Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od Uroš S. »

Prestige, mora da se zna neki red, kakav god red, i empatija. Ako ne ugrožava sada ove sekunde mene, mogu se naći u situaciji da baš ja budem ugrožen tuđim činjenjem ili nečinjenjem. Uostalom, možda ugrožava nekog kome je žena baš tada dobila trudove na primer, nevažno je, zabranjeno je i tačka. Dakle mora da postoji propis, zakon, pravo, koji svi treba da poštuju, a policija da ostvaruje i stara se o primeni. Zato treba vaspitavati ovakvu bagru na sve načine, tj. treba bagru jebati u glavu (namerno ne kažem mozak) u svakoj prilici.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Vožnja zaustavnom je vrhunac bahatosti. Prema takvima empatije 0.
Korisnikov avatar
TDI
Banned
Reactions:
Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
Garaža: VW Passat B5.5 Variant

Post od TDI »

Pred zakonom svi trebaju da budu jednaki. To sto u Srbiji nisu je već druga beskrajna tema. Voznja zaustavnom trakom jeste bahatom ponašanje i za to se slažem. Ali ako zaustavnom trakom vozi neko ko vozi ženu na porođaj ili nesto slično gde je svaka sekunda bitna i da ga policija pojuri i snimi, to se lako dokaže da li je istina. Posebno u danasnje vreme. Isto kao sto se lako dokaže da li se radi o bahatosti.

A za bahatost nema tolerancije!!!
Slika
„ Све срећне породице личе једна на другу; свака несрећна породица несрећна је на свој начин. ” - Лав Николајевич Толстој
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ja imam malo drugacije stavove, i malo drugacije gledam na te stvari.

Iskreno, kod mene ovakav vozac i ovakvi postupci nikada ne izazivaju negativna osecanja, niti ih osudjujem.
To sto svojim postupcima krsi neki propis, najiskrenije za mene nema apsolutno nikakvu tezinu da bi ga zbog toga osudjiva, sve dok njegovo delovanje i krsenje propisa direktno ne ugrozava druge ljude. A ja ne vidim da je on ikoga ugrozavao sto je vozio tom zaustavnom trakom.

Da se susretnem sa ovakvim vozacem i ovakvom situacijom, sigurno mu ne bi dozvolio da se ubacio ispred mene posto sam i ja generalno dosta bezobrazan i agresivan vozac. Ali opet ne bi imao nikakav negativan stav prema tome sto radi i pokusava, cak naprotiv.
Da ja vozim u koloni i vidim nekoga ko nas sve osisa zaustavnom, pomislio bi - E svaka ti cast kako si prosao dok ja ko budala stojim u koloni...
Da vidim da ga skemba policija, pomislio bi - E vidi kerova, ne moze od njih da se zivi, bas mi zao coveka...
Da nekako uspe da se ubaci tik ispred mene - E sad cu ti pokazati kako se vozi....

Ali ni u jednoj varijanti ne bi osetio nikakvu negativnu misao prema njemu, najiskrenije.
Ali zato prema ovakvim PSovicima i drukarama kao ovaj na snimku, osecam sve najgore.

Jbg nismo svi isti i ne sagledavamo svi na isti nacin...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Pa da, pa kad hoćeš da se uključiš na autoput a budala sa 120 obilazi kroz zaustavnu, još ako su deca u kolima pa te onako pošteno 'oladi kažeš, e svaka ti čast al' si me omašio.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ma nije bahacenje ako pojedinac misli tako! :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

@nuk
Ja ovde na snimku ne vidim da je vozio zaustavnom trakom koja sluzi za ukljucenje. Pogledaj snimak ponovo pa me ispravi ako gresim.
Procitaj moj post ponovo, ogradio sam se na situacije gde nikoga ne ugrozava, tj. gde traka u odredjenim deonicama stvarno ne sluzi apsolutno nicemu osim zaustavljanju a takvih deonica ima koliko hoces....
I naravno, nikakvo divljanje, vec klasicno provlacenje kao sto taksisti rade zutom trakom gde je njima dozvoljeno, slican princip.
Poslednja izmena od goblin u 11 Jun 2015, 00:09, izmenjeno 1 put ukupno.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Day Walker napisao:Ma nije bahacenje ako pojedinac misli tako! :)
Nisam rekao da nije bahacenja.
Jeste bahacenje i jeste krsenje zakona!

Samo sam napisao moj licni stav kako ja dozivljavam taj prekrsaj i da uopste ne osecam kriticki stav prema ovom pocioniocu, a da imam negativan stav prema debilu iz auta iz kojeg je snimano posto ne mogu da shvatim njegov postupak (posebno sto je izneo LAZNE optuzbe).
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Pa kad bi mu to isto uradilo 100 vozača verovatno bi shvatio da ne treba više to da radi
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

U redu je izneti licni stav al nemoj se cuditi kad te neko napusi zbog toga. Jesi ti u vecini jer kod nas u zemlji si drukara ako prijavis komsiju sto bije zenu al jbg nisu bas svi takvi.
Korisnikov avatar
Гага
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 22:24

Post od Гага »

goblin napisao:Ja imam malo drugacije stavove, i malo drugacije gledam na te stvari.

Iskreno, kod mene ovakav vozac i ovakvi postupci nikada ne izazivaju negativna osecanja, niti ih osudjujem.
To sto svojim postupcima krsi neki propis, najiskrenije za mene nema apsolutno nikakvu tezinu da bi ga zbog toga osudjiva, sve dok njegovo delovanje i krsenje propisa direktno ne ugrozava druge ljude. A ja ne vidim da je on ikoga ugrozavao sto je vozio tom zaustavnom trakom.

Da se susretnem sa ovakvim vozacem i ovakvom situacijom, sigurno mu ne bi dozvolio da se ubacio ispred mene posto sam i ja generalno dosta bezobrazan i agresivan vozac. Ali opet ne bi imao nikakav negativan stav prema tome sto radi i pokusava, cak naprotiv.
Da ja vozim u koloni i vidim nekoga ko nas sve osisa zaustavnom, pomislio bi - E svaka ti cast kako si prosao dok ja ko budala stojim u koloni...
Da vidim da ga skemba policija, pomislio bi - E vidi kerova, ne moze od njih da se zivi, bas mi zao coveka...
Da nekako uspe da se ubaci tik ispred mene - E sad cu ti pokazati kako se vozi....

Ali ni u jednoj varijanti ne bi osetio nikakvu negativnu misao prema njemu, najiskrenije.
Ali zato prema ovakvim PSovicima i drukarama kao ovaj na snimku, osecam sve najgore.

Jbg nismo svi isti i ne sagledavamo svi na isti nacin...
Свака вожња зауставном траком је угрожавање безбедности саобраћаја. Ти си Гоблин себе јако лепо описао "безобразан и агресиван возач", наравно све ово у негативном смислу. Веруј ми са тобом не бих сео ни да ме возиш на бициклу.

Оправдаваш вожњу зауставном траком, чак шта више проглашаваш такве бахате "возаче" некаквим херојима ! Тај другачији став и виђење ћеш имати све док не добијеш по џепу, тј. док ти сам себи не избијеш из џепа 100.000,- динара казне, неколико негативних поена и одузимање дозволе на осам месеци. Али ко зна, да ли ћеш и онда да се дозовеш памети. Можда је за тебе и херојизам пролазак на црвено светло, вожња под дејством алкохола,...

Барем си био искрен (у негативном смислу) и изгледа да си врхунац бахатости. Стави прст на чело и размисли добро о овоме што си рекао (написао).
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

stefanan napisao:Pa kad bi mu to isto uradilo 100 vozača verovatno bi shvatio da ne treba više to da radi
Pa nisu bas svi takve cave. Verujem da ih je ipak u manjini.
Vecina moze smatrati ovakvu voznju bahatom i osudjivati je, ali ne verujem da ce vecina postupiti kao ovaj sa snimka, posto su njegovi postupci stvarno pederski.
ftj napisao:U redu je izneti licni stav al nemoj se cuditi kad te neko napusi zbog toga. Jesi ti u vecini jer kod nas u zemlji si drukara ako prijavis komsiju sto bije zenu al jbg nisu bas svi takvi.
Sto bi me neko "napusio"?
Ovo je forum, valjda je prirodno da ucestvujemo u diskusijama gde nemamo svi iste stavove, a ne da onoga ko je u manjini ili ciji stav se izdvaja... treba "napusiti" (cemu vredjanje?).
Jednostavno svako iznese svoj stav, odgovori na pritanja... i svako moze doneti svoj zakljucak iz diskusije. Ja nigde i ne tvrdim da sam upravu i da tako svi trebaju da mislile, a apsolutno sam svestan da sam u manjini. Ali to ne znaci da necu izneti svoj stav.

PS - mislim da ti poredjenje nije adekvatno.
Poslednja izmena od goblin u 11 Jun 2015, 00:47, izmenjeno 1 put ukupno.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Гага napisao: Свака вожња зауставном траком је угрожавање безбедности саобраћаја. Ти си Гоблин себе јако лепо описао "безобразан и агресиван возач", наравно све ово у негативном смислу. Веруј ми са тобом не бих сео ни да ме возиш на бициклу.

Оправдаваш вожњу зауставном траком, чак шта више проглашаваш такве бахате "возаче" некаквим херојима ! Тај другачији став и виђење ћеш имати све док не добијеш по џепу, тј. док ти сам себи не избијеш из џепа 100.000,- динара казне, неколико негативних поена и одузимање дозволе на осам месеци. Али ко зна, да ли ћеш и онда да се дозовеш памети. Можда је за тебе и херојизам пролазак на црвено светло, вожња под дејством алкохола,...

Барем си био искрен (у негативном смислу) и изгледа да си врхунац бахатости. Стави прст на чело и размисли добро о овоме што си рекао (написао).
Ne slazem se sa mnogim stvarima koje si napisao.
Kao prvo ne slazem se da je svaka voznja zaustavnom trakom automatski ugrozavanje bezbednosti. Isto kao sto npr ne smatram da je svako prekoracenje brzine automatski ugrozavanje bezbednosti, a tu tek ima 1001 opravdan razlog zasto to mislim (npr. debilna ogranicenje od 40km/h u "naseljenim" mestima gde postoje 2 kuce u planini na 1km od puta i neko tuda prodje 60km/h i WOW ugrozio je bezbednos, kako da ne....).

To da se ne bi vozio samnom ti verujem (nisi jedini :mrgreen: ) ali isto tako i ja ne volim da se vozim sa PSovcima (nista pogrdno ne mislim).

Sto se tice moje voznje, mislim da to nije tema vec voznja koju smo videli na video klipu. To sto ja ne osudjujem onakvu voznju je moj licni stav i misljenje koje sigurno necu promeniti vec sam samo izneo svoj stav i obrazlozio ga da bi bilo jasnije, ali ne ocekujem da ce zbog toga iko promeniti svoje misljenje, vec samo ucestvujem u diskusiji.

Jedino oko cega se slazemo jeste da sam bio iskren.

Nego da se ova diskusija ne bi pretvorila u Goblin VS ostatak, i da ne predje na licni nivo i uzimanje mene za primer (posto tema nije moj voznja), mislim da sam dovoljno napisao i pojasio situaciju sa moje tacke gledista. Cisto da se vidi da neko ovakve situacije posmatra i malo drugacije.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Svako ima pravo na svoje misljenje i postujem to, ali tvoj stav Gobline je pogresan. Kazes za sebe da si bezobrazan i agresivan vozac, to mi dovoljno govori o svemu. Ne kazem (i ne mislim) da si ti takav kao covek, ali za volanom biti takav je jako pogresno. Zaustavna traka sluzi za zaustavljanje u slucaju kvara ili necega slicnog i da hitne sluzbe prodju njom, a ne da neki pametnjakovic kome se zuri i ne moze u koloni kao 95% ostalih pici 100kmh i jace.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Interesantno je da se ja sa tobom slazem 100%, cak i u delu da je moj stav pogresan, i apslutno sam svestan da sam u manjini odnosno izuzetak.
Ali to ne znaci da cu zbog toga menjati svoje stavove ili pisati neistinu samo da bi se uklopio u bilo kakve kalupe.

Jednostavno nismo svi isti, i neke teme i pojave razlicito dozivljavamo i sagledavamo...
Odgovori