Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti

Post od NexT »

Eto prilike za posao :)

Realno i Beograd ima nekoliko perionica koje peru kako treba, ostalo je tuga.
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

DukeNS napisao:Novi Sad vapi za krstenom perionicom! Placao bih i 1.000 dinara pranje, samo kad bih zao da ce posteno oprati auto...
Ona perionica u Jovana Cvijica je bila jedno vreme OK, medjutim i oni ga nekad preko one stvari operu, a nisu jeftini uopste.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Mislis na onu na cosku sa Kisackom?

NexT napisao:
Realno i Beograd ima nekoliko perionica koje peru kako treba, ostalo je tuga.

Vi bar imate nekoliko, mi niti jednu. Veeelika razlika... :)
Kabal
Reactions:
Pridružio se: 05 Avg 2015, 10:01
Garaža: Volvo XC60 D5 AWD

Post od Kabal »

Da da, Bistar potok ili tako nesto...

LG G4
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Za sve ove godine, jednom mi je auto dobro opran i to u perionici u hotelu Park. Ili omase trepnu, ili zaborave gepek, ili ne urade retrovizore sa donje strane, ili im se sliva voda sa okvira tablice i retrovizora pa ne obrisu do preuzimanja, ili soferka sa unutrasnje strane bude gora nego pre pranja, ili zamaste radio i komande sa onim njihovim specijama... Uvek nesto. Nista dok sam ne operes. Ali, to je bar tri sata posla. Sada perem u perionici Avanti jer su mi preko puta zgrade. Nisu bez mane, narocito kada je guzva, ali im dajem prednost jer im ostavim kola i odem kuci, umesto da cekicam po kaficima i tumaram kojekuda.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Niko bolje ne može oprati moj auto od mene samog. I ne mrzi me uopšte, čak mi je to i zadovoljstvo i mali nedeljni ritual. :)

TT
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ja vec ima sigurno 10god nisam oprao u perionici. I kad se lomim odustanem. Najgore mi je cekanje, i da ne umuljaju tablu nekim sprejom.
E sad sa druge strane ne moze se ocekivati detajling za 400-500din, a npr auto svinjac bio nije pran po' godine.
Posto sam nesto planirao da otvorim perionu u sklopu servisa, a imao sam je ne svoju u istom dvoristu gde mi firma. Ima raznih ljudi a i peraca. Vrlo vrlo zajebano da ugodis musteriji rekao bih, ako je covek tezak i hoce nov auto za 450din. Sa druge strane i radnici su coravi. Najvise mrzim kad vidim prag neopran, ili zadnji branik iza tockova u 80% slucajeva promasen,ili kraci felni ili prljave gume. Ma ima toliko toga.
Ja sam razmisljao na foru kartica da radim pa teranje na redovno pranje i popust. I na vise nivoa pranja i cena. Ali vrv u dkorije vreme se necu igrati sa tim kako stvari stoje.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

@Sasa

Slazem se, ali vreme zeza. Kada docekam vikend, gledam da isparim negde... Nekad sam po pet sati trosio na pranje kola. Detaljno spolja i iznutra, pa detaljno felne, pa mazanje guma i plastika, pa na kraju lickanje motornog prostora. Svaku plastiku i crevo pod haubom sam glancao do bolesnih razmera... Al, ebes ti to, realno.:-)

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja i ne idem u perionice baš zato što se bojim da nešto ne izgrebu, usvirlaju, umaste... Pa moraš da razmišljaš hoće li ti neko iskopirati ključeve ili uraditi nešto slično. Otkako su se otvorile ove samouslužne perionice - bukvalno mi je "svanulo". :)

TT
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Pa ides valjda u perionicu u koju si siguran :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Dag, tvoj rezon mi se ne svidja, jer se vracamo na temu "Zasto je Srbija tu gde jeste?"... Je l' kosta pranje 500 din? Kosta. Platio sam i hocu dobro opran auto za placenu uslugu. Ako to nije dovoljno, naplati mi vise, ali odradi posao kako treba. Ja bih, a verujem da imam dosta istomisljenika, rado platio za tako nesto...

Ja najvise popizdim, a Sloba je to isto pomenuo, kada mi soferka iznutra ostane musava. Tada me ne mrzim da se vratim i trazim da to ponovo odrade. A uvek bude jos koja sitnica...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Day Walker napisao:Pa ides valjda u perionicu u koju si siguran :)
Takva ne postoji, nažalost.

TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

DukeNS napisao:Dag, tvoj rezon mi se ne svidja, jer se vracamo na temu "Zasto je Srbija tu gde jeste?"... Je l' kosta pranje 500 din? Kosta. Platio sam i hocu dobro opran auto za placenu uslugu. Ako to nije dovoljno, naplati mi vise, ali odradi posao kako treba. Ja bih, a verujem da imam dosta istomisljenika, rado platio za tako nesto...

Ja najvise popizdim, a Sloba je to isto pomenuo, kada mi soferka iznutra ostane musava. Tada me ne mrzim da se vratim i trazim da to ponovo odrade. A uvek bude jos koja sitnica...
Samo što bi skuplje a bolje pranje platio mali broj njih, a 500din sa manama plaćaju mnogi :)
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Verujem da bi bilo dovoljno ljudi koji bi hteli da plate malo vise. Mada, cak i da kosta kao prosecno pranje, siguran sam da bi kvalitet iznedrio kvantitet. Pa vi iz Bg stalno pominjete tu perionicu kod Gazele i kako rade pun gas...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Sloba napisao:@Sasa

Slazem se, ali vreme zeza. Kada docekam vikend, gledam da isparim negde... Nekad sam po pet sati trosio na pranje kola. Detaljno spolja i iznutra, pa detaljno felne, pa mazanje guma i plastika, pa na kraju lickanje motornog prostora. Svaku plastiku i crevo pod haubom sam glancao do bolesnih razmera... Al, ebes ti to, realno.:-)

Ja sam još u toj fazi, odnosno u fazi laganog hlađenja od te faze :D jer isto imam sve manje vremena, nažalost. No rešenje se krije u što češćem pranju i redovnom održavanju (barem jednom nedeljno) odnosno ne smeš dozvoliti da se auto usvinji jer onda treba puno više vremena da ga dovedeš u red. Plus ako ovako dobija "svoje" redovno (bar) četiri puta mesečno - jednostavno mora da izgleda dobro. :)

TT
Odgovori