Vanredna situacija - poplave 2014/2016

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Vanredna situacija - poplave 2014

Post od Day Walker »

@Floyd, reci ti meni zasto su vodoprivredna preduzeca privatizovana?

Ko je dozvolio da se privatizuju i oteraju u stecaj.. Da ostanu bez mehanizacije, posla...? Da li je i to trenutna vlast ili ona prethodna?
Cime ljudi da rade kad nemaju vise ni lopate? Drzava ih je unistila...

Lo vodoprivredu privatizuju i prodaju TQ.. TQ digne kredit na ime LO vodoprivrede, kupi mehanizaciju, uzme za sebe, ove baci u stecaj i sta biva?
Raskid privatizacije, zaposleni prime platu jednom u par meseci... Rade neke sitne projekte koje im drzava preko tendera namesti..
A nekada su imali odlicnu mehanizaciju, bili zaduzeni za puteve, lepo radili...

Svaku vlast opljuvasmo ovde na forumu.. Nikad nam niko ne valja a vecina ih izabere... Pa hebem mu ma*er ko ih je onda izglasao?!
Evo ja cu prvi javno, ja ni za jedne iz prethodnih vlada nisam glasao...

Lik objasnio:
Slika
Poslednja izmena od Day Walker u 20 Maj 2014, 01:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bio bi odlican bot.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

I na najpozitivniju vest, Srbi ce naci neku manu :). Sobzirom kakva nam je zemlja u poslednjih 20 godina, ja mislim da smo se odlicno poneli oko ovih poplava i uradili lavovksi posao. Da, verovatno je bilo propusta, ali u kojoj zemlji ih nema? Gde god da se dese elementarne nepogode ovakvih razmera imaces ljudi koji ce da se zale i pljuju po svemu, imaces neorganizaciju u pojedinim slucajevima itd.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

ftj napisao:Bio bi odlican bot.
Molim?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

I gomilu ljudi koji se kopcaju na ledjima...
Al stvarno bolje da se vratimo na temu, ionako nema svrhe kao ni do sad pricati o tome. Ko je shvatio da nesto skripi, suvatio je, ko nije, nije i to je to...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Vanredna situacija - poplave 2014

Post od Floyd »

Walkeru, jasno je meni u kom je stanju drzava... zato sam i napisao da ce tek biti gusto kad se voda povuce a prestane galama...
Ovi su pokazali da ne znaju da se nose sa velikim izazovima ali zato znaju da kao pevaljke vicu "ajmo ruke gore", mada od toga nema neke velike koristi na duze staze.

Imam familiju u Obrenovcu, istina u delu koji za sad nije potopljen, i uopste nisu pesimisti kao ti.

Slazem se sa Draganom... bolje je da vise ne razgovaramo na ovu temu ali da onda niko ne pominje vlada ovo, vlada ono...
Narod je bre sve to sam na svojim ledjima izneo...
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Re: AW: Vanredna situacija - poplave 2014

Post od Woodoo »

starac vujadin napisao: Realno - ovo nema šanse da bude istina. Ukrajini koja im je strateški mnogo bitnija zemlja nego ceo Balkan zajedno i gde su potrebe mnogo veće su jedva dali milijardu. Ako bude 10x manje biće dobro od njih.
Od tih milijardu mi mozemo da ocekujemo max 170 miliona. Milijarda je ukupna vrednost fonda solidarnosti i sasvim je razumljivo da nece ceo iznos otici nama.
steva_anya napisao: - niko od civila ne moze da udje u grad
Moj prijatelj koji ima kucu u Velikom polju danas je obisao kucu, dosao je iz pravca Lazarevca.
Day Walker napisao: Zasto je tesko poverovati da i ti politicari imaju dusu? Pa i oni su od krvi i mesa... Kao i ostale lopuze ovog sveta...

I ne, ne padam na hamletovski govor vec sam upucen u celokupnu situaciju
Prema nesposobnosti politicara ne treba imati ni trunku sazaljenja, posebno prema onima kojima je u ovoj teskoj situaciji rejting najbitniji.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ja bih rekao da sam jedan od retkih optimista ovde.
Barem bi se po pisanju reklo.. Do duse onih koji napisu vise od proste ili prostoprosirene recenice.

Wodoo, svi bi oni do rejtinga da su u istim mogucnostima.
Politika je kurva... Bila i ostala.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Evo covek lepo postovao sta je sustina, :bravo: Nista vise od ova dva posta ne treba reci sto se tice ''drzave''.
ftj napisao:Malo da se cuje i druga strana.

Државо, не бисмо те више задржавали

Одмах да разјаснимо следеће: народу ове земље

Slika част. Да нам није нас, пропали бисмо одавно. Гледајући силу солидарности и самоорганизације која се подигла за врло кратко време, човек не може а да не осети понос и да му моментално не постане јасно зашто смо издржавали све и свашта кроз историју.

Зато што смо, на крају дана, у најгорим ситуацијама ту једни за друге. Можда у нормалним околностима то узимамо превише здраво за готово. Умислимо да смо сами, да се свако бори за себе, али то, видимо ових дана, и није баш тако.

Са друге стране, држава је показала је невиђену тромост, неспремност и потпуну, али потпуну дезорганизованост. А коме таква држава треба?

Приче из Обреновца ће тек изаћи на видело. Ово је једна од њих

- Не треба нам премијер који ради оно што није његов посао.

- Не треба нам премијер који не ради свој посао.

- Не треба нам премијер који хистерише, уздише, глумата, прави драмске паузе од по пет минута и изиграва мученика.

- Не треба нам премијер који позира у угланцаним ципелама испред хеликоптера не схватајући каква катаклизма надолази.

- Не треба нам премијер који упркос немању дана радног стажа ван политике и својој нестручности за ванредне ситуације наређује једном генералу Диковићу шта и како треба да ради.

- Не треба нам премијер који се са својом свитом возика около чамцем у који може да стане бар шесторо унесрећених људи жељних сувог тла.

- Не треба нам владајућа странка која катастрофу и несрећу користи да би дошла на власт у градовима у којима влада опозиција.

- Не треба нам владајућа странка која из Београда шаље добровољце у Шабац, град који има више од 50.000 становника.

- Не треба нам владајућа странка која те добровољце искористи да би сменила власт у том граду.

- Не треба нам владајућа странка која не хаје за Параћин, где није на власти.

- Не треба нам владајућа странка која два дана не обраћа пажњу на апеле Смедеревске Паланке, где није на власти.

- Не треба нам владајућа странка која не обраћа пажњу на Свилајнац, где није на власти.

- Не треба нам владајућа странка која данима допушта да се Крупањ распадне, где није на власти.

- Не треба нам владајућа странка која власт не врши једнако за све грађане већ их дели на људе првог и другог реда, зависно од тога за кога су гласали.

- Не треба нам држава која није у стању да процени опасност.

- Не треба нам држава која лаже да је потпуно спремна за све што долази, а четири дана касније броји мртве грађане.

- Не треба нам држава која укида радио-аматере, захваљујући којима је спашено ко зна колико људи.

- Не треба нам министар за ванредне ситуације који као да не постоји.

- Не треба нам председник државе који се у пет дана поплаве огласи једном и то потпуно другим поводом.

- Не треба нам министар правде који обилази угрожена подручја да би се фотографисао.

- Не треба нам министар правде којег рођени грађани хоће да линчују (Крупањ) јер се њихове несреће сетио тек кад му је зафалило локација за позирање.

- Не треба нам министар полиције који сам упадне у блокаду на путу па полиција мора да спасава њега уместо људе који су у правој невољи.

- Не треба нам министар одбране који је по струци керамичар који о војсци и одбрани не зна ништа.

- Не треба нам министар одбране који ни у живом преносу ванредне седнице владе не може да се не бави политичким противницима

Коме су и зашто засметали радио-аматери?
ftj napisao:
Михаило Пешикан
18 сати · Belgrade

Država je suviše ozbiljna stvar da bi se prepustila amaterima. Danas je to jasno da jasnije biti ne može. Aleksandar Vučić je unapred (znajući da nema pojma) izjavio "Eto i za poplave neka ja budem kriv". On pokvarenjak misli da ako je pala nezapamcena kisa mi svi mislimo da odmah mora da bude i poplava. E, pa zajebo si se, nismo naivni, KRIV SI za poplave. Evo i zasto:
1. TVOJI PODREDJENI, za ciji rad si ODGOVORAN nisu BLAGOVREMENO naterali lokalne vlasti i gradjane da ociste potoke, deponije i ostale odvodne kanale. Imali ste dve godine.
2. TVOJA LOKALNA VLAST IZ SNS u Obrenovcu NIJE URADILA NISTA i sta vise PRVO JE POZIVALA LJUDE DA OSTANU U KUCAMA, da bi 4 sata kasnije vikali spasavaj se ko moze
3. TVOJA VLADA nije preduzela mere za odbranu ni nakon poslednjeg upozorenja meteorologa.
3. TI SI LICNO, umesto da ozbiljno koordiniras rad NADLEZNIH ministarstava i VODIS VLADU, SJEBAO LANAC KOMANDE VOJSKE tako sto si poslao NACELNIKA GENERALSTABA da koordinira rad OPSTINSKOG staba. Ko ti je komandovao vojskom za to vreme?
4. Takodje si TI LICNO, kao poslednja budaletina isao sa ostatkom svojih SNS neznalica ministara da izigravas vatrogasca i slikas se, umesto da si za to vreme koordinirao nabavku i dotur opreme, ljudstva i tehnike.
5. U Sapcu ste napravili HAOS o cemu svedoce izjave dobrovoljaca.
6. Donatorima si rekao da ne salju novac i izvoljevao kako da ti pomazu. Budalo. Za 100.000 dolara mozes da kupis hranu i pelene za decu Obrenovca. Pored toga, magarcino nevaspitana, ljudi ti daju koliko mogu i hoce, kaze se hvala.
7. More drugih gluposti koje su ljudi platili zivotima i imovinom.

Na zalost Zagorka Dolovac nece pokrenuti istragu da utvrdi ko je propustio da zastiti Obrenovac i ostale gradove koji su trpeli stetu, Ljudi su izginuli, neko je kriv sto se to desilo. Nije kriva visa sila, nisu krive reke. Imali ste bar 3 dana, za to vreme su svi ljudi mogli da ostanu zivi.

I da ne bude zabune, vise je ucinio facebook i obicni ljudi, nego svi vi sarlatani na gomilu, uz casne izuzetke nekih lokalnih samouprava. Ljudi su se sami odbranili.

Nije vam najvazniji ljudski zivot, lazovcine bezobrazne. Da jeste, Obrenovac bi bio prazan na vreme.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Mislim da je najbolje da se prestane sa postovima vezanim za politiku, politicare i razne teorije zavere. Treba se samo fokusirati na poplave, kako pomoci i gde treba pomoc. To je moj predlog.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

O ovakvim stvarima bi trebalo da se prica jer su neciji postupci direktno ugrozili necije zivote i imovinu. Izgovor da je to politika i da o tome ne treba pricati je nabijanje glave u pesak.

Inace, svakako da primarna svrha ove teme treba biti pomoc ugrozenima i dalje informisanje.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

O političarima na skupu. Postavljajte ovde informacije, slike i video zapise. Nekome sve to može biti od pomoći.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Da ne citiram sad poruke: vanredna situacija nije isto što i vanredno stanje. Tako da nema mogućnosti za mobilizaciju, niti je Toma načelnik GŠ.
Evakuacije je bilo i na levu stranu Save, prebacivali su ljude helikopterima u Jakovo (kasarna).
Vlast nije izabrana većinom, 1/4 je glasala za njih, 3/4 nije.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Veoma sam razočaran što pojedini koriste priliku ovde za političku propagandu!
Veoma!

Neko pomenu vojsku, godinama je sve rađeno da se ona razbije i unakazi.
Ako vas interesuje gde su amfibije i ostala oprema pitajte US Steel i predhodne vlade koje su to dozvolile.

Istina je da smo nespremni i nijedna vlada ne bi ovo spremno dočekala jer smo godinama unazad banana država!

TENT je bitan i on se brani jer ako on stane imaćemo duge pauze u kuckanju po internetu.

I probajte da shvatite da je ovo katastrofa nevidženih razmera u Srbiji dosad i zbog toga jednostavno nije moguće stići na sve strane i reagovati jednako i istovremeno.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

samo polako napisao:Veoma sam razočaran što pojedini koriste priliku ovde za političku propagandu!
Veoma!

Ako vas interesuje gde su amfibije i ostala oprema pitajte US Steel i predhodne vlade koje su to dozvolile.
Razočaran si političkom propagandom i onda odmah u sledećoj rečenici imaš nešto da kažeš o politici?
Odgovori