1000 zašto - 1000 zato!
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Pisali smo svojevremeno o tome, za alkohol se slažem da je "opšteg" karaktera, al za niz stvari nije tako..
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Uuu... zajebano !Gaginh0 napisao:Pa moze biti posledica, jer onda moras da ga vracas vise krugova da bi ga ispravio i onda se brze izlize koza na volanu...

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ajde odgovorite Ogiju
Imam i ja slicno pitanje, i na prethodnom Polu i na ovom kad naglo smotam tih zadnjih par cm svetla kao da blicnu ali obrnuto, tj u trenutku "lupanja" svetla oslabe pa se vrate, kao da negde naglo povuce struju, jel to normalno ili?
Hint: na oba Pola je bio/sad je slab akumulator...

Hint: na oba Pola je bio/sad je slab akumulator...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Pa ja imam taj neki elektro servo, mozda je kod njega to normalno... mada se meni to ne desava...
Ako namotate pun krug volanom u mestu i skoncentrisete se na zvukove mozete lako cuti zujanje el. motora dok volan drzite u tom polozaju. Dovoljno je 1-2 stepena da ga popustite i nece se vise cuti zvuk.
E sad zasto je to tako ne umem da objasnim. Ali smanjen snop svetla dovodim u vezu sa tim, tj da iz odredjenog razloga povuce malo vise struje.
E sad zasto je to tako ne umem da objasnim. Ali smanjen snop svetla dovodim u vezu sa tim, tj da iz odredjenog razloga povuce malo vise struje.
Kada volan stoji u nekom položaju pre krajnjeg, motor se isključi kada točkovi postignu zadatu poziciju. Ako volan može da se pomera malo više nego točkovi, oni (sa stanovišta pozicionog servo-mehanizma), u krajnjem položaju volana nikada neće postići zadatu poziciju -> motor konstantno radi. Ne treba posebno pominjati da ovo uopšte nije "zdravo"...
Zašto nije drugačije projektovano, ne znam... verovatno bi neki prekidač za detekciju krajnjeg položaja volana uneo dodatnu kompleksnost i mogućnost otkaza serva (logika - bolje da radi kada ne treba, nego da ne radi kada treba). I na vozilima sa hidrauličnim servom je isto... može se čuti kako se pumpa napreže u krajnjim položajima.

Ђенерал Јанковић
Kod hidraulickog servo sistema iako se cuje pumpa nista se ne kvari jer postoji ventil natpritiska koji se otvori i time spreci moguci problem.
Na autima koje sam imao to je bilo na oko 85-95 bari pritiska.
Ali svakako nije pametno dugo drzati volan u krajnjem polozaju jer se ionako time nista ne dobija a trosi se uludo energija, tj opterecuje sam motor pa mu nesto padnu obrtaji.
Na autima koje sam imao to je bilo na oko 85-95 bari pritiska.
Ali svakako nije pametno dugo drzati volan u krajnjem polozaju jer se ionako time nista ne dobija a trosi se uludo energija, tj opterecuje sam motor pa mu nesto padnu obrtaji.
- Gaginh0
E i to za obrtaje sam primetio 
Znaci to je "normalno" ali nije dobro. Primetio sam i kad vec dodje do toga (krajnje granice, kad blicne i tako to) volan se automatski vrati par cm, naravno ako ga pustim
Hvala na odgovorima!

Znaci to je "normalno" ali nije dobro. Primetio sam i kad vec dodje do toga (krajnje granice, kad blicne i tako to) volan se automatski vrati par cm, naravno ako ga pustim

Hvala na odgovorima!

Kod hidraulicnog serva obrtaji padaju kad pomeras volan u bilo kom polozaju.
Имам једно потпитање...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Kul, Gagi mi imamo hidraulicni servo 
TT post.

TT post.
- Gaginh0
Kakav god da je, ja sam njim zadovoljan, pored prednjih podizaca servo mi je jedina potrebna stvar u automobilu, tako da ako ikad budem morao prodati Pola i uzeti nesto jeftinije, zna se - Golf II, 1992. godiste!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... A5aE#t=48sGaginh0 napisao:...tako da ako ikad budem morao prodati Pola i uzeti nesto jeftinije, zna se - Golf II, 1992. godiste!
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Obavestenja sa fejsbuka preko sms-a
Da li neko zna kako mogu da podesim mob i acount na fejsbuku da primam obavestenja preko SMS-a ? Znaci cim dobijem poruku da mi stigne sms obavestenje na telefonu.
Nasao sam uputstvo za MTS mrezu ali je meni potrebno za Telenor.
Nasao sam uputstvo za MTS mrezu ali je meni potrebno za Telenor.
- Gaginh0
Podstaknut temom o Yetiju, da li se brze zagreva benzinac ili dizel, veci ili manji motor? 
I ja sam nesto u tripu da se brze zagreje mamin Kalos benzinac, nego moj i caletov dizel...

I ja sam nesto u tripu da se brze zagreje mamin Kalos benzinac, nego moj i caletov dizel...