Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Računari

Post od dragvorl »

Ja licno ne znam da li vredi usipati tolike pare u tu konfu. Ajde sto si uzeo plocu, ali dalje ulagati...sta znam, ja bih da sam na tvom mestu uzeo neku polovnu plocu ukoliko moze da se nadje do 25e, na'ranio svinje i nista ne bih dirao. Memorije bi ti valjalo jos, ja imam 2 GB na W7 i dosta je dok se ne pocne raditi bilo st akomplikovanije i multitasking, to vredi uzeti, ali opet, ja bih gledao da odradim to bez nekih velikih ulaganja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Hteo sam polovnu ali traže neke nenormalne pare, ima ih za 30e, ali to je neka koja je bila boolja za onu moju staru, a svaka približna je po 50e, ovako za iste pare imam novu, sa kojom čak mogu da premostim još dve godine. Ne treba mi za igrice, možda nešto manje zahtevno, ili neka starija igrica. Ali RAM-a mi je već na XP bilo malo 2GB, čim otvorim 6-7 tabova i to nezahtevnih po sadržaju osećalo se, kamo li 5 YT tabova.
Baš bi mi značio RAM, a nisam u mogućnosti trenutno da dam 400-500e za komp. Jel ima smisla 2x1GB DDR2 + xGB DDR3?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Одг: Računari

Post od sebekkg »

Pazi posto ti ploca podrzava i ddr2 i ddr3 ja bih na tvom mestu isao na ddr3 posto ne mogu da se mesaju. I to bih uzeo neki kit od 2x4gb i to je.to. Ddr2 prodao i cao zdravo. E sad citam na as rock sajtu da ddr3 moze samo ako imas am3/am3+ cpu. A ako ti rece da imas phenomca prve generacije onda ti je to am2+ te si ogranicen na ddr2. Ali ako moze probaj kod njih u servisu da.li moze da se pr9gura updateom biosa. Jer as rock ploce su sasvim dobre i imaju odlican odnos dobijeno/ulozeno.

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja sam pre par dana uzeo za lap top RAM memoriju, koju sam spominjao pre par stranica..
Imao sam 2x1GB DDR2.. Kupio sam 2GB DDR2 za 3000 rsd, sto mu ispade normalna cena :glavomuzid:
i sad sa 3GB RAMa radi mnooogo mnoogo bolje...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

E to Šebek.
A pretpostavljam da ova dva slota što su DDR3 ne prihvataju DDR2, ili "ko može manje može i više"? Ako ne onda moram da promenim ova 2x1GB bar za 2x2 ili 2x4. Pošto procesor neću menjati sigurno sada.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa sad, ne znam sta ce ti bas 8 rama ako ne radis nesto zahtevno, ok, ne skodi, ali da li ima potrebe. I ja bih gledao da stavim DDR3, a DDR2 prodas i to je to.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Одг: Računari

Post od sebekkg »

Samo sto je razlika u ceni 2x2gb ddr3 i 2x4gb ddr3 zanemarljiva. A kasnije mu moze dobro doci. Dok cena ddr2 je tako visoka da nemam reci. A tek ce da skoci. Na stranu to sto doprinos radu ddr3 u odnosu na ddr2 je skoro pa mizeran. Osim u slucajevima kada uzimas neku ddr3 mem frekvencije 2400mhz i vise. Ali u srednjoj vrednosti frekvencija prednost se skoro i ne primecuje.

Послато са GT-N7000 користећи Тапаток 2
Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako je cena povoljna od viska glava ne boli.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

sebekkg napisao: Na stranu to sto doprinos radu ddr3 u odnosu na ddr2 je skoro pa mizeran.
Znaci da uzmem DDR3 ako moze bez procesora, ako ne moze onda moram DDR2 da pojacam sa 2x1 na 2x2, ili 1x4+1x1?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Tvoj procesor NE PODRZAVA DDR3 memoriju.
Nema veze sto imas mesta na ploci.

Morao bi i procesor da menjas, ako hoces drugu memoriju.

BTW dobru si plocu uzeo, tj najzanimljiviju :)
Trebao si da me pitas, imao sam jednu da tii poklonim, nece bas svaki put da kresne, ali kad upali, radi normalno :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Aha ok, zato što Šebek reče da možda može apdejtom BIOS-a da se premosti ta nemogućnost.

U kom smislu zanimljiva? :D

Sad me malo brine i hlađenje, jer imam taj tower hladnjak(video si u oglasu sliku) koji je imao ventilator samo sa jedne svoje strane, a s te druge gde nije imao vent. je ploča i izgorela, odmah uz podnožje procesora. Ne razumem se ali mi deluje da postoji mogućnost da je to razlog. Da li da kupim neki klasičan box kuler ili da ostavim ovaj, uz novu pastu i po ventilator sa obe strane? Tipujem da je možda i ugradnja tog hladnjaka bila loša u smislu paste ili naleganja na procesor.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ploca je zanimljiva, jer guta sve sto joj strpas, i po tome je unikatna.
Nece updejt biosa resiti nista, jer tvoj proc ima kontroler samo za DDR2 memoriju.

Sto se tice temperature, ako rukom mozes da pipas cooler, posle recimo pola sata igranja igrica, to je sa stanovista elektronike sasvim regularna temp.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

3990 2GB Kingston DDR2 na 800mHz u Gigatronu :glavomuzid:
Sad zvao, neće ploča danas sigurno, eventualno sutra stigne.

Moglo je da se drži u office režimu upotrebe, nisam igrao igrice.
Poslednja izmena od Uroš S. u 08 Jan 2013, 09:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ubaci to sto imas, i cao, za bilo sta drugo, bilo je jeftinije da si promenio platformu, sad turi to i cepaj...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Uroš S. napisao:Sad me malo brine i hlađenje, jer imam taj tower hladnjak(video si u oglasu sliku) koji je imao ventilator samo sa jedne svoje strane, a s te druge gde nije imao vent. je ploča i izgorela, odmah uz podnožje procesora. Ne razumem se ali mi deluje da postoji mogućnost da je to razlog. Da li da kupim neki klasičan box kuler ili da ostavim ovaj, uz novu pastu i po ventilator sa obe strane? Tipujem da je možda i ugradnja tog hladnjaka bila loša u smislu paste ili naleganja na procesor.
Nista ti ne fali tom hladnjaku, niti ti je zbog loseg hladjenja pregorela ploca. Javi se da ti dam Arctic Silver pastu, stavi hladnjak sa jednim ventilatorom i proprati koliko se greje, lako ces dodati jos jedan ako zatreba.
Meni je komp i dalje u gejmerskom setapu, iz dana kad sam se lozio na to. Sad kad ga upalim, cini mi se da mi Boeing slece u sobu, ima da pocupam sve ventilatore napolje
Odgovori