Fotografija

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Fotografija

Post od Ji 4Tze »

valjda 5 banki, 50 banki bi bilo 10 džakova :dobarvic:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

U pravu si :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

:kezo: :kezo:

A i broj banki nije uvek direktno proporcionalan fotografskom umecu.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Ja sam znao kuda ovo vodi pa sam mudro cutao, i ako mi je tema interesantna jer su postovane fotografije na kojima se prakticno vidi sta je rezultat obrade u PS.

Na zalost, PS je postao ubojitije oruzije od samog aparata, tako da i ako potpuno neophodan u danasnje vreme, polako ubija formu.

Ostrina "da se iseces", sum "da ga nema", bokeh "da nije nervozan" i 300 miliona drugih izvin'te - sranja :prdi: postali su bitniji od kompozicije i price koju bi svaka fotografija trebala da nosi.

Inace, ovim ne umanjujem znacaj ovih par postova odozgo koji su zaista na nivou diskusija (ukljucujuci i pljuvanje u zavrsnici) na domacim sajtovima za to predvidjenim.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Tvoj novi avatar je :klanjamse: ... gde se samo seti njega :doubleup:

Jel tvoja obrada ili ga je neko drugi skocko?
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Iskocio mi u nekim idiotskim pretragama po netu, sit sam se ismejao. Potpuno sam zaboravio na Marti Feldmana. Nije nikakva obrada, ima dosta fotki na ovu temu... :dobarvic:
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Pa kad malo uvećam tvog avatara - više i ne deluje da je PS ali ova gore - mnogo mu je faca velika i izdužena, baš mi liči na PS nameštaljku (i to lošu).
Ali nema veze - tip je lud skroz sa tim svojim okicama :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Jednu stvar samo da dodam: PS ne može da zameni dobru osnovu nastalu fotografisanjem. Da bi vrhunske fotke pravio, potrebno je znati oba - zašto? Zato što su standardi otišli daleko u vis.

A na konto svađe ispred, potpuno se različito pristupa fotkama za štampu i web, tako da je potpuno suluda bilo kakva rasprava. S obzirom da forum nije na papiru, prikladnije je srediti za gledanje na ekranu. Sa telefona sam, pa ne bih da sudim, ali ako izvlačim žestoko senke, volim da skinem šum u tamnim partijama. Svetle partije uglavnom ne diram.

Konačno, lenj sam odavno za PS, pa sam se prešaltovao sasvim na Lajtrum, koji najtoplije preporučujem svim fotografima, a i amaterima. :-)

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Slažem se.
Ali ponekad je ipak, i pored RAW + Lightroom, potrebna dalja obrada u Photoshopu ... u stvari čini mi se da sve "besne" fotografije jesu žestoko i dugo obrađivane u PS-u, da bi na kraju imale onaj :trljamoci: efekat.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Pre par godina sam gledao jednu potpuno umetnicki beznacajnu fotku i sta joj je lik radio da bi dobio nesto sasvim drugo, i vrlo efektno...

Trebalo mu je nekoliko sati za tu jednu fotografiju.

Znaci nema onog sto rece kolega forumas sa prethodne strane "stisnes dugme i cao", resio si problem. Bogme nije.

A posto je kod obicnog coveka vremena sve manje, a zahtevi u fotografiji sve veci, treba biti pametan pa naci neki kompromis.

Ja moju petardu nisam upalio mesecima jer cekam vreme na koje sam se namerio (da fotkam more i oblake u produzenoj ekspoziciji) ali se zato mali Sony RX 100 ne gasi.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nisam koristio Lightroom do sada, baš ću da probam. Ako neko ima link za dl neka šibne na PP. Tnx.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

maxer napisao:Slušaj Ti dečko ... ja imam 50 banki a i očekivao sam da ćeš preći na ova proseravanja - mada sam se trudio da budem fin i da ostanemo po strani od ovakvih prozivanja.
Ja sam ti lepo dokumentovao činjenice a ti možeš da fantaziraš koliko hoćeš ... jedno je priprema za štampu a drugo je gledanje na monitoru - čisto da makar to naučiš!

To što ti imaš nameštenje umetničkog direktora NG-a i što radiš na jednom belom računaru ... uopšte ne znači da znaš ovo o čemu pokušavaš da pričaš.

Tako da ćao - doviđenja, ovde se (što se mene tiče) svaka dalja priča završava.
Kad budes odobrio preko 1000 brojeva raznih vrhunski odstampanih i pripremljenih svetskih magazina javi se :)

I kad ti fotke budu (koje si licno obradio, fotkao...) na naslovnoj NG-a ili nekih drugih magazina, javi se drugi put :) Vazi?

P.S. Slobodno dodji kod mene na posao ako zelis - naucices dosta toga. Pozvan si (ne zezam se).

Taman i da ti objasnim zasto je tvoja slika losije obradjena.

(I zar mislis da bi postao to sto jesam da ne znam osnovu onoga sto cini NG?) :)

Retko se mesam u ovu temu, ali necu dalje da nabrajam sta sve radim s fotografijama.

Hteo si savet - napljuvao si odlican savet kako da ti slika izgleda vrhunski u stampi naprimer.

Who do fuck cares kako ce slika da izgleda na monitoru kad su svi razliciti i svaki ce je prikazati na drugi nacin. Jedino merilo je stampa.
Poslednja izmena od cozmo u 16 Okt 2013, 23:12, izmenjeno 1 put ukupno.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Imas fantasticnu karakteristiku da ne znas kada treba da stanes.

Daj da ne citamo ovo natkurivanje, vidis da smo to zaboravili i pricamo o necem drugom.

Aj se, bre, malo opusti...

:pivo:
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Isto kao sto ti ne volis da ti se mesaju u posao tako ne volim ni ja kad neko prica nesto a ne zna sta prica. Ja sam prestao da se mesam u tvoj molim ostale da prestanu to sa mnom.

"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Sto bi fotografija bila tvoja tapija? Da neces mozda da zabranis ostalima da diskutuju o ovome?

Sto si ti majstor :klanjamse: za ovo a Bajker, Scuderia, Nidza, Maxer, ja i svi koje sam slucajno izostavio - nisu?

Ajmo malo na zemlju :glavomuzid:

I ja kao i Maxer ovde na ovu temu stajem, a komentarisacu i pricacu kad hocu i nadjem za shodno... :forumas:

Odgovori