Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Heineken »

Predvece sam bio u Telenoru i cackao Nexus i One S, Nexus mi se vise svideo jedino me nervira kamera od 5 megapiksela :besan: Za sada na vrhu liste su mi RAZR i Nexus, taman imam jos koju nedelju da se odlucim dok ne legnu pare na racun! :D
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

steva_anya napisao: Ne znam da li ga iskuliram, ili da probam nekako da vratim na staro (ako uopste moze)...?
ili da prekopiram sve sa mem kartice, zatim da je formatiram, pa na nju vratim bekapovane fajlove?
Hm, po tvojoj prici, telefon je iz cista mira sam odradio factory reset. Tesko da ces moci bilo sta da vratis.
Ono sto bih ja uradio da sam na tvom mestu je sledece:
- ROOTovao bih telefon (ukoliko je pod garancijom, a ne zelis da je gubis, nemoj da citas dalje :) )
- Instalirao TitaniumBackup aplikaciju.
- BackUp-ovao sve aplikacije zajedno sa podacima (cuva ti sve ono sto si radio u tom aplikaciji. najjednostavniji primer jeste AngryBirds. ako je izbrises, pa instaliras backupovanu verziju, sacuvace ti sve predjene nivoe), i to radio s vremena na vreme ukoliko je nesto zaista bitno radjeno u nekoj od aplikacija.
Dobra stvar kod TitaniumBackup-a jeste sto jednim klikom mozes da mu kazes da vrati sve backupovane aplikacije zajedno sa podacima, ne moras da instaliras jednu po jednu.

Ukoliko odneses telefon u VIPov servis, racunaj da ce ti ga vratiti kroz 10-30dana sa odradjenim sistemom. Garancija ti nesto preterano i ne znaci, to mozes i sam da odradis.
-------------------------------------
@Haineken
Nemoj da te to nervira, i ako samo 5mpx, pravi odlicne slike (u temi "Mobile uploads :)" sam postovao neke slike, pogledaj i prosudi sam. evo linka). FullHD video zapis je fenomenalan, bolji nego na RAZRu ili S2, provereno.
Ukoliko se odlucis za Nexus, racunaj na to da ce telefon duplo brze raditi od onoga sto si video u Telenoru ukoliko instaliras JellyBean 4.1.1.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Dobar je nexus jedino je malo preveliki za moj ukus, a nije ni neki pojam lepote.
A sto se tice razr-a, slazem se za osetljivost okvira,jer ima onaj lakirani finis tako da sigurno ogrebotine lako ostaju. Zato ja planiram da uzmem beli ili titanium :mrgreen:
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Nije Nexus nista veci od RAZR. Nexus je duzi za par mm, ali je zato RAZR siri za isto toliko.
Izaberi Screen type i Screen size za svoj monitor, i dobices telefone u prirodnoj velicini: Nexus vs RAZR - Size comparation.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Duzi 5mm,uzi 1mm,deblji skoro 2mm... Meni kojem je razr maksimum do kojeg bi isao,i to samo zato sto je mnogo lep, je to previse. Ehh da ima 4s sa androidom,ili barem nov za 300e :(
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

steva_anya napisao:...Jedina uteha mi je što sam ceo dan vozio R32 :)
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Šta da radim sa ovim mrtvim HTC-om Cha Cha, puna mu je interna memorija a ima samo 2 aplikacije ukupno 2-3mb na njoj, od raspoloživih 150mb, svi mediji su na kartici, znači da je još mogao da se napuni od sms-ova? Šta da radim? Neće da pokrene ni galeriju ni winamp! :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Bio sam instalirao oficijalni ICS 4.0.4 na RAZR, telefon je znatno brze radio nego sam 2.3.6 GB-om. Ono sto mi se ne svidja kod Motorole jeste sto je prevelik, ima previse prostora levo-desno-gore-dole od same ivice ekrana. Ono sto me odusevljava, jeste zvuk. :klanjamse:

Milose kako si instalirao ICS ja ga jos nisam dobio a uzeo sam u MTS telefon ima 3-4 meseca?
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Oli, mozes da ga skines sa neta. Neces dobiti update preko samog telefona skoro. Ukoliko hoces da instaliras ICS 4.0.4, onda moras da ROOT-ujes telefon, a to znaci da gubis garanciju ako to uradis. Evo 2-3 slike koje su mi ostale od prodaje u racunaru:
Slika Slika Slika
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Ok hvala.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ajde vi sto se razumete u ove androide da mi pomognete.
Desava mi se, i to cesto, kada sam konektovan na kucni wifi da posle par minuta izgubi konekciju, iako gore pise da ima wifi signala. Kada mi se to desi moram da iskljucim i ukljucim wifi i onda opet radi(na par minuta). Probao sam u kaficu(doduse na kratko) i nije bilo problema. Ne verujem da je do wifi-a u kuci posto nemam tih problema na kompu i sa drugim telefonom. Pokusao sam sa onim forget network i nije uspelo. Sta mi vi predlazete? Telefon je u garanciji preko vipa.
U pitanju je Galaxy Y sa 2.3.6 Gingerbread OS. Unapred zahvalan na odgovorima. :pivo:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Meni se to isto desavalo dok nisam promenio kanal u podesavanjima rutera.
Skini program "wifi analizer" sa play store-a i videces da li postoji kanal koji ima bolji rejting u odnosu na onaj koji je aktivan. Ako postoji, udji u podesavanje rutera i promeni na onaj sa najboljim rejtingom.
Ja sam tako resio problem

EDIT:

Malopre sam instalirao official ICS 4.0.4 na moj xperia mini pro, update sam radio preko sony update service te su mi sve aplikacije, podaci i podesavanja ostali netaknuti sto me je prijatno iznenadilo jer sam bio spreman na "sve iz pocetka" :)
Osim nekih kozmetickih promena i ne vidim nesto revolucionarno novo, nikakvih nus pojava od onih koje se pominju na netu nema. Sve radi odlicno.

TT post
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

@nuk, pitanje za tebe (pošto kažeš da koristiš taj mob) i za druge koji ga imaju. Da li na Xperii mini pro smeta ekran od 3" tj. koliko je praktičan za upoterbu? Nisam video uživo telefon, ali mi se svideo ovako, a nemaju ga ovde nigde u radnji da pogledam.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Uroš S. napisao:Šta da radim sa ovim mrtvim HTC-om Cha Cha, puna mu je interna memorija a ima samo 2 aplikacije ukupno 2-3mb na njoj, od raspoloživih 150mb, svi mediji su na kartici, znači da je još mogao da se napuni od sms-ova? Šta da radim? Neće da pokrene ni galeriju ni winamp! :glavomuzid: :glavomuzid: :glavomuzid:
Isto što i ja, root-ovanje.
Ja sam krenuo u proceduru pre nekih mesec i po dana, ali sam odsutao na pola, ali sad definitvno moram to da uradim, samo da nađem vremena.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori