Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Vazduhoplovi

Post od Heineken »

:trljamoci:
koji ludak....
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Ovo je fake.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Evo još par slika sa jučerašnjeg aero-mitinga. Slažem se da je "zvezda" letačkog programa bio italijanski Eurofighter Typhoon, koji je delovao pokretljivije i spretnije od F-16 i MiG-ova 29. Ili je možda samo reč o bolje spremljenoj demonstraciji. :) Ovaj avion zanimljivo izgleda, sa velikim delta krilom i kanarima. Utisak kvari to što ima samo jedan vertikalni rep i što su motori priljubljeni jedan uz drugi. U slučaju pogotka IC navođenom raketom u neki od motora, verovatno bi bila uništena oba, kao i rep, pa bi avion ostao bez pogona i bez kormila pravca.

Italijani su takođe leteli i svojim C-27J Spartan transportnim avionom, a na slikama možete videti da su, posle parkiranja, na prednje staklo stavili srpsku zastavu. :) Bio je izložen i jedan bugarski avion ovog tipa. U dva aviona je moglo i da se uđe, neki turski transportni (ne znam tip) i jedan američki Boeing 707 tanker (proizveden 1964, ali sa modernim motorima i delimično modernizovanim instrumentima).

Naši su izveli veoma zanimljivu tačku presretanja jednog MiG-a 21 sa dve 29-ke (vidi se skoro vertikalno obrušavanje na slici 066 - posle njega je usledilo isto takvo penjanje). Ovo je bilo brže i agilnije letenje od onog koje su izveli "Striži".

Što se organizacije tiče, bila je dobra, ali bi bilo lepo da je moglo da se priđe svim avionima, kao što je to uobičajeno na ovakvim manifestacijama u svetu. Većina je bila ograđena i mogla je da se posmatra samo sa desetak metara udaljenosti. Takođe, većina nije imala table sa oznakom tipa, pa je posetiocima ostalo da pogađaju šta je to što gledaju. Može li neko da identifikuje letelice na slikama 010, 097, 128 i 129-132?

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
Ђенерал Јанковић
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

za mene potpuni pobednik mitinga :kezo:

Slika

Nemam pojma koji je avion u pitanju. Pitajte Tufnu :kezo:
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Video sam ovo, u pitanju su Austrijanci ali ne znam koji je avion... :zbunjen:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Heineken napisao:Video sam ovo, u pitanju su Austrijanci ali ne znam koji je avion... :zbunjen:
U pitanju je SAAB 105
Snork, to je transportni Alenia C 27J Spartan pravi se u Italiji slika br 10.
097 je Saab 105,
128 i 129 je Rumunski IAR-99 Soim
132 je cesna 310
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

A sada prvi deo fotki od mene :D
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Jel to ulje curi iz motora? :rofl:

EDIT: Bajker me je preduhitrio. Hvala za info! :)
Poslednja izmena od snork u 04 Sep 2012, 00:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Ђенерал Јанковић
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Znao sam da ruski avioni pozare ne gase besplatno iako vecina rusofila misli tako ali da sat vremena leta onog cuda, poreske obveznike kosta 10.000e, to nisam znao :o
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Zar nije nase da platimo gorivo i da obezbedimo smestaj za posade aviona?

Tj svuda je bila prica da su nam poslali samo zbog onog kriznog centra koji ima saradnju sa Rusijom...
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Floyd napisao:Znao sam da ruski avioni pozare ne gase besplatno iako vecina rusofila misli tako ali da sat vremena leta onog cuda, poreske obveznike kosta 10.000e, to nisam znao :o
Kog cuda?
Koliko se placa za gasenje pozara?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

BAJKER napisao:] Slika
dizel :srce: :rofl:
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Izvadjen mu DPF! :rofl:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

NexT napisao:Zar nije nase da platimo gorivo i da obezbedimo smestaj za posade aviona?

Tj svuda je bila prica da su nam poslali samo zbog onog kriznog centra koji ima saradnju sa Rusijom...
Zasto bi bilo ko radio nesto free?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=638797

@Heineken

Neznam koliko kosta angazovanje ovakvih aviona pa necu da nagadjam.
Nije problem sto placaju ako vec nemogu sami da rese prob ali onda neka lepo i kazu da su avione iznajmili a ne da pale polupismen narod kako su nam Rusi nesto dali :glavomuzid:
Odgovori