Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Arhitektura & Gradjevina & Renoviranja
Što ne stade, na mobu se ne zove 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Dragane, je l' ti jedna firma radi kompletnu kuću ili si angažovao ekipe od posla do posla?
Siva faza jedni ljudi, unutra svaki veci posao posebna ekipa.
U međuvremenu je postavljena stolarija

I spolja se krenulo sa izolacijom, 15icom

A unutra je uradjena instalacija za podno i masinska kosuljica

Sad dajem gas, da se uselim sto pre, neki optimalan rok je za oko mesec dana...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
U međuvremenu je postavljena stolarija

I spolja se krenulo sa izolacijom, 15icom

A unutra je uradjena instalacija za podno i masinska kosuljica

Sad dajem gas, da se uselim sto pre, neki optimalan rok je za oko mesec dana...
Nekad je važilo da se čeka najmanje pola godine sa useljenjem, posle malterisanja.
Sve deluje pefektno
Sve deluje pefektno

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa kad postavi košuljicu, za parket mu treba par dana, 4-5 ukupno i može da se useli 
Svaka čast, pravo ozbiljna gradnja porodične kuće.

Svaka čast, pravo ozbiljna gradnja porodične kuće.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- schonenk
- Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
- Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3
Nemoguce da ti nemas nijednu kritiku 

- Ji 4Tze
Imam kol'ko oćeš ali ima arhitektu, plan, ne traži savet, sviđa mu se to što radi.
Kud ćeš bolje
Kud ćeš bolje

Pa zameri, nisam gadljiv 
Ako može konstruktivno da ispravim nesto u najavi.
Malterisanje je bilo pocetkom avgusta i s obzirom na temperature tad sve se osusilo za bukvalno 15, da ne kazem 10tak dana. Posto je vec proslo mesec i kusur zidovi su spremni za dalje radove.
Sto se tice podova i kosuljice, u pravilu, tom nekom opstem, je da se kosuljica susi centimetar nedeljno. Medjutim, pošto je ovo bila suva masinska kosuljica i lepi se keramika, nedelju dana je dovoljno da moze da se lepi. Kosuljica je izlivena nesto deblja nego inace, posto mi je trebalo nesto sa toplotnom kapacitivnoscu, opcije su bile tanja kosuljica i rezervoar od 500-700l vode , ili deblja kosuljica kao jeftinije i pouzdanije resenje ali sa manom inertnije reakcije na zadatu temperaturu. Odabrao sam drugu opciju posto imam fancoile koji ce sluziti leti za hladjenje a zimi za brze promene temperature, inertnost mi nije problem.
Ima tu još mnogo price oko kojecega, toplotne efikasnosti i izolacije pre svega, ali da ne pisem bezveze

Ako može konstruktivno da ispravim nesto u najavi.
Malterisanje je bilo pocetkom avgusta i s obzirom na temperature tad sve se osusilo za bukvalno 15, da ne kazem 10tak dana. Posto je vec proslo mesec i kusur zidovi su spremni za dalje radove.
Sto se tice podova i kosuljice, u pravilu, tom nekom opstem, je da se kosuljica susi centimetar nedeljno. Medjutim, pošto je ovo bila suva masinska kosuljica i lepi se keramika, nedelju dana je dovoljno da moze da se lepi. Kosuljica je izlivena nesto deblja nego inace, posto mi je trebalo nesto sa toplotnom kapacitivnoscu, opcije su bile tanja kosuljica i rezervoar od 500-700l vode , ili deblja kosuljica kao jeftinije i pouzdanije resenje ali sa manom inertnije reakcije na zadatu temperaturu. Odabrao sam drugu opciju posto imam fancoile koji ce sluziti leti za hladjenje a zimi za brze promene temperature, inertnost mi nije problem.
Ima tu još mnogo price oko kojecega, toplotne efikasnosti i izolacije pre svega, ali da ne pisem bezveze

- Ji 4Tze
Pa piši, nije bezveze 
Milina je kad ovako sve ide po planu, planirano i izvedeno

Milina je kad ovako sve ide po planu, planirano i izvedeno

Pa daj bar neku od tih "imam kolko hoces kritika" 
Pazi, i ja sad vec imam nekoliko stvari koje bih uradio drugacije ali to je kapiram neminovno. Sa druge strane gradjevinarstvo nije ni blizu moje struke tako da je izvesno da cu pogrešiti i iz neznanja i pored uputstava sa strane, jer se nekad desi da o nečemu, pogotovo majstorskom, moram da odlučujem na licu mesta.
Ali i pored svega mislim da je cela prica uradjena prilicno korektno, a zaista sam otvoren za svaki dobar i konstruktivan predlog.

Pazi, i ja sad vec imam nekoliko stvari koje bih uradio drugacije ali to je kapiram neminovno. Sa druge strane gradjevinarstvo nije ni blizu moje struke tako da je izvesno da cu pogrešiti i iz neznanja i pored uputstava sa strane, jer se nekad desi da o nečemu, pogotovo majstorskom, moram da odlučujem na licu mesta.
Ali i pored svega mislim da je cela prica uradjena prilicno korektno, a zaista sam otvoren za svaki dobar i konstruktivan predlog.

Bravo Dragane, ovo ce ispasti sjajno.
- Ji 4Tze
Pa na osnovu slika izvedenog imao sam jednu, beše za neku ploču koju je stub pogurao u pravcu dejstva vektora sile, što bi ljubitelj rekao 
Ali sada, stvarno i bez zezanja, teško da bi bile konstruktivne obzirom na to gde je sve stiglo, mogu samo da se divim.
Besmisleno je sada da kenjam a što ovo a što ono, kad to nije za ovu fazu projekta a u dalje faze nisam ni upućen.

Ali sada, stvarno i bez zezanja, teško da bi bile konstruktivne obzirom na to gde je sve stiglo, mogu samo da se divim.
Besmisleno je sada da kenjam a što ovo a što ono, kad to nije za ovu fazu projekta a u dalje faze nisam ni upućen.
Ja imam primedbu jel moralo ovoliko ovog podnog grejanja? Mislio sam da je dovoljno samo po obodima pogotovo u kombinaciji sa fancoilima.
U kom smislu ovoliko? Sto se tice povrsine, a verovatno mislis na to, što je veca povrsina i duzina cevne instalacije, to je manja ulazna temperatura u instalaciji, a sto je manja ulazna temperatura to je generalno energetski efikasnije grejanje. Da je povrsina smanjena moralo bi se ulaziti sa visom pocetnom temperaturom a svaki stepen vise na ulazu u instalaciju je grubo 2 posto manja efikasnost. Takodje, s obzirom da je temperatura u instalaciji fancoila viša od podnog, oni su manje efikasni. Fancoili imaju gotovo odvojenu instalaciju, i svoj kontrolni ormaric, to.je onaj uzi na slici, doduse i zbog toga sto.je funkcija hladjenja leti samo.na njima. Zato su snagom malo predimenzionirani da bi radili da tako.kazem u sto manjoj brzini i pravili sto manju buku, kad ne rade u pasivnom modu, ko ima tu opciju uopste.
Bas sam se trudio da prica oko energetske efikasnosti ima naglasak, zato recimo.ispod ovih tzv pecurki za podno.ima.jos 5cm dodatne izolacije u prizemlju, skoro svi hladni mostovi ce biti uklonjeni pri izolaciji, terase ce biti izolovane ( i tu ima vise načina, ja sam se odlucio za spoljnu izolaciju pri izradi fasade ), itd
Stolarija je sa trostrukim staklom, sa argonom i 4seasson premazom koji odlicno radi...
Malo sam sa moba ovo sve nabacao, valjda je koliko toliko jasno. Ako ima nekih pitanja, posebno u smislu pomoci nekom ko se upusta u slicnu avanturu, rado cu pomoci svojim dosadašnjim iskustvima, znam da ce mu znaciti kao sto je i meni značilo da se konsultujem sa ljudima koji su gradili poslednjih par godina...
Bas sam se trudio da prica oko energetske efikasnosti ima naglasak, zato recimo.ispod ovih tzv pecurki za podno.ima.jos 5cm dodatne izolacije u prizemlju, skoro svi hladni mostovi ce biti uklonjeni pri izolaciji, terase ce biti izolovane ( i tu ima vise načina, ja sam se odlucio za spoljnu izolaciju pri izradi fasade ), itd
Stolarija je sa trostrukim staklom, sa argonom i 4seasson premazom koji odlicno radi...
Malo sam sa moba ovo sve nabacao, valjda je koliko toliko jasno. Ako ima nekih pitanja, posebno u smislu pomoci nekom ko se upusta u slicnu avanturu, rado cu pomoci svojim dosadašnjim iskustvima, znam da ce mu znaciti kao sto je i meni značilo da se konsultujem sa ljudima koji su gradili poslednjih par godina...
Secam se po austriji da su imali samo na nekim delovima podno grejanje(bez fancoila) i bilo je solidno toplo.
Koja ce fasada biti, jel to ona demit varijanta? Na kolko treba da se farba da bi izgledalo ko novo?
Koja ce fasada biti, jel to ona demit varijanta? Na kolko treba da se farba da bi izgledalo ko novo?