Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Superb III
Reactions:
Pridružio se: 16 Maj 2016, 23:15

Re: Ne brže od života!

Post od Superb III »

Markoni napisao:Nadam se da ce Miljan imati kasko. :)

Tapatalk Post
:rofl:
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Mislim da bi jednostavna stvar a to je koncentrisanost na vožnju popravila stvari na parkingu BIG-a,ali i općenito u saobraćaju. Bitna je to stvar.
Ok sistem jednosmernih ulica,mada meni ne smeta kako je rešen parking. Pazim na sebe,pratim saobraćaj i posebno sam naoštren na korišćenje sirene jer gospoda su stresirana olakšanim karticama/novčanicima, pa pričaju sami sa sobom ili su ljuti što su istresli toliko para na šoping, pa zaboravljaju da su u saobraćaju tj.da treba da paze na sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Sony Xperia Z3
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

U saobracaju je ljudski faktor najbitniji, a ljudi je raznih. Napravili su milion malih raskrsnica, umesto da su samo prepisali projekat od nekog drugog. Druga velika mana tog parkinga je sto je potpuno otvoren. Mislim da se za objekat takvog kapaciteta i namene zatvorena garaza na vise nivoa podrazumeva. Ovako, kada su kisa i sneg, od udaljenijih parking mesta do ulaza ima bas dosta da se tabana. Plus, kada zaveje sneg, napravi se totalni kolaps jer se sa jednim bagerom i kamioncicem ne cisti tolika povrsina.
dgajic
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 21:03

Post od dgajic »

U petak sam video coveka koji je promasio izlaz na kruznom toku u Rumenacka/Bulevar Evrope Novi Sad. Bio je u spoljnoj traci, stao i onda isao u rikverc u kruznom toku da bi izasao gde je smislio :)

Samo sam cekao da ga neko pokupi, srecom ljudi su uspeli da zakoce dok car nije izmanevrisao kako je on zamislio. Posle razmisljam, jbt. kruzni tok, mogao si da obrnes jos jedan krug + si u spoljnoj traci, ne znam kakav je to tok misli, aj na obicnoj raskrsnici jos i nekako, ali ovde je dosta dinamicnije, ima vise vozila, brzine su vece.

Nisam stigao da snimim, i meni trebalo 2-3 sekunde da shvatim sta radi, ne ocekujes da neko stane u sred kruznog toka i krene u rikverc.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kod Batocine, Telenor Yeti promasio iskljucenje sa autoputa, a zatim u levoj traci krenuo u rikverc.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ništa čudno.Strah i manjak znanja i koncentracije i desi se tako nešto.
@Sloba Taj parking je kopiran od milion drugih koji se nalaze ispred šoping molova po svetu. Nije problem u pešačenju, niti u lošem održavanju za vreme zime. Problem je u nadležnima, našim zakonima i na kraju u našem mentalitetu.
Npr.mojoj tetki u Kanadi nije problem da, na parkingu slične veličine, ispred Wallmart TC pešači do ulaza u isti. Mora jer nema slobodnog mesta,a ne sme ni da pomisli da stane na parking mesto za invalide.E,to je država sa zakonima koji se poštuju.

Sony Xperia Z3
Korisnikov avatar
marketman
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2015, 11:52
Garaža: Toyota Rustolla 1.6 astmo

Post od marketman »

Pre sat vremena. Pozeska
Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

dgajic napisao:U petak sam video coveka koji je promasio izlaz na kruznom toku u Rumenacka/Bulevar Evrope Novi Sad.
Video sam više puta da su vam rizični kružni tokovi, ili se čeka beskonačno da bude prazan skroz, ili se mešaju trake, ili se uleće bez veze...
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

srdjanyo napisao:@Sloba Taj parking je kopiran od milion drugih koji se nalaze ispred šoping molova po svetu. Nije problem u pešačenju, niti u lošem održavanju za vreme zime. Problem je u nadležnima, našim zakonima i na kraju u našem mentalitetu.
Npr.mojoj tetki u Kanadi nije problem da, na parkingu slične veličine, ispred Wallmart TC pešači do ulaza u isti. Mora jer nema slobodnog mesta,a ne sme ni da pomisli da stane na parking mesto za invalide.E,to je država sa zakonima koji se poštuju.
Ne vidim vezu izmedju mentaliteta, invalidskih parking mesta i nevoljnog pesacenja sa onim sto sam pisao.

Natkriveni ili zatvoreni parking je uvek bolji od otvorenog, bilo da je odlazak u TC zadovoljstvo ili nuzda. Ima li nekog ko vise voli da parkira na ulici umesto u garazi? 2012. godine, kada je radilo samo jedno od tri krila trznog centra, zbog snega parking je bio potpuno neupotrebljiv cela tri dana. Kada pada kisa, sa punim rukama stvari ili sa kolicima, nije neko zadovoljstvo ici do kola, pogotovo kada su pesacki koridori lose uradjeni, a parking toliko velik. Uz malu decu koja po prirodi trckaraju nije ni bezbedno. Razumem da je na tako velikim gradjevinama parking mesto u garazi sto puta skuplje od onog napolju i to jedino vidim kao argument zasto je ovako, a ne onako. Naravno, i manjak prostora neke dodatno tera na garaze ispod objekta. Posto su jevrejske pare u pitanju, razumem da je parkig morao biti takav kakav je, samo bi bilo bolje da je za iste pare izveden drugacije, sa kruznim jednosmernim ulicama, umesto sa milion malih raskrnica.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nemoj tako, imaju najbolji mogući menadžment :djavo:
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Dobro, novi su u poslu pa će na ovom iskustvu naučiti za ubuduće, ako negde u svetu budu pravili tržni centar ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
jocas
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:09
Garaža: Mazda CX-5 2.0 AWD 2022.

Post od jocas »

I mi imamo kretene na parkingu tržnog centra
Sedmogodišnje dete povređeno u sudaru u Nišu http://www.blic.rs/2q7z1zm
chakboris
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2015, 22:03

Post od chakboris »

Bio mozda sest sedam puta u bigu i video isti ovakav udes, nego ko zna u ns gde se menja prva pomoc u temerinskoj i koliko para za drugu, mojoj istekao rok
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja znam za Slavija auto na Nobom naselju, 800din je doplata ako se dobro sećam
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Matador, Temerinska 42
https://www.google.com/maps/@45.2655683 ... 312!8i6656
690 dinara je doplata.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori