Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Ne brže od života!

Post od Xepoj87 »

Upravo tako.
Moderni automobili su jebeni po snegu dosta. Sigurniji jesu, jer teze auto izlazi sa puta i u suprotan smer, ali je takodje i zaustavni put mnogo manji od starih automobila.
ABS radi posao da zadrzi pravac, ali da bi to odradio, moras imati jedno 2x losiji zaustavni put.
Sto je veca brzina, em je manja verovatnoca da ce abs uspeti da zadrzi putanju, em sto mora mnogo vise da radi da bi se izborio, pa samim time jos vise smanjuje zaustavni put.
Jos pogotovo sto su danas automobili u proseku dosta tezi nego ranije, pa i tu masu treba zaustaviti.
SUV-ovi su nesto najgore po ulicama za vreme snega, jer daju lazni osecaj sigurnosti, a zapravo su cigle od 2+ tone.
Cesto vlasnici misle da im dzip koci lagano kao sto krece, a realnost je drugacija.
Jako nezgodnu situaciju sam imao sa Land Cruiserom, a imao je nove zimske SUV gume od 17", balonjare sa fazon 70 visinom ili nesto slicno, dakle ne moze bolje od toga.
Krenuo sam nizbrdo na zvezdari i auto jednostavno nije stao i ako sam isao svega 20 km/h pre toga. Iza mene je batica sa Corsom stao na semaforu, ja sa izasao u Dimitrija Tucovica u jednu traku, gde se sva sreca njima palio semafor za zuto i crveno u tom trenutku, a bio sam siguran da ce da me opici neko.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

ovako nesto :D

https://www.youtube.com/watch?v=9H1dRmmAgWE
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Da su išli 100 km/h ne bi imali problema :D
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Xepoj87 napisao:Upravo tako.
Moderni automobili su jebeni po snegu dosta. Sigurniji jesu, jer teze auto izlazi sa puta i u suprotan smer, ali je takodje i zaustavni put mnogo manji od starih automobila.
ABS radi posao da zadrzi pravac, ali da bi to odradio, moras imati jedno 2x losiji zaustavni put.
Sto je veca brzina, em je manja verovatnoca da ce abs uspeti da zadrzi putanju, em sto mora mnogo vise da radi da bi se izborio, pa samim time jos vise smanjuje zaustavni put.
Jos pogotovo sto su danas automobili u proseku dosta tezi nego ranije, pa i tu masu treba zaustaviti.
SUV-ovi su nesto najgore po ulicama za vreme snega, jer daju lazni osecaj sigurnosti, a zapravo su cigle od 2+ tone.
Cesto vlasnici misle da im dzip koci lagano kao sto krece, a realnost je drugacija.
Jako nezgodnu situaciju sam imao sa Land Cruiserom, a imao je nove zimske SUV gume od 17", balonjare sa fazon 70 visinom ili nesto slicno, dakle ne moze bolje od toga.
Krenuo sam nizbrdo na zvezdari i auto jednostavno nije stao i ako sam isao svega 20 km/h pre toga. Iza mene je batica sa Corsom stao na semaforu, ja sa izasao u Dimitrija Tucovica u jednu traku, gde se sva sreca njima palio semafor za zuto i crveno u tom trenutku, a bio sam siguran da ce da me opici neko.
Ja sam dobio sanke sa 10Km/h, izleteo iz ul. 10 avijatičara na Ustaničku, dva automobila se spuštaju niz Ustaničku, čovek iz desne trake uspe da se zaustavi taman toliko da me ovaj iz leve trake ne vidi uopšte, udari bez kočenja sa nekih 80Km/h. Sreća da sam bio toliko svestan da sam dao pun gas kada sam shvatio da ne mogu da stanem pa je ovaj udario u zadnji bok, inače bi bio mrtav na mestu. Odleteli smo na ostrvo nekih 10m dalje, bilo je teških povreda, ali smo dobro prošli kako smo mogli.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Realno, na apsolutno klizavoj podlozi ABS je kontraproduktivan - misli da auto stoji i drži k'o mutav...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Au Nuk, dobro si odreagovao, mogu misliti koji horor.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Zjuuu :ccc:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja sam video samo taj auto koji se zaustavlja, nisam video ovaj koji nas je udario, ideja je bila da stignem do razdelnog dela između traka. U sekundi vidim facu drugara koji je ugledao auto kako uleće u nas, onda prekid filma. Uglavnom, taj drugar od posledica potresa mozda i negnječenje lobanje izlazi iz kola i odlazi negde, ispostavilo se da ga je vozilo hitne pomoći pokupilo prilično daleko od mesta udesa, ne seća ni on gde tačno, lik koji je sedeo pozadi je glavom razbio bočno staklo, i danas ima ožiljak, ja sam sjebao nešto rebara i levo rame, najbolje sam prošao na kraju. Neke stvari iz gepeka su odletele 50ak metara od mesta udesa.
Poenta priče je da iako sam bio mlad vozač sa piprilično iskustva, dan danas da doživim isto, ne verujem da bih mogao drugačije da reagujem.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Saša napisao:Nisu opasni toliko, štaviše imaš i ograničenje recimo od baš 40 ili 60 km/h na autoputu kada je magla (one tačke sa strane). Treba se jednostavno prilagoditi uslovima i voziti tako. Ako svi mile i nema uslova za sigurno obilaženje i bržu vožnju - mili onda i ti, šta da se radi. :)
Nema kod nas onih info portala koji nešto smisleno rade, kao npr. u CRO. Fino gusta magla je bila u nedelju iza ZG u smeru ka SRB, po portalima je brzina bila ograničena na 80 km/h, a svi su vozili brže.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

@dusman i @heroj
Upozoreni ste
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Slika
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Verovatno neka elegantno popunjena :kezo:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Ni tada nisu znale da voze. Neke stvari se nikada nece promeniti. :kezo:
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kod Morovića.

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

biće da je prolazila ulicom... :kezo:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori