Domaće auto emisije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Re: Domaće auto emisije

Post od carov2 »

Šta to znači?
Da Borko nije najbolji majstor na svetu?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Domaće auto emisije

Post od Saša »

Deluje to aljkavo ali… i sam sam bio više puta u situaciji da jednostavno ne mogu da nađem drugi takav vijak (ma da mi i život zavisi od njega - džabe, jednostavno ga nema nigde, ne mogu da ga “rodim”) i onda ga zavrneš nazad takvog kakav je. On je ovde pokušao da malo popravi stvar ali je to za gledaoce eto stvarno ispalo aljkavo i zasmetalo je mnogima. Verovatno zato što se kroz njegove videe stalno potencira neka perfekcija u radu i održavanju a onda se desi nešto takvo. Sve to prolazi…
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Reko covek da ce sutra da ga zameni.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Ne taj na grani, već onaj na pumpi vode.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Tako je. Nije taj auto punto, clio i slicno. Ipak je to w12 motor. Sumnjam da takav šraf ili ne može da se nađe (kod ovlašćenog ili da mu napravi strugar za sat vremena.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ko ovlašćenih ćeš da čekaš jedno 10 dana mimimum (ko to drži uopšte na lageru?) a ni strugar ne može to baš tek tako lako da napravi. Svaki vijak mora da ima određenu čvrstoću i specifikacije (još ako se "potrefi" i neki blesav navoj i korak...), nije to baš tako lako i jednostavno kao što mislite... Imam strug kući (tj. ima ga otac, a ponešto se i razumem u to)... :D
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Taj šraf na tom mestu je ok da se vrati, baš ništa ne fali po meni što je to uradio plus, to je upušteni šraf a to se teško nalazi.
Za mene to nije problem, nema smicajnih sila na šrafu, ide u aluminijum a to se tek jedva zategne, tek toliko da pridržava pumpu na mestu. Ne vidim to kao negativnost naprotiv pohvalno je što je stavio i rešio stvar kao majstor nego da je ostavio pumpe bez tog šrafa (kao što se takodje pronalazi, tj neki izlome šraf pa ostave tako).
Glavno je tu onaj konus i prsten dihtung da bude lepo namešteno, onda "zapekne" šraf tokom vremena i maltene samo drži. (elektro korozija radi svoje i na jeftinom i na ovako skupom autu identično).

Ja nedavno tražio torban 4mm x40mm šraf, nigde u Srbiji ne postoji na stanju, i naravno da sam morao da pronadjem adekvatno i trajno rešenje umesto zalomljenog ( i izvadjenog) torbana.
U 99% prodavnica specijalizovanih su tvrdili da Torban 4mm ne postoji (nikakve dužine) a ja ga držim u ruci, toliko o nabavci nečeg što zatreba a nije često traženo.

Jedan prodavac (veletrgovina specijalizovana za šrafove) kao može da naruči i uveze šraf, uz isporuku od 3 nedelje pa naviše, što je bilo neprihvatljivo.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Za te stvari dobar majstor na strugu je zakon. Oni dobri imaju pride i cnc mašinu naprave ti to brzo. Nego nisu neke pare i ne isplati im se.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Slika
ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

A takvih ima koliko, i gde?
Jedan, dva, pet u celom Beogradu?
Znaš li kako je teško naći i bravara dobrog a tek metalostrugara... barem ovde.

Lepo si rekao i CNC strug i sve ali gde ima tako za 1 šraf ili slično da neko radi?
Meni trebao okov za prozor, Roto, ne pravi fabrika više. Komad od 3cm dužine. Stari napukao. Sve moguće zvao, niko ne zna, neće, ne može, šta god a ispravan uzorak postoji.
Ni u Nemačkoj nije bilo moguće pronaći.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ma nema od toga ništa. Jedino ako imaš kutije pune raznih vijaka koje se napune tokom godina rada pa onda malo prevrćeš po njima i imaš sreće da nađeš takav ili sličan koji ćeš eventualno malo skratiti ili tako nešto. Ako nemaš - onda se snalaziš ovako kao Borko.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Nije lepo braniti Borka, nije u modi trenutno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

Cinjenica je da onaj sraf nista ne drzi tj sluzi samo da pridrzava pumpu na mestu ali da ce ona da otpadne zbog njega nece pa i da nema tog srafa samo jeste malo glupo da kukas kako je neko stavio holsraf da bi fiksirao branik (sto je totalno nebino jer se ne vidi i bitno je da branik stoji na mestu) a ovamo improvizujes i sam.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Holšraf je stavljen jer je nešto izlomljeno od žabica na braniku ili nosačima, onaj silikon na sekundarnoj pumpi isto jer je izlomljena. Nije baš za poređenje.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

HolC šraf, Holz=drvo, iliti šraf sa navojem za drvo. :)
Ajde što on još nije usvojio ali možemo mi ovde barem da probamo da tačno nazivamo stvari, mislim nije teško.
ChobbyNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2017, 15:25
Garaža: Lancia Delta 1.4 tjet

Post od ChobbyNS »

Možemo, ali nećemo :D
Odgovori