TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od ljubitelj »

:doubleup:
Za 10,ima li još sličnoga😊

Skoro preslušavao moju kolekciju, isto iznenadjenje kako lepo "pevaju" dobro snimljene kasete.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ima, mada je politika prodavnice ultra cudna. Ne mozes da proveris da li radi i kako. Nego plati i radi sta hoces posle. U prodavnici je ostao brat blizanac CD komponenta, nju nisam hteo da uzmem. I da nema daljinac. Inace je savrseno ocuvan. Uvek se nadje nesto. Po toj radnji volim da se setam posto tu zavrse donirane stvari. Pa kupujem stare ploce i CDove (od 1 do 1,5 eur po komadu) kada me uhvate pundravci. A na polovnim oglasima ih ima za slicnu cenu samo treba se voziti i probati. Bas sam pisao da sam uzeo jedan gramafon Sony za istu cenu :) Eno ga u podrumu ceka trenutak da ga probam… Ovo vise dodje kao setnja nego ciljna kupovina, nije lako posle se setati do posla sa nim pod miskom :)

Ako zelis imam super Sony home teatar sistem 2.1 za jednu baklavu i limunadu u Beogradu, samo da se nakanim da donesem :) skoro sam se upgreadovao za isti model novija verzija… Sta sve imam u podrumu, samo Srbija bas nije iza ugla :(
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Ako naidje neki deck da valja pa da iskombinujem uz JVC RX80 risiver i Philips belt drive sa plivajućim zamajcem gramofonom sa kraja 70tih...i tako te vintage stvari. Gramofon interesantan da ima ugradjenu vagicu fabrički za štelovanje gramaže igle.

I kod nas se nadje po oglasima svašta nešto uglavnom nit može da se proba nit se zna stanje...prava mačka u džku.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Imam ja nešto, ne znam koliko je zanimljivo.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Ti bas znas sta hoces :) Svuda je macka u dzaku posebno sto ta oprema skoro puni godina kolko i ja - mnogo. Najverovatnije ja i da to vidim ne bi ga prepoznao. Ali eto slikam pa javljam kada nadjem nesto sto mislim da je interesantno. Bila je jedna radnja tog tipa u jednom zabacenom selu, e ta je imala bas svasta po super cenama, samo mi je bas daleko za setnju :)

Inace kod nas na dan (jedamput nedeljno) kada iznacuju djubre na ulicu (vece stvari belu tehniku i elektroniku) takve stvari mozes da nadjes samo tako. E kada bi to poceo da skupljam postao bi zvanicno skupljac i odmah bi me poslali na lecenje :)
Korisnikov avatar
meidling
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2017, 19:16
Garaža: Volvo XC90 II D4

Post od meidling »

Da li neko zna kako resetovati filter na Xiaomi Smart air purifier 4?
Imam i 3 c i na njemu sam uspeo prema uputstvu ali za 4 nisam uspeo da pronadjem

Volvo XC 90 II D4

Volvo XC90 II D4
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Možda ovo:

While the purifier is on standby, press and hold the power button for 7 seconds. When the filter is successfully reset, the purifier will make a notification sound and the air quality indicator will remain green for 1 second.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Meni se na pro 4 sam resetovao kada sam zamenio.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ima sigurno nfc tag u sebi.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

ljuba napisao: 11 Sep 2024, 21:18 Ti bas znas sta hoces :)

Inace kod nas na dan (jedamput nedeljno) kada iznacuju djubre na ulicu (vece stvari belu tehniku i elektroniku) takve stvari mozes da nadjes samo tako. E kada bi to poceo da skupljam postao bi zvanicno skupljac i odmah bi me poslali na lecenje :)
Uh, al bi tek mene poslali na trajno lečenje od te vintage bolesti :)

Uglavnom gledam da kompletiram sisteme da budu približno sličnog nivoa komponenti.
Već imam pomenuti RX 80 i Philips 418 automatic, uz neki Grundig (zapravo Blaupunkt) radio kasetofon auto reverse koji lepo radi za jedan kasetofon ali nije ni približno kao ovi top nivo to je sada komplet.

Ovakvi kao taj Sony, sa Dolby HX pro su nekako uvek filigranski napravljeni i imaju vrlo kvalitetan zvuk. Akai, Aiwa, Nakamichi, Yamaha,Teac, Tandberg i tako ti....zaluta tu i Sony (esprite serija recimo), Pioneer...mislim zaluta u smislu da se nadje tako neki model više zvučne klase.

Odradim restauraciju, zamenim šta treba pa iako stari više decenija ti uredjaji pouzdano i lepo rade i dalje.
Više to radim za svoju dušu, hobi a kada bi bilo interesovanja mogao bi postati i dopunski posao.
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Gorenje vertikalni zamrzivač sa 6 fioka, star 7-8 godina. Pod strujom je ali ne hladi.
Crkao kompresor ili?

Nazad su rešetke redovno čišćene. Kompresor je ovaj
IMG_20240831_174710.jpg
IMG_20240831_174710.jpg (121.15 KiB) Pogledano 1421 put
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Znaće @nuk verovatno.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Evo jedan NAD za 10 eur iz današnje šetnje.

SlikaSlika

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Prelep

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne baš planirano, danas kupismo novi TV.

Stari Vivax 32" je kupljen pre 4 i kusur godine. Počeo da zeza nešto, juče dat na popravku. Ne znajući još sudbinu mu niti cenu eventualne popravke spomenem ženi da pogleda ponudu u Metrou. Pa ako je popravka skuplja od 50e da uzmem opet neki od 100e i mirna Bačka.

Inače mi je TV najmanje bitan uređaj u kući. Gledam u ekrane po ceo dan. TV mi zaista ne znači. Povremeno pogledam neki sport ali i to sve može na monitoru.

Međutim na akciji Fox SMART LED TV 43WOS635F za nepunih 24k dinara.
https://en.foxelectronics.rs/smart-led- ... -by-webos/

Problem je i prostor jer je mali stan, mali dnevni boravak i prostor za TV je predviđen za 32".

Al nekako se ipak odlučismo i uzmemo ga. Cena je dobra, još na rate.

I sad što ovo pišem. Ne da se pohvalim da sam kupio jeftino TV. Niti je Fox neka marka. Ali sam prijatno iznenađen.

Prvo sam primetio da su se potrudili oko pakovanja. Sa svih strane lepo o obezbeđen plus sav u folijama. Kesica sa uputstvom, daljinskim i nogicama lepa sa plastičnim zipom.

Onda ga uključim, krenem inicijalno podešavanje kad ono izgleda da sam kupio LG, a ne Fox. Kompletan software je LG, WebOS WEE2.0, ThinQ na mobilnom telefonu. Sve fino funkcioniše. Dalje prepoznaje dekoder na HDMI priključku i nudi da se odabere čiji je (MTS, SBB...). Na dalje je sve čas posla podešeno i ima svoj Magic remote koji znatno olakšava sve.

Slika

4k UltraHD, Wifi, Bluetooth, Magic remote sa AI, glasovne komande. Sasvim pristojno za TV od 200 evra. Pride je garancija 3+2 godine. I na sve to made in Serbia. :bravo:

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori