Opet sudar u kružnom toku kod NBG Opštine, i to su se solidno razvali. Sigurno viđam bar jedan mesečno iako prolazim tuda samo par puta nedeljno, nije mi dnevna tura. Čini mi se da su svi sudari na onom ukrštanju gde dolaze iz pravca starog merkatora, a 5m posle je isključenje prema Tošinom Bunaru.
Prebrzo znaju da uđu u kružni tok, pogotovo da se sjure pravo iz Pariske Komune kao da kružni tok ne postoji. Dok trepneš vozilo je doletelo, iako si pogledao i "nije bilo nikog".
Simptomatično je da se udesi stalno dešavaju u jednom istom delu kružnog toga. Zbog toga bi rekao i da je problem sistematski, a ne samo do vozača. Tj. sistem da bude idiot proof, nisu svi uvek 100% koncentrisani, a i verujem da je taj KT šok za ljude iz unutrašnjosti koji prvi put prolaze tuda i zbunjeni su.
Eh da je tako prosto. Tu se vozi po 50-60, bar ovi što dolaze iz pravca grada, ima puno saobraćaja, nekad čekaš minuta dva da ti se otvori prozor od 2-3 sekunde kad možeš da prođeš sa punim gasom, ovi od iza ti sviraju, čeka se u više traka pa od ovog pored često ne vidiš situaciju dobro, i sam kružni tok je u više traka pa imaš prestrojavanja u toku kruga... Viđao sam da se ljudi pogube u mnogo jednostavnijim KT bez i jednog od ovih problema. Nije poenta da li ti ili ja možemo tu da prođemo, već da nas ne pokupi onaj koji je prvi put tu i još je zbunjive prirode.
I ja sam primetio da je u tom ukljucenju obicno najveca nestrpljivost, uletanje vozaca iz starog Merkatora. Sa druge strane mnogi vozaci pocnu da koce i da usporavaju umesto suprotnog da ubrzaju prolazak, i time posredno ovima sto cekaju da se ukljuce pruzaju lazni signal da ima vremena da prolete ispred njih.
A nema obicno i onda eto belaja.
Obuka vozaca je ocito losa, polovina ne ume da se prestroji vec ulece u kruzni tok u pogresnoj traci.