TV - Audio - Video - bela tehnika
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Došao je i taj dan, blizanci razvlačiti metar i razbili ekran na LG 55UK6950PLB.
Ima li hleba popravljati ga, orijentaciono bi koštalo?
Ima li hleba popravljati ga, orijentaciono bi koštalo?
- Puzo81
Dobio odgovor od ovlašćenog servisa PIN, panel je 380EUR sa PDV-om +40EUR ruke.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Upravo jedan od razloga zašto sam kupio najjeftiniji TV pre 4 i po godine. Do tada smo još imali stari sa katodnom cevi.
Sad su klinci porasli ali im opet rekoh da paze na TV. Šta da ti kažem, imaš Black Friday akcije na sve strane.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Sad su klinci porasli ali im opet rekoh da paze na TV. Šta da ti kažem, imaš Black Friday akcije na sve strane.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Puzo81
Ovaj sam kupio na crni petak pre 5godina.
Doduše ovo je bilo nehotice, uzeo je metar i zakačio na ivicu komode ispod TV-a i razvukao ka skroz do garniture i pustio. Još kaže tata tata dođi da vidiš nešto, razbio sam tejevizor
.
Nek su živi i zdravi, 3g imaju, ni sam ne znam kako se pre nije desilo jer su prehiperaktivni.
Dajte predlog za 55icu, LG naravno sa Magic remote?
Doduše ovo je bilo nehotice, uzeo je metar i zakačio na ivicu komode ispod TV-a i razvukao ka skroz do garniture i pustio. Još kaže tata tata dođi da vidiš nešto, razbio sam tejevizor

Nek su živi i zdravi, 3g imaju, ni sam ne znam kako se pre nije desilo jer su prehiperaktivni.
Dajte predlog za 55icu, LG naravno sa Magic remote?
Koliki ti je budžet?
Ja sam sad uzeo lg oled b4 na akciji za 140. Ali 65"
5 godina garancije i glava ti mirna.
Ali ću da tv okačim na zid jer ako mi deca budu na mene 5% popeće se na tv.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Nije loš B4, osim možda za HDR. Za te novce top kupovina ako se traži OLED.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Čekaj, zašto ceo panel da se menja, samo je zaštitna plastika pukla koliko vidim.
To se relativno lako (i jeftino) popravlja.
Ok, razumem da ovlašćeni ne radi popravke već samo zamenu komplet ali ja bih pitao kod njih ili po drugim servisima da li imaju mogućnost nabavke rezervnih delova panela.
Takodje vidi da li ima u oglasima da neko prodaje neispravan TV te dijagonale, može i LG a može verovatno i bilo koji drugi brend samo da je te veličine.
Samo se prepakuje zaštita.
Da je moj TV ja bih prvo te opcije istražio.
Nedavno sam popravio touch panel čija je cena novog oko 1.700 evra, samo crklo pozadinsko osvetljenje...za delić cene novog. (panel je HCCP sertifikovan, od rostfraja, za prehrambenu industriju pa otuda ta cena inače običan panel ko panel).
Ok, razumem da ovlašćeni ne radi popravke već samo zamenu komplet ali ja bih pitao kod njih ili po drugim servisima da li imaju mogućnost nabavke rezervnih delova panela.
Takodje vidi da li ima u oglasima da neko prodaje neispravan TV te dijagonale, može i LG a može verovatno i bilo koji drugi brend samo da je te veličine.
Nedavno sam popravio touch panel čija je cena novog oko 1.700 evra, samo crklo pozadinsko osvetljenje...za delić cene novog. (panel je HCCP sertifikovan, od rostfraja, za prehrambenu industriju pa otuda ta cena inače običan panel ko panel).
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Nisam znao da su cene toliko pale.sebekkg napisao:Koliki ti je budžet?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Standardna cena mu je 180 i 234 kako koji model.
- Puzo81
Zaštitna plastika je u redu, ima samo jednu tačku gde je udario metar nego to piknuće je na panelu i ne znam može li samo taj segment da se menja ili neljubitelj napisao: 15 Nov 2024, 16:53 Čekaj, zašto ceo panel da se menja, samo je zaštitna plastika pukla koliko vidim.

Preporuka za neki servis u NS?
Mora 55ica max zbog komode itd a sada se vodim mišlju uzeti polovan ili nov šklj ili ipak LG 55 do 600-700 EUR (vidim garancija je opet 2+3 do Nove)?
TV je bio okačen na zid i na njega su se kao mali majmuni kačili svom težinom već sa 2godine.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Evo ti preporuka za odličnog majstora iz Pezosa:
Branko 064 2339 339
Branko 064 2339 339
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ima i Arpada na Naselju a ima i onaj servis u Kraljevica Marka preko puta onog kafica 7.
- Puzo81
Hvala na preporukama, pozvaću ih sutra da vidim šta kažu.
Panel ima 4 sloja, zaštitna plastika, sam LCD, bela folija za difuziju, providna folija (nemaju svi paneli) i nosač- ledja koja osvetljavaju.
Ako ti se ne vidi bela folija samo zaštitna plastika je stradala, gornji sloj panela.
Na Samsung TVu 43 inča sam sve to rasklapao, poskidao pocrkale neonke/ fluo cevčice i postavio novo LED osvetljenje umesto toga.
Sve sklopio ponovo u panel i evo radi već 5+godina. Samsung je do crkavanja imao 52,000 radnih sati, podatak koji se vidi u servisnom meniju kada se udje (tamo gde je i kalibracija samog panela).
Vidi u nekom od tih servisa da ti servisiraju panel, ako može (LG panel se ne sećam da sam rasklapao) i i ma delova. Recimo na Loewe (Loewe Opta) TVu se ne može popravljati sam panel, nekako je ulepljeno.
Ili ponudi da ti otkupe taj tvoj jer uvek treba servisu modul elektronike, pogotovu napajanja kao rezervni deo su korisna da se imaju.
Ako ti se ne vidi bela folija samo zaštitna plastika je stradala, gornji sloj panela.
Na Samsung TVu 43 inča sam sve to rasklapao, poskidao pocrkale neonke/ fluo cevčice i postavio novo LED osvetljenje umesto toga.
Sve sklopio ponovo u panel i evo radi već 5+godina. Samsung je do crkavanja imao 52,000 radnih sati, podatak koji se vidi u servisnom meniju kada se udje (tamo gde je i kalibracija samog panela).
Vidi u nekom od tih servisa da ti servisiraju panel, ako može (LG panel se ne sećam da sam rasklapao) i i ma delova. Recimo na Loewe (Loewe Opta) TVu se ne može popravljati sam panel, nekako je ulepljeno.
Ili ponudi da ti otkupe taj tvoj jer uvek treba servisu modul elektronike, pogotovu napajanja kao rezervni deo su korisna da se imaju.
Ponovo aktiviran Ei Minivox i slika ne valja pa radim servis, uglavnom zamena elektrolita.ljubitelj napisao: 15 Mar 2017, 21:08Made by Toshiba.methane.master napisao:Veljo, ova radi ko sat. Za sve godine imala je jedan sitan kvar. Najveći problem je sto tjuner ne može da pokrije kompletan band kablovske, ali koliko gledam TV ne iritira me. Dok ne crkne ne menjam.
Nego pazi ovaj vintidž...
EI Minivox. Crno-beli, mislim da je i od tebe stariji.
Sent from mTalk
Imam takav 100% ispravan i pre 2 dana sam ga bas ukljucivao da se odrzi kondicija kondenzatora.
Tehnika sa germanijum tranzistorima.
Jedino sto mi je ostecen strujni kabl 220V bas na onom delu gde ulazi u TV pa je to popravljano i vidi se.
Zato su oba moguca kabla za 12V, za upaljac i za kleme akumulatora u kao novom stanju.
Uskoro cu da mu radim zamenu kondenzatora u vertikalnom izlaznom stepenu, izgubili kapacitet nakon 50 godina pa je slika malo skupljena po visini, i to je jedina mana u radu.
I treba da podesim geometriju pa tražim malo više podataka, nekakvu servisnu dokumentaciju, i natrčim u pretrazi na ovaj davni post.
U medjuvremenu sam saznao da postoji Ei Toshiba Minivox varijanta oznake šasije 7304 (sve japanski tranzistori 2 SA i 2SB)kao što je moj primerak i da postoji kasnije radjen Ei Minivoxoznake šasije 7305 sa EI tranzistorima (AD i BC).
TV je živ, radi tabilno i napunio 50+godina.