TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od starac vujadin »

Sony kdl 650 i Panasonic tx 32 e6b
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

kolika je razdaljina odakle ces maksimalno udaljeno da gledas i koliki je prostor gde ces staviti sam tv?
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

3x4. Ne znam, 3 metra.

Starce, jel imas neki, ili na osnovu testova?
Mada kontam da Bravia ne moze da omane, kako god.

Kako funkcionise prica sa garancijama, ako se kupi preko?
Znam za LG iz prve ruke da prihvataju bez problema (konkretno, ako je iz HU)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Sa 3m ako gledaš HD materijal ispod 40" nema smisla kupovati TV.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Trenutno samo LG garanciju možeš reealizovati u Srbiji. Ako ćeš ponekad TV koristiti i kao monitor, kupovina full HD televizora je opravdana, u protivnom za 32" je sasvim dovoljno da bude i HD ready. Nebitno imaš li HD kanale na D3 ili gledaš 1080p materijale koje skidaš sa Net-a. Nema razlike na 32". Moja preporuka je Samsung 32F5000, odnosno 32F5300/32F5500, ako želiš pristup Internetu. Kod Sony-ja ćeš u klasi 32" € dati 50-ak € više za staro ime sa Samsung panelom. Sony je dobar i dalje je u prvoj postavi, ali već dugo nema razloga da košta makar 1% više od LG-a i Samsung-a... Traže i kupuju ga uglavnom vlasnici Trinitrona koji ne znaju da se odnos snaga u toj oblasti odavno promenio. Nešto slično kao Nokia. Taj TV koji je pomenuo starac - 32W650 je dobar, ako stavimo cenu na stranu, i sa zanimljivim je dizajnom, jedino zbog sistema kačenja na zid nije najbolje rešenje za one koji ga tako žele montirati. Kao i većina aktuelnih Sony-ja, kućište mu je dosta duboko u donjoj zoni pa TV bude previše odbijen od zida. Napravili su foru da pripadajuće postolje može da se upotrebi kao zidni nosač pa nosač nije potrebno kupovati, mada bilo koji univerzalni ne bi ni mogao da dođe u obzir zbog karakterističnog oblika kućišta. Panasonic je dobar, meni možda i najpošteniji TV u klasi, ali je pitanje hoćeš li naći nešto s obzorom da se povlače. Samsung i LG su ziceri kada je u pitanju servisna podrška kod nas, naravno i u kategoriji uloženo-dobijeno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Povlace se sa plazmama, ne i sa LED, koliko sam citao. A da na 32" nema razlike izmedju 1 i 2 Mpixela ne bih se slozio. Samo se ne vidi sa 2m.

TT
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Starce, jel imas neki, ili na osnovu testova?
Mada kontam da Bravia ne moze da omane, kako god.
Na osnovu testova i priznanja u stranim medijima koje smatram referentnim, a i moj burazer je skoro kupio televizor, pa je "u materiji".
Ima i 2 modela Samsunga koji se mogu preporučiti, ali je Samsung zeznut jer ima visok procenat škarta kod pojedinih modela, pa ih treba dobro proučiti. Pord toga imaju puno podvarijanti istog modela za različita tržišta, pa nisam siguran da baš ti mogu da se kupe kod nas.
Inače, ja imam Samsung iz serije 5, model je 530 ili 5300, više se ne sećam i jako sam zadovoljan, ali sam za to napravio in-depth research da se ne bih zeznuo, a imam i drugare u Samsungu za ne daj Bože.
Oba modela koej sma ti prpeoručio video sam da ih ima u prodaji i uklapaju se u tvoj budžet. Sony je na vrhu budžeta koji se predvideo, a Panasonic je baš povoljan i to svi ističu.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Sa reklamacijama samo Philips sa određenim serijama ne stoji dobro, ostalo je ok, standardnih 1-2% u garantnom roku. Samsunga najviše ima u servisima, istina je, ali se i najviše prodaje, grubo rečeno 50% Samsung - 50% ostali.

@Heinz

Velika je gustina piksela po jedinici površine na 32" (i manjim dijagonalama) pa je i uz 1080p signal razlika neprimetna bez obzira na udaljenost. I 37" se može provući sa nižom rezolucijom, dok se na 39"-40" i većim podrazumeva FHD. U skladu sa tim proizvođači i formiraju line-up i zato se i mogu naći televizori manji od 40" sa nižom rezolucijom dok je na 40" i većim FHD standard, osim na polaznim plazmama 42 i 43". Kao što rekoh, ako TV služi kao monitor, poželjan je FHD, ali za gledanje TV-a, bez obzira da li je signal HD ili SD, nebitno je.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Slobo, pošto vidim da se razumeš a i ostali :) kakvi su Sharp televizori? Gledah danas jednog, FullHD, Smart, 39" za 5x000 dinara. Dizajn mu je vrhunski a kvalitet?

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni Sharp 42" sljaka vec 5 i po godina,a koristim ga kao monitor,znaci od 3-15 sati dnevno radi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Dobar je Sharp. Pored Samsunga i LG-a, jedini proizvođač koji za svoje televizore koristi svoje panele.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

jel zna neko firmu u nemackoj kao sto je kod nas big bang, gigatron i slicno, a da ima povoljne cene tehnicke robe?
Slika
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

mediamarkt.de?
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Kod: Obeleži sve

http://www.saturn.de/
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

Hvala puno.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Odgovori