Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od pedja »

Kinezi, koji žive u kući pored firme, voze uglavnom VAG (Passat, A4, Karoq, Kodiaq) vozila, kombinovane ZR i BG table. Moguće da su LingLong ekipa.

Na zimskim su gumama. Ne znam da li su ih i tokom leta vozili, ali sada je tako. Brendovi guma:
Triangle, Riken, Giti, od onoga što videh
Ako su Lingovci, loša je to reklama, makar bili i na operativnom lizingu :D

Inače, pored te kuće postoje javna parking mesta na ulici. Ispred prvog mesta je žuta linija do pešačkog. Tu često ostave jedan od automobila. Stanem ja jednog subotnjeg jutra na liniju, da prebacim nešto iz gepeka, u drugi automobil, a jedan od njih će:
Hoćete li dugo?
Zašto?
Znate, mi živimo ovde.
?!?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Drushkan napisao:Kad se spominju lingl long, gledam na tom sajtu, sport master za leto, ima dobre ocene za kočenje, po suvom, mokrom pogotovo, u top 3 je, dok su je u komentarima ispljuvali, za stabilnost, upravljivost...
Pitanje koliko je onda i test kočenja bio realan.
Za linglong gume sto sam čuo, je jedino da se nešto brže troše, mada meni su se i Toyo relativno brzo potrošile...
Istina. Svojevremeno sam slucajno vozio.auto sa Triangle gumama. Realno vrlo dobra guma a jeftina. Prodavao auto, stavio vece felne i Triangle nove gume. Ispostavi se da mi je auto odgovarao pa sam ga vozio mekih 5000km. Suvo odlicno, mokro odlicno(citajte drze neocekivano), ali ono gde sam osetio promenu su brzine 130-150km/h je nestabilnost. Nije to bila nestavilnost da ne mozes voziti, ali se osetila nedirektnost volana, i korekcije blage na tim brzinama.
Generalno top, ko moze i na to da se navikne, meni je smetalo.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Treba pogurati domacu proizvodnju. Nije u redu da pricamo kako ne proizvodimo ni hemijsku olovku, a da se pljuje kad se nesto ‘nase’ napravi i prodaje Pre nekoliko godina sam tako kupio lassu, kad su krenuli i svi nesto bili skepticni. Jbg cena mi je tad odgovarala, medjutim odlicne su bile.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Lassa je Turska. Linglomgic je dobra guma, za te pare odlucna. Mislim i da je bolja od Lasse koja je skuplja 30%.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

pedja napisao:
Inače, pored te kuće postoje javna parking mesta na ulici. Ispred prvog mesta je žuta linija do pešačkog. Tu često ostave jedan od automobila. Stanem ja jednog subotnjeg jutra na liniju, da prebacim nešto iz gepeka, u drugi automobil, a jedan od njih će:
Hoćete li dugo?
Zašto?
Znate, mi živimo ovde.
?!?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Mene zanima šta si im odgovorio na to? Obozavam takve koji svojataju parking mjesta, a jos i kad zive tu jbt ...

Odgovori