Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od pedja »

:plusone:

O temi: Mozda zato sto smo takvi kakvi smo - hejteri i zagovornici principa: "da komsiji crkne krava"
Dovoljno je samo pogledati komentare na bilo koju vest. Uvek ce neko da pljuje, o cemu god da se radi, ili da hvali, koliko god vest bila iracionalna. Tu ne racunam politicke komentare tipa ovi su ovakvi, nasi su bolji, moj je duzi i tata mi je jaci....
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

snork napisao:Da zaključim: Srbija je poslednja zemlja na svetu u kojoj bi ovu seriju trebalo prikazivati i gledati.
Apsolutno se slazem :bravo:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nažalost, to nije istorijska serija, već visokobudžetna sapunica sa puno istorijskih improvizacija. Ne bi trebalo da nas to nervira. Pre bi trebalo da se pobrinemo da mi ekranizujemo neke bitne događaje i ličnosti iz istorije kako dolikuje, a ne kao "Boj na Kosovu" sa šačicom statista na poljani.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Post od Milan »

pedja napisao::plusone:

O temi: Mozda zato sto smo takvi kakvi smo - hejteri i zagovornici principa: "da komsiji crkne krava"
Dovoljno je samo pogledati komentare na bilo koju vest. Uvek ce neko da pljuje, o cemu god da se radi, ili da hvali, koliko god vest bila iracionalna. Tu ne racunam politicke komentare tipa ovi su ovakvi, nasi su bolji, moj je duzi i tata mi je jaci....
To je posledica stvari koje sam spomenuo par strana ranije. Posle svega što smo prošli poslednjih 20ak godina malo koja nacija bi prošla bez posledica po mentalno zdravlje i kulturološki i svaki drugi sistem vrednosti. Dok se neke stvari jasno i glasno ne zabrane a druge ne počnu sistematski i na svaki mogući način da promovišu, nema nam spasa. Ovde više govorim o nekoj kulturnoj slici nacije, ali isto je i sa tom mržnjom nekom. Tako su nas učili godinama. Da smo najbolji, a svi ostali ološ i govna i da mi sve možemo sami i protiv svakoga. Pa o čemu pričamo, pre 10 godina smo ratovali protiv celog sveta. Nikad neću zaboraviti večernje novosti tj naslovnu sa natpisom "pao 72. avion", tako nešto i ti i dan danas imaš ljudi koji veruju u to, kao i da smo pobedili nato. O ostalim "devijacijama", ko su heroji i heroine ove nacije, ugledne ličnosti i idoli mladih, da ne govorim. To je slika i prilika nacije, i slika i prilika budućnosti koje nam ti mladi donose.

Teška je to tema, kao i sudbina ovog naroda. Da budem iskren, ako budemo postojali za 100 godina kao država i narod iole priznat u svetu, smatraću to uspehom.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ajd, pamti datum pa ćemo se setiti ove rečenice, negde uz kafu, za 100 godina. :kezo:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Meni je nejasno da mi nismo još više s*ebani, u svakom pogledu pa i ekonomskom, imajući u vidu navedeno.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

starac vujadin napisao:Nažalost, to nije istorijska serija, već visokobudžetna sapunica sa puno istorijskih improvizacija. Ne bi trebalo da nas to nervira. Pre bi trebalo da se pobrinemo da mi ekranizujemo neke bitne događaje i ličnosti iz istorije kako dolikuje, a ne kao "Boj na Kosovu" sa šačicom statista na poljani.
Dobro nismo mi holivud da sve pokvarimo zbog par minuta specijalnih efekata. Da Lazar leti i slično :D
Dobar je Boj na Kosovu, makar zbog teksta :)

Milan napisao: Pa o čemu pričamo, pre 10 godina smo ratovali protiv celog sveta. Nikad neću zaboraviti večernje novosti tj naslovnu sa natpisom "pao 72. avion", tako nešto i ti i dan danas imaš ljudi koji veruju u to, kao i da smo pobedili nato.
Nismo mi ratovali protiv celog sveta, nego su dosli dripci i izrokali nas. Jednostavno.

A ta propaganda je u takvim vremenima izuzetno korisna i to je doktrina koju svi primenjuju, nismo mi to izmislili, nego švabe čini mi se.

Jesi li igrao C&C Generals nekad, pa video si kod kineza one zvučnike :D
Poslednja izmena od nikaragva u 14 Nov 2012, 09:18, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

jaksa napisao:Meni je nejasno da mi nismo još više s*ebani, u svakom pogledu pa i ekonomskom, imajući u vidu navedeno.
I dalje se radi na tome, zar ne vidiš?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Nismo ni svesni koliko smo povezani.

http://www.youtube.com/watch?v=KBNyakM0 ... ure=fvwrel
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Jel to neka naša princeza? :D
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Jok more!
Turkinja se udava pa je ispraćaju... :)
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Milan napisao:
Tako su nas učili godinama. Da smo najbolji, a svi ostali ološ i govna i da mi sve možemo sami i protiv svakoga.
Teška je to tema, kao i sudbina ovog naroda. Da budem iskren, ako budemo postojali za 100 godina kao država i narod iole priznat u svetu, smatraću to uspehom.
Mislim da to nije nesto vezano samo za nas. Sumnjam da mnogo drugih naroda nemaju isti takav stav.

Doduse, meni to smeta: ok treba postovati proslost, i ne treba joj okrenuti ledja. Ali kad pocnu s viljuskom...stomak mi se okrene ali 'odma.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Dobra je ta viljuška, samo je problem što mi nikako da se maknemo od nje :kezo:
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Mala paralela sa fudbalom

Kada smo bili u zajednici dva Makedonca, jedan Hrvat, jedan Crnogorac, jedan Rumun, jedan Musliman iz Bosne i ostalo Srba su nas popeli da krov Evrope i sveta.

Danas kada smo stub SrBstva :kezo: ne možemo prvo kolo kvalifikacija da prođemo...

U Nemačkoj ima 5 miliona Turaka, Nemci sami kažu da će za koju godinu bili Islamska država Nemačka...

:think:

Meni su sve to ipak gluposti da se neko okoristi.
Sve se ovom kao i svim ostalim narodima servira što treba da proguta.

Prva=RTL

Neko je tamo negde odlučio da sa Turcima treba da budemo u dobrim odnosima što zbog Bošnjaka što zbog ekonomije sa Turskom i sad idu Turske serije.

Meni ne smetaju...ako Ozil može da igra za Mekrelovu...Turci da pevaju na Srpskom u svojoj seriji...svet se polako menja, mi nikako da uhvatimo korak...

...a ja se do pre neku godinu ložio da na konju rasterujem Turke... :kezo:
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Te turske serije na televizijama sa nacionalnom frekvencijom su jos jedan primer koliko je Srbija neozbiljna zemlja i koliko ne vodi racuna o svojoj kulturi.Ne bih ja imao nista protiv turskih serija i ostalog smeca koje se emituje u Srpskom tv etru,pod uslovom da prethodno imamo kulturno-obrazovni program o Srbiji,njenog istoriji i njenom narodu.Danas ne postoji gotovo ni jedna takva emisija ni na jednoj Srpskoj televiziji,nase serije se snimaju jednom u deset godina,ali se zato svuda mogu videti raznorazne turske,hrvatske i mnoge druge serije sa cijom kulturom i tradicijom Srpski narod nema ama bas nikakve veze.

@Samo polako

U tome je problem,sto se ovde sve radi na silu.Drzava na silu pokusava da nas sprijatelji sa svima onima od kojih smo uvek imali samo stetu i to je nesto sto traje vec dugo vremena i takve stvari me strasno nerviraju.Ja necu da gledam turske serije,necu da budem u ljubavi sa turcima i bosnjacima i necu da mi niko na silu uteruje nesto sto ne zelim da prihvatim.Nikada ih necu uvrediti ili pokazati netrpeljivost prema njima,ali isto tako necu da gledam promovisanje njihovih musavih obicaja i njihove kulture u Srbiji pogotovo zbog cinjenice da smo imali strasno istorijsko neprijateljstvo koje se do danas nimalo nije umanjilo,samo je prikriveno pa se ne primecuje.
Bas me zanima da li se u turskoj u udarnim teriminima emituje bar neka Srpska serija ili bilo sta sto u pozitivnom svetlu promovise Srbiju.
Odgovori