Stigla zima...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Re: Stigla zima!

Post od Sh@rance »

dragan napisao:ja sam danas dosao sa divcibara, mogu vam reci da tamo ekipe za ciscenje snega rade svoj posao odlicno...
Ja ujutru krećem na divčibare. Mada ovaj buđavi sneg počeo opet da pada, ako negde zaškripi eto i meni onda prilike da probam da montiram lance :kezo:
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

nece biti potrebe za lancima veruj mi...
lepo je sad tamo, snega ima u ogromnim kolicinama, i priroda je :doubleup:
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sh@rance napisao: Mada ovaj buđavi sneg počeo opet da pada, ako negde zaškripi eto i meni onda prilike da probam da montiram lance :kezo:
ja sam odgledao klip na YT i prvi put mi je trebalo 3min po tocku za montazu lanca.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Laki021 napisao:Gde si to video da se sneg odnosi?
Gledao sam recimo na TV-u, ne znam u kojoj je drzavi to bilo, postoji neka masina koja ide pored ogromnog kamiona sa jako dugackom prikolicom, izgleda kao ona sto skida asfalt i u njega ubacuje sneg, kamion odlazi, dolazi drugi itd.

Zbog cega sam jos popizdeo... evo gledam danas kako ljudi bacaju sneg sa krova na automobile ispod, *ebe im se sto je neko dole parkiran...

A ulice su posebna prica, vec vidim koliko je sati... video sam nekoliko jezivih kratera, tipa kruzni rok na Slaviji, Bulevar oslobodjenja (sine) je za ne poverovati, autobusi ce da se raspadnu ako budu vozili tu sinama kako obicno voze, i na jos mnogo mesta sam video novootvorene kratere...

Jos nesto, ocigledno u Srbiji kada pada sneg to znaci da nijedna sluzba vise ne radi, pauk na primer... Juzni Bulevar od raskrsnice sa Maksima Gorkog na gore ima samo jednu traku, s obzirom da su u desnoj opusteno parkirani automobili, niko ih ne dira, tako da mozes da ides samo levom...

@Gruja Nadam se da nije bila lamela. Nisam hteo da ulazim u rikverc jer je bilo usko mesto, jedva sam vrata otvorio, samo sam mogao po kolotrazima i isavsi napred sam imao mnogo bolju preglednost... koliko je potrebno lameli da se sjebe na taj nacin?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ne brini Ogi, treba bar mesec dana da maltretiraš lamelu tako, pa da ode. Par puta, u tako nekim situacijama, nije strašno. Dešava se i najboljima.

Inače, pouzdano znam da pauk nosi kola, viđao sam, a bilo je i na TV-u. Doduše, kažu samo po nalogu saobraćajne policije, a neko reče da nose i ovako. E sad, toliko ljudi parkira nepropisno da je nemoguće sve odneti, jedino da panduri idu i redom pišu kazne. Onda bi se opet ljudi bunili i tražili da se očiste parking mesta, tako da sve ide u krug, a zaključak je upravo ono što je već dosta ljudi reklo.
Svako treba da uzme lopatu u ruke i očisti svoj deo, ispred zgrade i parking mesto za svoj auto, ako vozi. Kad bi svi čistili, bilo bi mnogo bolje svima. Jeste problem što se nema gde sa snegom, ali našlo bi se neko rešenje, samo da je volje građana da se očisti. Gledam kako ljudi čiste i tuđe, jer neće niko, a njima smeta jer tuda prolaze. Danas sam ja čistio prilaz parkingu prekoputa moje zgrade jer tu ostavljam auto i malo sam raskrčio mesto gde obično stajem. Tu nas nekoliko parkira, ali niko se drugi nije setio da dohvati lopatu pa da očistimo to zajedno. Samo očiste svoj auto i bace sneg okolo. Jedino čiste ovi što imaju garaže tu, ali očiste prilaz garaži i to je to.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Ogi napisao: Zbog cega sam jos popizdeo... evo gledam danas kako ljudi bacaju sneg sa krova na automobile ispod, *ebe im se sto je neko dole parkiran...
Jutros u mom naselju je pukla zadnja soferka na jednom Fiat stilu bacili sa zgrade namerno ledenicu na njega. Moje naselje je bas veliko, po obodu naselja je ogronam parking, ulaz u naselje ima rampa koju pojedinci redovno dizu jer da mogu uterali bi auto u dnevnu sobu. Majstor nije hteo da se lati lopate da napravi sebi parking prostor nego uterao kola u naselje i parkirao na lepo ociscenu stazu ispred ulaza. Mogu vam reci da mi nije ni malo zao ali verovatno da su mu namerno to uradili jer pojedincima ni pauk kad odnese auto nemozes da ih opametis.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

dragan napisao:nece biti potrebe za lancima veruj mi...
lepo je sad tamo, snega ima u ogromnim kolicinama, i priroda je :doubleup:
Jutros trebao da krenem na Divčibare i zovu me kumovi kod kojih sam trebao da idem u kuću da nekrećem. Sinoć i danas padao sneg i duva jak vetar, žicara na crnom vrhu nije radila. Oni hteli da se vrate kući i kažu da je put neprohodan, čekaju do sutra da očiste put pa se vraćaju. Propade mi vikend sankanje :glavomuzid:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Jebeni, usrani, odvratni sneg i debili od ljudi koji neće da mrdnu dupetom da malo raščiste!

Eno sjebao sam branik i oplate iznad točkova i ko zna šta sve. Popizdeo sam!
Imamo taj improvizovani parking i jedino sam ja malo raskrčio da se lakše priđe i očistio jedno mesto gde inače parkiram. Sinoć otišao na posao i na to mesto se uvalio onaj komšija sa raspalim Kadetom koji ne može da upali, svako jutro se muči sa njim. I stalno traži od mene te kablove, te uže, te da mu pomognem. Ja budala krenuo da stanem tamo gde je on parkirao ovih dana i odmah sam pomislio da je visok sneg, ali ajde, proguraću se. Ušao sam bez problema, ali sam onda shvatio da ću smetati ovima što izlaze iz garaže i bolje da se pomerim nego da me neko udari. I kad sam krenuo nazad, zakačim donjim delom branika i sa obe strane je iskočio, skoro da je otpao, a povukao je i oplate koje idu oko prednjih točkova. Jedna je otpala, ova druga se jedva drži. Ko zna šta je tu sad izlomljeno i kako može da se napravi. Moram kod majstora čim ustanem. Ako uopšte budem mogao da zaspim.
Da je ovaj bar malo počistio tu gde mu stoji auto, nego ni prstom da mrdne. Ni ispred zgrade ga nema da očisti sneg. Uh! :besan: :besan: :besan:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

e hebati ga...
postao je zaeban ovaj sneg, delimicno se topio i stezao i sad ima mesta gde je jako kompaktan i tvrd i stvarno moze da napravi veliku stetu...nije ni blizu onog sa pocetka padanja kad je bio suv i lagan i mogao si branikom da poguras brdo...
nadam se da sa hondom nije nista ozbiljno...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Moj brat otkinuo kompletan prednji branik na Alfi 145... Neverovatno koliko je nizak napred taj auto... :tuzan:
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Trojke, nema sekiracije, to su sve žabice, ne verujem da je bilo šta polomljeno
A ti sada komšiju pod ruku, pa ga nauči da se ne parkira na mesto koje si ti dva sata otkopavao, nego neka kopa sebi svoje mesto

Usput mu poruči i nešto o osnovnom vaspitanju i tvojoj sigurnosti u abnormalnu veličinu njegovog šupka
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ne znam sta bi ti rekao, ali ja bi izgorio :|
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

To ti se druže zove Medveđa usluga, napraviš sebi štetu da bi pomogao drugima, tvog komšiju naravno zabole patka za tvoj auto jer gleda samo kako će da upali svoja kola. Ta situacija mi je itekako poznata zato sam se i opametio. Kod mene u zgradi ima nas troica koji smo mlađi i bukvalno smo ovih dana šlep službe ispred zgrade, ali nema šanse da ja moja kola nešto petljam tu, može lopatanje, guranje, ali kad mi pomenu moj auto da doteram odjebem ih ladno i bez blama. Treba čovek da se opeče jednom-dva puta da bi se opametio. Verovatno tvoj komšija nije imao trunke sažaljenja prema tebi i tvom autu, jer je gledao samo lični interes.
To ti je za pamet za sledeći put isto tako sam se i ja opekao i to nekoliko puta zato ih više i ne je... 2%.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Neki debili u Novom Sadu su pre par dana zapalili zgradu tako što su brenerom grejali oluk.

http://www.youtube.com/watch?v=p2v_O1rh ... r_embedded
Odgovori