Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Nije tacna???
http://www.telekom.rs/Dokumenta/fotogra ... idende.pdf
Drzava Srbija je akcionar sa 58.1% vlasnistva, sto znaci da im je uplaceno oko 40 miliona eura.
http://www.telekom.rs/Dokumenta/fotogra ... idende.pdf
Drzava Srbija je akcionar sa 58.1% vlasnistva, sto znaci da im je uplaceno oko 40 miliona eura.
Poslednja izmena od Laki021 u 09 Sep 2014, 09:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Naravno da je bolje da budu firme državne, zato je u tvojoj presvetloj Švajcarskoj pretpostavljam sve državno, jel da? 
Jedini način da firma pokaže svoj potencijal je privatizacija... NIS je za par godina od gubitaša na grbači države postao firma sa preko 400 miliona evra čistog profita, plus da se dovodi u pitanje sposobnost firme koja ga je privatizovala (fazon nisu oni sposobni nego ih Rusija gura).

Jedini način da firma pokaže svoj potencijal je privatizacija... NIS je za par godina od gubitaša na grbači države postao firma sa preko 400 miliona evra čistog profita, plus da se dovodi u pitanje sposobnost firme koja ga je privatizovala (fazon nisu oni sposobni nego ih Rusija gura).
Poslednja izmena od AcaKayak u 09 Sep 2014, 09:49, izmenjeno 1 put ukupno.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
A do tada ćemo da gledamo visokobudžetne izborne kampanje, ozbiljne fudbalske klubove sponzorisane od strane tog telekoma, direktne prenose video poziva između Koštunice i Čolića.
Pre nego sto zlorado lupis proveri, pandan Telekom-u, Swisscom jeste vecinski drzavni.AcaKayak napisao:Naravno da je bolje da budu firme državne, zato je u tvojoj presvetloj Švajcarskoj pretpostavljam sve državno, jel da?
A privatizacija NIS-a je za zatvor.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Super, to je deo onoga sto je ostalo od dobiti koju smo im ti i ja omogucili in the first place, to je bitan korak koji propustas 

Pa ne propustam, samo sam ja za to da se to samostalno resi, a ne da se da na dobos da neko drugi to resava (nije tesko) i onda debelo uzima kajmak od toga.
Glavni problem kada je nesto drzavno je u tome sto drzava stiti to sto je njeno, a keca konkurenciju. Da se Telekom pita, odnosno da nema alternative i konkurencije, mi bi smo i dalje svi imali pulsno biranje i analogne centrale bez mogucnosti interneta. Dokle god je nesto drzavno, konkurencija nije zdrava, da je drzava zdrava mozda bi bilo drugacije.
Using Tapatalk
Pa zato i imaju 30% tržišta što se lepo vode, daješ njih kao primer pored monopoliste u našoj državi. Inače, pogrešio sam očigledno za taj swisscom što se tiče vlasničke strukture.Laki021 napisao:Pre nego sto zlorado lupis proveri, pandan Telekom-u, Swisscom jeste vecinski drzavni.AcaKayak napisao:Naravno da je bolje da budu firme državne, zato je u tvojoj presvetloj Švajcarskoj pretpostavljam sve državno, jel da?
A privatizacija NIS-a je za zatvor.
Privatizacija NISa nije tema ovde pa neću dalje da idem.
Poslednja izmena od AcaKayak u 09 Sep 2014, 10:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja bih se ovde slozio sa lakijem, nije problem u telekomu kao telekomu vec u nacinu vodjenja istog. Ako ta, ili bilo koja firma, može da posluje sa profitom, a moze, zasto bi bilo lose da je u drzavnom vlasnistvu? Jel mozda bolje da kajmak uzima neki strendzer? Komentarisem samo trenutno stanje i moguce pravce, ne proslost.
Nis je samo primer kako se moze poslovati sa profitom, samo sto i drzava treba da ceni svoju imovinu i da se prema njoj odnosi domacinski kao i taj neki kupac koji bi je/koji ju je kupio... Ali znamo sta je srbija, i to je problem. Najlakse je i najgore sve rasprodati, pa neka se bogati neko drugi na nama, kao da smo neka dzibuti drzava...
Nis je samo primer kako se moze poslovati sa profitom, samo sto i drzava treba da ceni svoju imovinu i da se prema njoj odnosi domacinski kao i taj neki kupac koji bi je/koji ju je kupio... Ali znamo sta je srbija, i to je problem. Najlakse je i najgore sve rasprodati, pa neka se bogati neko drugi na nama, kao da smo neka dzibuti drzava...
Loše je jer dokle god je u državnom vlasništvu njom mogu da upravljaju političari. Prosto i jednostavno 
Plus, realno je pitanje koliki profit ima MTS jer su svi ti podaci servirani kako je njima odgovaralo. Iz pouzdanih izvora znam da je firma u lepim problemima.

Plus, realno je pitanje koliki profit ima MTS jer su svi ti podaci servirani kako je njima odgovaralo. Iz pouzdanih izvora znam da je firma u lepim problemima.
Ali to onda nije problem u telekomu vec u drzavnoj politici, to sam i ja rekao. Zato nam i jeste tako kako je, a kako god, prodaja necega sto moze drzavi da donosi novac je veliki fail.
Nisam dobro razumeo tvoj post 
Pa jeste da joj teoretski moze ali u praksi ocigledno za sada nista od toga... A realno tesko da ce se nesto pametno promeniti u skorije vreme...

Pa jeste da joj teoretski moze ali u praksi ocigledno za sada nista od toga... A realno tesko da ce se nesto pametno promeniti u skorije vreme...
Koliko je glup ovaj call centar kod Telenora. Kako da dobijem operatera? Nudi mi samo 2 opcije na broj 9000, da proverim racun i da ukljucim broj. Treba mi ova druga, ali kaze da moze biti iskoriscena samo jednom u mesecu, a koristio sam je sad prvi put.
Za razgovor sa operaterom stisnite 0 ;-)
Tapatalk
Tapatalk
Pa u tim privatizacijama i jeste poenta.
Telekom je rudnik zlata. Kao sto sam rekao, ko ga kupi, progledace, ako vec nije progledao pre toga
Sad da li je to opcija po nasem dobrom starom obicaju, da neko posalje nekoga na celo neke takve firme, da je sroza, pa da je prodaju za serpu ribe, a gazda ih pocasti malo, i slicna sranja. Nije da se nije desavalo kod nas
Ali ja iz rada jedne takve firme, koju eto vodi drzava, vidim da u trenutnoj postavci ne postoji volja da nam bude bolje. To je cist zicer ko ume da cita izmedju redova, medjutim vecina u drzavi ume da cita samo rukopis velikog i neustrasivog vodje, sve ostalo je kvantna mehanika za njih.
Telekom je rudnik zlata. Kao sto sam rekao, ko ga kupi, progledace, ako vec nije progledao pre toga

Sad da li je to opcija po nasem dobrom starom obicaju, da neko posalje nekoga na celo neke takve firme, da je sroza, pa da je prodaju za serpu ribe, a gazda ih pocasti malo, i slicna sranja. Nije da se nije desavalo kod nas

Ali ja iz rada jedne takve firme, koju eto vodi drzava, vidim da u trenutnoj postavci ne postoji volja da nam bude bolje. To je cist zicer ko ume da cita izmedju redova, medjutim vecina u drzavi ume da cita samo rukopis velikog i neustrasivog vodje, sve ostalo je kvantna mehanika za njih.