Auto sijalice
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Auto sijalice
Prvo se pali prednje pa onda zadnje, ja jos nisam video da se zajedno pale.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Kod Punta su skroz odvojeni prekidači, koliko se sećam. Možeš da upališ i samo zadnju maglenku, što je super za štrecanje magaraca koji se nabijaju u rep kola 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Da, vidim kod njih je tako, ali opet se ne pale zajedno.

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
To je zbog toga što su prednje maglenke kod Punta dodatna oprema, pa su prekidači razdvojeni jer je zadnja obavezna. Kod Avensisa se sve pali zajedno na jedan prekidač.
TT
TT
Kod Aurisa je bilo da moras prvo da upalis prednje, pa tockic na prekidacu okrenes jos jednom pa se pale i zadnje.
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
Sent from my SM-T113 using Tapatalk
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
I kod mene je posebno napred - nazad.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Tako je i slično na Avensisu, odnosno ne možeš upaliti maglenke dok je na "auto" već moraš upaliti kratka i još jedan okret i pale se i maglenke, odnosno indikacija na tabli. No nema odvojeno prednje/zadnje.
TT
TT
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Drugi set je doziveo da ode kod sledeceg vlasnika iliti ziv je i posle skoro pune dve godine.Delija napisao:Posle skoro dve godine zveknula prva Philips Diamond Vision. Zamenio sam naravno obe i odmah zamenio i LED "pozicije" posto i one uskoro pune 2 godine...
LED "pozicije" sam promenio jos jednom pre par meseci - poceli su da trepere/otkazuju segmenti.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Jel ima neko preporuku za LED DLR, mislio sa da nadjem manje farove 4-7cm precnika na mestu gde mi idu maglenke da ih ubacim probusim branik tu gde je mesto za maglenke.... ali kliko gledam kineske je sve sto se tice toga jako lose odradjeno, led-vi su slabi izolovani, nedostatak hladjenja cipov-a, itd
vidim da s emasovno kupuju eagle eye zbog cene ali su mi malo premali i nisu i zavrsna obrada je losa
vidim da s emasovno kupuju eagle eye zbog cene ali su mi malo premali i nisu i zavrsna obrada je losa
Philips
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Proveri Hella ili Osram, mozda imaju sraf na sraf da pasu, kao recimo sto imaju za maglenke za Renaulta i neke druge marke.

Ma izgleda da su sve te original maglenke ili DLR za Corsu samo za facelift model i za one koji imaju maglenke vec, kod mene je ta crna plsatika gde idu maglenke zalivena tako da verovatno ni nema nosaca za isti ispod branika, i u katalogu pise Corsa OPC
i u kini sam nasao maglenke i to jeftino za ~40e par sa led-vima original ali nista od toga jer treba zamenut i taj deo branika gde idu maglenke, tako da ce izgleda morat da se busi tu branik i da se "budji"

i u kini sam nasao maglenke i to jeftino za ~40e par sa led-vima original ali nista od toga jer treba zamenut i taj deo branika gde idu maglenke, tako da ce izgleda morat da se busi tu branik i da se "budji"
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Po meni vise budzis kada stavis te univerzalne DRL nego ove sraf na sraf, ali dobro, tvoj auto, tvoja stvar. 

pa ne mogu sraf na sraf kod mene je ovakva plastika gde idu maglenke, a ovi koji imaju maglenke taj krug je otvoren i iza se nalaze nosaci.. a kod mene verovatno tih nosaca ni nema, posto nisam skidao branik ne znam tacno sta je iza, ali vidim da se ova plastika prodaje i zasebno i relativno je paprena ~100e za verziju sa maglenkama (bez maglenki koje se zasebno kupuju)dragvorl napisao:Po meni vise budzis kada stavis te univerzalne DRL nego ove sraf na sraf, ali dobro, tvoj auto, tvoja stvar.
EDIT by mod: Ne citirati poruku neposredno iznad. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
To sto je skuplje ne menja cinjenicu da su aftermarket DRL "budzenje" i kompromis. Koji auto je u pitanju?