Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Ja danas naručio Kleber Quadraxer 3 za Modusa, bila je neka ok cena na Ananasu, a ok je pozicioniran na testovima, a ne mnogo skuplji od najjeftinijih.
Postovani sta bi uzeli u dimenziji 195/65/R15 91T
1) Michelin Alpin 6
2) Michelin Alpin 7
3) Bridgestone Blizzak LM005
4) Continental WinterContact TS 870
1) Michelin Alpin 6
2) Michelin Alpin 7
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kolika je razlika bila u odnosu na quadraxer 4?milosg napisao:Ja danas naručio Kleber Quadraxer 3 za Modusa, bila je neka ok cena na Ananasu, a ok je pozicioniran na testovima, a ne mnogo skuplji od najjeftinijih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zar 4 postoji? U ponudi sam video samo 3, u nekim testovima isto, i sad gledam i na njihovom sajtu... Možda sam i prevideo 

Ne postoji 4, treba prvo da Michelin izbaci Crossclimate 3 pa da Kleber uradi kopiju.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
- Milan Milic
- Pridružio se: 02 Apr 2023, 10:40
Sa ovog spiska contiDifermo napisao: 04 Nov 2024, 22:47 Postovani sta bi uzeli u dimenziji 195/65/R15 91T
1) Michelin Alpin 6
2) Michelin Alpin 7
Sa tim sto bih ja u tom cenovnom rangu uzeo u razmatranje i GY UGP3 (fantastična, ali nešto mekanija guma) ili Dunlop WS5 (UHP guma, odličan izbor ako forsiraš oštriji stil vožnje)
@Difermo
Opet, veoma sam zadovoljan svojim »LM005«, i subjektivno i objektivno odlične, a sa ovim
Opet, veoma sam zadovoljan svojim »LM005«, i subjektivno i objektivno odlične, a sa ovim
sam saglasan. (I »LM005« se lepo oštro vozi.)Milan Milic napisao: 05 Nov 2024, 06:13 Sa tim sto bih ja u tom cenovnom rangu uzeo u razmatranje i GY UGP3 (fantastična, ali nešto mekanija guma) ili Dunlop WS5 (UHP guma, odličan izbor ako forsiraš oštriji stil vožnje)
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
A udobnost, meni se čini da nisu baš najudobnije u klasi?
Posle Alpin 6 sa kojima sam bio prezadovoljan tri sezone,pre neki dan uzeo Bridgestone Blizzak6 pa cemo videti kakve su. Na drugom autu mi je Hankook icept rs3 od prosle zime i takodje nema greške
- Milan Milic
- Pridružio se: 02 Apr 2023, 10:40
Sa Bridgestone Blizzak LM005 sigurno nećeš pogresiti. Radi se o odličnoj gumi, pre svega na vlažnoj podlozi. Ja sam ih imao pre nekoliko godina i nešto se ne secam da su bile neudobne ili bučne. Mada meni taj parametar i nije tako važan, tacnije nije presudan pri izboru pneumatika.carov2 napisao: 05 Nov 2024, 09:41 A udobnost, meni se čini da nisu baš najudobnije u klasi?
Moj prvi izbor ove sezone je bio Mishelin PA5, ali ih nije bilo u mojoj dimenziji, pa sam uzeo Dunlop WS5.
Ako ti je komfor presudan predlažem ti GY UGP3. Jedina njena, nazovi mana, je sto nešto mekša guma, pa se može nešto brze trošiti ili biti osetljivija po blagim zimama, kakve se bili ove zadnje dve kod nas.
Posle prevrtanja nisam ljubitelj ostre voznjeMilan Milic napisao: 05 Nov 2024, 06:13 Sa ovog spiska conti
Sa tim sto bih ja u tom cenovnom rangu uzeo u razmatranje i GY UGP3 (fantastična, ali nešto mekanija guma) ili Dunlop WS5 (UHP guma, odličan izbor ako forsiraš oštriji stil vožnje)

HVala na preporukama.. Razmisljao sam o LM005 ali vidim da se dosta trose.
TS 870 nemaju taj problem, mislim trajnije su ?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Bolje Conti.
Bridgestone je ok, ali znajju da se cepaju lamelice, i malo je bucnija. Takodje vek trajanja kraci. Ko ne vozi previse ok izbor, najjeftinija je od premijuma.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Bridgestone je ok, ali znajju da se cepaju lamelice, i malo je bucnija. Takodje vek trajanja kraci. Ko ne vozi previse ok izbor, najjeftinija je od premijuma.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
To za lamelica je kod mene donekle tačno, ništa strašno, ali pri konstantno oštroj vožnji u krivinama i - uslovno - čestom podizanju na 3 točka. Kada sam sledeće sezone samo malo smirio strasti ovoga više nije bilo (zamenjene pozicije prednjim i zadnjim, pa bi se videlo). Nisu se potrošile kod mene skoro uopšte, menjaće se znog starenja verovatno... koje je kod »Bridžstona« (kao i »Pirelija«) zbog specifične smese odloženo.
Na ovom autu su udobnije od »Pirelija Ćinturato P1 Verde« a manje udobne od »Mišelina Pilot Sport 3« (dakle obe letnje). Buka zavisi od podloge, kod mene u globalu je najtiši »P1«, pa »LM005«, pa »PS3«, ali bez dramatičnih (po meni) razlika.
Na ovom autu su udobnije od »Pirelija Ćinturato P1 Verde« a manje udobne od »Mišelina Pilot Sport 3« (dakle obe letnje). Buka zavisi od podloge, kod mene u globalu je najtiši »P1«, pa »LM005«, pa »PS3«, ali bez dramatičnih (po meni) razlika.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Već ih imam, prešao oko 16k km prošle sezone, ovo im je sada druga sezona.Milan Milic napisao:Sa Bridgestone Blizzak LM005 sigurno nećeš pogresiti. Radi se o odličnoj gumi, pre svega na vlažnoj podlozi. Ja sam ih imao pre nekoliko godina i nešto se ne secam da su bile neudobne ili bučne. Mada meni taj parametar i nije tako važan, tacnije nije presudan pri izboru pneumatika.carov2 napisao: 05 Nov 2024, 09:41 A udobnost, meni se čini da nisu baš najudobnije u klasi?
Moj prvi izbor ove sezone je bio Mishelin PA5, ali ih nije bilo u mojoj dimenziji, pa sam uzeo Dunlop WS5.
Ako ti je komfor presudan predlažem ti GY UGP3. Jedina njena, nazovi mana, je sto nešto mekša guma, pa se može nešto brze trošiti ili biti osetljivija po blagim zimama, kakve se bili ove zadnje dve kod nas.
Čini mi se da su u kategoriji udobnosti malo slabiji od Contija i Michelina, a za buku ne smem da tvrdim jer sam sada prešao sa Pirelija koji ima akustične sundjere, tako da se ove sada čuju.
Poštujem pritisak koji je propisala fabrika, a to je oko 3 bara i često osetim "hmm ovo je bilo tvrdje nego što bih očekivao, a gume su 20" za razliku od letnjeg seta koji je 21".
Kada sam pre par meseci vratio letnje Conti, bio sam oduševljen kakva je to guma, koliko je meka... (SC7)