Honda Civic 8. generacija

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Honda Civic 8. generacija

Post od Bax »

dispy napisao: 15 Jan 2021, 12:22 Gledam za oca auto, treba mu nešto do 4500-5000e (bolje i manje od toga), isključivo benzinac, prelazio bi 2-3 hiljade godišnje. Prodao je Megane 2 dizel, a vozi xc60 nov.

Da li je ova Honda, hatch varijanta pogodna u smislu da ne razmišlja previše o kvarovima i popravkama? Verujem da su pouzdane, ali problem može biti majstor u njegovom kraju - tamo se fura vw ali se meni a ni njemu ne sviđa jer ih ima na svakom koraku. Snaga je apsolutno nevažna, njemu bi dosta bilo i 70-80 ks, vozio bi se 90% po gradu i okolini. Potrošnja na tu kilometražu nevažna. Bilo bi lepo i da je registracija jeftinija, ali dobro, nije preterano važno, ali će najveći trošak I biti ta registracija na nivou godine. Čovek je u dobroj formi za 66 godina, ali su prednost udobna sedišta, ne znam koliko je udoban civic?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Mnogo zgodniji auto za tvog caleta, nista ne gubis sa njim u odnosu na Hondu samo dobijas, gledajuci tebi bitne kriterijume.

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... a-auris-16

Svemirac ima izrazito neudobno zadnje vesanje, znaci samo za dobre puteve auto, sedista su solidna.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

ja u aurisu ne mogu da svarim ovu centralnu konzolu nikako, polozaj menjaca, rucne i sve to ukupno kako stoji mi bas gadno izgleda...mada ni sam auto mi nije neka lepota generalno, uvek bi se pre odlucio za civica koji iako cudan i ruznjikaav ima nesto sto te natera da ga pogledas na ulici, ima tu neku ekstravaganciju, dok je auris totalno neupadljiv auto
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Za 66 godina, je to nebitno sve, ako mu je 3 puta lakse da udje na sediste Aurisa....
U njemu se sedi kao u muni-vanu. MAda nek oni promisle sta su im prioriteti...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Jazz gledaj od 2009. 1.4 ivtec. Ne znam da li ih ima iz uvoza i kakvi su. Malo je više ženski auto, ne znam koliko će se ćaletu svideti.
Retke su zverke na oglasima (sa malom km). Mi smo našeg prodali za pola sata od postavljanja oglasa na PA. Dan-danas nam žao što je morao da ode.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

meni se taj noviji jazz mnogo vise svidja nego stari, gledam ih cesto u CH ali jake su cene i starih kamoli novijih, a cesto su velikom km, valjda su toliko dobri i pouzdani da kad ih ljudi kupe izvozaju ih maksimalno pa tek onda prodaju
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

jaksa napisao: 15 Jan 2021, 12:56 Kum ima Jazza, ja imao Civica, mnogo je bolji civic, bar meni a razlika u ceni nije bila velika tada.
I CR-V je bolji od Jazz-a po većini parametara, ali ne po svim. Za gradske potrebe uvek pre sednem u Jazz.

Meni se čini da se u Civic-u niže sedi, i samim tim teže ulazi/izlazi, najpre bi zbog toga dao prednost Jazzu. Dispy je naglasio da traži auto samo za švrćkanje po gradu, pa glavne prednosti Civic-a ne igraju ulogu.

@dispy

Kod nas imaš dve generacije Jazz-a koje je prodavala Delta, onaj do 2007-2008, i onaj posle. Noviji posle toga nije bio u ponudi kod nas. U oba slučaja su 1.4 benzinci, ako se ne varam kod nas su se samo ti prodavali. Ako u oglasima naletiš na 1.2 taj je iz uvoza, ili iz vremena pre nego što je Delta preuzela Hondu. Iako su oba 1.4 ti su motori dosta različiti. U stariji Jazz je išao motor sa 8 ventila i 2 svećice po cilindru, taj dobro vuče u nižem i srednjem opsegu. Noviji motor je klasičan Hondin vtec, razvija više snage ali mora i da se tera u više obrtaje. Ja vozim tog starijeg iz 2007, kupio ga novog, sad sam na nekih 140.000km, zahvalan gradski auto. Jeste uništen estetski od slinih gradskih ogrebotina i čukanja, ali mehanički radi super. E sad, ako u okruženju nema nikakvog servisera za Hondu, nije ni to dobro. Ne mora on da se kvari, ali opet, meni je bez veze da i redovno održavanje radi neko ko nema nikakva iskustva sa takvim kolima. Ako neće VW, da pogleda neki Renault, nešto tako što je ipak serviserski bolje podržano u lokalu?
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

Meni je to bila prva zamisao, megane 3, možda i kupe koji izgleda baš fino, ali opet nema šta da traži pored civica (meni). I spolja a i u enterijeru civic izgleda bar 4-5-6 godina mlađi (opet ponavljam, meni, da se neko ne nađe uvređenim).

Znači za jazz je 1.4 bolji, ali ne znam koja verzija od te dve spomenute? Svakako da nije važno koji bolje ide, važno je da se lakše opravi ako nešto nije kako valja, a to sa dve svećice po cilindru mi ne zvuči jednostavno :)

Auris sam taj već video, baš taj oglas, I on ulazi u izbor. Videćemo šta njemu više odgovara.

tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

OMP napisao: 15 Jan 2021, 12:53 mora da postoji neka potrosnja ulja makar kroz isparavanje pa cak i kod novih motora, one price top motor ne trosi ni gram ulja od zamene do zamene ne piju vodu jer je to prosto nemoguce, to ili neko laze sam sebe ili ga majstor laze jer ipak 15 ili 20k km sto su najcesci intervali zamene ulja nije mali period da motor od kolicine npr. 3-5l ne potrosi ni malo ulja. Naravno zavisi od nacina voznje i normalno je da ce manje trositi ako se sve vreme kulira, voze krace relacije da se motor ne zagreje i sl. ali to haba motor, u suprotnom sto vece brzine i obrtaji motora, vece temperature veca isparenja i eto gde ode neka kolicina ulja. Ne treba biti velika izrazenost na 1000km ali mora da postoji, po meni sve sto je u granicama oko 200-300g na 1000 nije ni najmanji razlog za brigu. Normalnom potrosnjom mnogi smatraju do 0,5l na 1000 to su mnogi proizvodjaci ulja i automobila potvrdili, nebitno dal da sebe zastite ili sta ali to stoji, ko smo mi da sad sudimo dal je to ok ili nije, ko smatra da nije ok neka otvara motor i radi generalnu ako mu se ispalti.
Ja mogu da kazem da moj auto ne trosi ni milimetar ulja :) To je 100% tacno jer ga oni u servisu napune tacno na gornju liniju. Merim kad dodjem sa servisa i na isti nacin na istom mestu merim pre nego sto krenem na servis i ulje je u milimetar na istoj liniji.
Takodje, ne smatram ovo nekim pokazateljem da je motor savrsen, niti bolji od nekih koji trose. Samo kazem da postoje motori koji ne trose ulje.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Taj stari Jazz ne vredi da gledaš, ako mene pitaš. Ima bag sa bobinama, sa menjačem, ležajevima točka... @Ji 4Tze zna više.

Noviji Jazz (od 2009.) prodavala je i Delta sa 1.2 u nekom jadnom paketu, sledeći je bio 1.4 u jadnom paketu, pa 1.4 u srednjem koji je bio sa grejačima sedišta, digitalnom klimom, 4 podizača, el. sklapanjem retrovizora, alu felnama, mp3 i ipod podrškom itd. Najjači paket je bio sa i-Shift menjačem i panoramom (koliko se sećam - svakako besmislen).

Bitno je da je to Japanac u pravom smislu, made in Japan. Nikakvih problema nije bilo. Ima lanac, svećice koje se menjaju na 100-120k km.
Samo ulje, pločice, diskovi, gume, H4 sijalice... Jednom su pacovi pregrizli kabl od lambda sonde, drugi put od ABS senzora, jedino to od vanrednih kvarova.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Sto ne ranis pacove kako treba, pa da batale auto

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Heinz napisao: 15 Jan 2021, 14:08 Taj stari Jazz ne vredi da gledaš, ako mene pitaš. Ima bag sa bobinama, sa menjačem, ležajevima točka... @Ji 4Tze zna više.

Noviji Jazz (od 2009.) prodavala je i Delta sa 1.2 u nekom jadnom paketu, sledeći je bio 1.4 u jadnom paketu, pa 1.4 u srednjem koji je bio sa grejačima sedišta, digitalnom klimom, 4 podizača, el. sklapanjem retrovizora, alu felnama, mp3 i ipod podrškom itd. Najjači paket je bio sa i-Shift menjačem i panoramom (koliko se sećam - svakako besmislen).

Bitno je da je to Japanac u pravom smislu, made in Japan. Nikakvih problema nije bilo. Ima lanac, svećice koje se menjaju na 100-120k km.
Samo ulje, pločice, diskovi, gume, H4 sijalice... Jednom su pacovi pregrizli kabl od lambda sonde, drugi put od ABS senzora, jedino to od vanrednih kvarova.
To su problemi sa modelima 2003-2005. Posle su rešeni. Ovakav kao što grujicd ima je npr. restyle - prepoznaš ga po tom brzinomeru iz njegovog avatar@Ji 4Tze
Isto je JHMDxxxxxxx tj. made in Japan.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Imaš Civic 1.4 100KS, on je možda najdekvatniji izbor.

Ja ne bih odbacio ni Jazz II generacije, ako naiđe lep primerak, mada su ređi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

jazz restyle od 2005 se razlikuje po sacastoj masci i izbocinama na donjim coskovima branika samo mi nije jasno zasto neki imaju migavce u retrovizorima a neki ne od cega je to zavisilo?
dispy
Reactions:
Pridružio se: 13 Okt 2019, 18:01
Garaža: Audi A6 C7.5 TDI190 Avant

Post od dispy »

trojanac napisao:Imaš Civic 1.4 100KS, on je možda najdekvatniji izbor.

Ja ne bih odbacio ni Jazz II generacije, ako naiđe lep primerak, mada su ređi.
I meni se ova varijanta najviše sviđa, jazz mi je manje privlačan iako verujem da je dobar auto. Samo što tih 1.4 100ks praktično nema na oglasima kod nas, a da se zezamo sa uvozom nam je bezveze trenutno.

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Meni je taj Jazz najbolji auto u klasi, a vise volim prvu generaciju sa 8v motorima. Sad sto su to sve vec starudije, to je druga prica...
Odgovori