Fotografija
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Re: Fotografija
valjda 5 banki, 50 banki bi bilo 10 džakova 

Boringly average, but also perfect for school run mums
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
U pravu si 

A i broj banki nije uvek direktno proporcionalan fotografskom umecu.
Ja sam znao kuda ovo vodi pa sam mudro cutao, i ako mi je tema interesantna jer su postovane fotografije na kojima se prakticno vidi sta je rezultat obrade u PS.
Na zalost, PS je postao ubojitije oruzije od samog aparata, tako da i ako potpuno neophodan u danasnje vreme, polako ubija formu.
Ostrina "da se iseces", sum "da ga nema", bokeh "da nije nervozan" i 300 miliona drugih izvin'te - sranja
postali su bitniji od kompozicije i price koju bi svaka fotografija trebala da nosi.
Inace, ovim ne umanjujem znacaj ovih par postova odozgo koji su zaista na nivou diskusija (ukljucujuci i pljuvanje u zavrsnici) na domacim sajtovima za to predvidjenim.
Na zalost, PS je postao ubojitije oruzije od samog aparata, tako da i ako potpuno neophodan u danasnje vreme, polako ubija formu.
Ostrina "da se iseces", sum "da ga nema", bokeh "da nije nervozan" i 300 miliona drugih izvin'te - sranja

Inace, ovim ne umanjujem znacaj ovih par postova odozgo koji su zaista na nivou diskusija (ukljucujuci i pljuvanje u zavrsnici) na domacim sajtovima za to predvidjenim.
- maxer
Tvoj novi avatar je
... gde se samo seti njega 
Jel tvoja obrada ili ga je neko drugi skocko?

Jel tvoja obrada ili ga je neko drugi skocko?
Iskocio mi u nekim idiotskim pretragama po netu, sit sam se ismejao. Potpuno sam zaboravio na Marti Feldmana. Nije nikakva obrada, ima dosta fotki na ovu temu... 

- maxer
Pa kad malo uvećam tvog avatara - više i ne deluje da je PS ali ova gore - mnogo mu je faca velika i izdužena, baš mi liči na PS nameštaljku (i to lošu).
Ali nema veze - tip je lud skroz sa tim svojim okicama
Ali nema veze - tip je lud skroz sa tim svojim okicama

Jednu stvar samo da dodam: PS ne može da zameni dobru osnovu nastalu fotografisanjem. Da bi vrhunske fotke pravio, potrebno je znati oba - zašto? Zato što su standardi otišli daleko u vis.
A na konto svađe ispred, potpuno se različito pristupa fotkama za štampu i web, tako da je potpuno suluda bilo kakva rasprava. S obzirom da forum nije na papiru, prikladnije je srediti za gledanje na ekranu. Sa telefona sam, pa ne bih da sudim, ali ako izvlačim žestoko senke, volim da skinem šum u tamnim partijama. Svetle partije uglavnom ne diram.
Konačno, lenj sam odavno za PS, pa sam se prešaltovao sasvim na Lajtrum, koji najtoplije preporučujem svim fotografima, a i amaterima.
Tapatalk 4
A na konto svađe ispred, potpuno se različito pristupa fotkama za štampu i web, tako da je potpuno suluda bilo kakva rasprava. S obzirom da forum nije na papiru, prikladnije je srediti za gledanje na ekranu. Sa telefona sam, pa ne bih da sudim, ali ako izvlačim žestoko senke, volim da skinem šum u tamnim partijama. Svetle partije uglavnom ne diram.
Konačno, lenj sam odavno za PS, pa sam se prešaltovao sasvim na Lajtrum, koji najtoplije preporučujem svim fotografima, a i amaterima.

Tapatalk 4
- maxer
Slažem se.
Ali ponekad je ipak, i pored RAW + Lightroom, potrebna dalja obrada u Photoshopu ... u stvari čini mi se da sve "besne" fotografije jesu žestoko i dugo obrađivane u PS-u, da bi na kraju imale onaj :trljamoci: efekat.
Ali ponekad je ipak, i pored RAW + Lightroom, potrebna dalja obrada u Photoshopu ... u stvari čini mi se da sve "besne" fotografije jesu žestoko i dugo obrađivane u PS-u, da bi na kraju imale onaj :trljamoci: efekat.
Pre par godina sam gledao jednu potpuno umetnicki beznacajnu fotku i sta joj je lik radio da bi dobio nesto sasvim drugo, i vrlo efektno...
Trebalo mu je nekoliko sati za tu jednu fotografiju.
Znaci nema onog sto rece kolega forumas sa prethodne strane "stisnes dugme i cao", resio si problem. Bogme nije.
A posto je kod obicnog coveka vremena sve manje, a zahtevi u fotografiji sve veci, treba biti pametan pa naci neki kompromis.
Ja moju petardu nisam upalio mesecima jer cekam vreme na koje sam se namerio (da fotkam more i oblake u produzenoj ekspoziciji) ali se zato mali Sony RX 100 ne gasi.
Trebalo mu je nekoliko sati za tu jednu fotografiju.
Znaci nema onog sto rece kolega forumas sa prethodne strane "stisnes dugme i cao", resio si problem. Bogme nije.
A posto je kod obicnog coveka vremena sve manje, a zahtevi u fotografiji sve veci, treba biti pametan pa naci neki kompromis.
Ja moju petardu nisam upalio mesecima jer cekam vreme na koje sam se namerio (da fotkam more i oblake u produzenoj ekspoziciji) ali se zato mali Sony RX 100 ne gasi.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nisam koristio Lightroom do sada, baš ću da probam. Ako neko ima link za dl neka šibne na PP. Tnx.
Posetite www.garaza.rs !
Kad budes odobrio preko 1000 brojeva raznih vrhunski odstampanih i pripremljenih svetskih magazina javi semaxer napisao:Slušaj Ti dečko ... ja imam 50 banki a i očekivao sam da ćeš preći na ova proseravanja - mada sam se trudio da budem fin i da ostanemo po strani od ovakvih prozivanja.
Ja sam ti lepo dokumentovao činjenice a ti možeš da fantaziraš koliko hoćeš ... jedno je priprema za štampu a drugo je gledanje na monitoru - čisto da makar to naučiš!
To što ti imaš nameštenje umetničkog direktora NG-a i što radiš na jednom belom računaru ... uopšte ne znači da znaš ovo o čemu pokušavaš da pričaš.
Tako da ćao - doviđenja, ovde se (što se mene tiče) svaka dalja priča završava.

I kad ti fotke budu (koje si licno obradio, fotkao...) na naslovnoj NG-a ili nekih drugih magazina, javi se drugi put

P.S. Slobodno dodji kod mene na posao ako zelis - naucices dosta toga. Pozvan si (ne zezam se).
Taman i da ti objasnim zasto je tvoja slika losije obradjena.
(I zar mislis da bi postao to sto jesam da ne znam osnovu onoga sto cini NG?)

Retko se mesam u ovu temu, ali necu dalje da nabrajam sta sve radim s fotografijama.
Hteo si savet - napljuvao si odlican savet kako da ti slika izgleda vrhunski u stampi naprimer.
Who do fuck cares kako ce slika da izgleda na monitoru kad su svi razliciti i svaki ce je prikazati na drugi nacin. Jedino merilo je stampa.
Poslednja izmena od cozmo u 16 Okt 2013, 23:12, izmenjeno 1 put ukupno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Imas fantasticnu karakteristiku da ne znas kada treba da stanes.
Daj da ne citamo ovo natkurivanje, vidis da smo to zaboravili i pricamo o necem drugom.
Aj se, bre, malo opusti...

Daj da ne citamo ovo natkurivanje, vidis da smo to zaboravili i pricamo o necem drugom.
Aj se, bre, malo opusti...

Isto kao sto ti ne volis da ti se mesaju u posao tako ne volim ni ja kad neko prica nesto a ne zna sta prica. Ja sam prestao da se mesam u tvoj molim ostale da prestanu to sa mnom.

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Sto bi fotografija bila tvoja tapija? Da neces mozda da zabranis ostalima da diskutuju o ovome?
Sto si ti majstor
za ovo a Bajker, Scuderia, Nidza, Maxer, ja i svi koje sam slucajno izostavio - nisu?
Ajmo malo na zemlju
I ja kao i Maxer ovde na ovu temu stajem, a komentarisacu i pricacu kad hocu i nadjem za shodno...

Sto si ti majstor

Ajmo malo na zemlju

I ja kao i Maxer ovde na ovu temu stajem, a komentarisacu i pricacu kad hocu i nadjem za shodno...