ps. @mm izbio si na prvo mesto po postovima

Prvo su neke zezalice za crtanje. Čini mi se da su išle uz neku hranu, a veverice su kartonske lutkice na sklapanje koje su stizale uz Čokolešnik.Kornjaca Rade napisao:A sta je ovo prvo i ove sklopljene veverice?
ps. @mm izbio si na prvo mesto po postovima
Redom. Ja sam uveren da je kjuc vecine problema period 76-81 a da su kasnije godine samo posledica koja je jasno ogolilia ono sto se prethodno napravilo za promenama pravnog sistema pocevsi od Ustava 74 preko ZUR 77 do zakona o svojinskim odnosima 81 koji su dokrajcili i ono malo logike funkcionisanja drzave koja je prethodno postojala.Piros napisao:Mislim da je period od 85-92 godine kljuc svih nasih problema.
Ne mogu bas da se slozim da smo u privredi bas bili zaostali, jesmo u odnosu na najbolje zemlje zapadne Evrope, ali je ipak taj tehnoloski zaostatak bio neuporedivo manji u odnosu na danas. Da smo tada presli u kapitalizam i napravili dobru strategiju razoja, mislim da bi danas bili daleko ispred svih zemalja Istocnog bloka.
jaksa napisao:Ja bih ovog sekunda menjao život u ovom i ovakvom društvu i državi za onaj život nekad , u onom i onakvom društvu i državi.
[quote="nikaragva
To je po meni osnov, temelj, sta god, jedne zdrave drzave.
Kada toga nema, drzava je trula. Moze se zvati komunistickom, socijalistickom, kapitalistickom, demokratskom, kineskom, cudo mudo drzavom, ali ne vredi. Bez toga gore je trula.
Ovo je na zalost tacno. Sticajem okolnosti radim u ZR koji je bio jedan od najjacih industrijskih gradova u YU. Ljudi pricaju, secaju se, svi su radili, dobre plate, ovo ono. A onda se kraz to sve cuje i da se nekad nije ni pojavljivalo na poslu, radi se od 10-2 umesto od 8-4, krade se, to je bilo kao dobar dan. 1000 ljudi "radi" u fabrici gde ne treba vise od 300 ovih sto stvarno rade, i tako...I kako takav sistem moze da se odrzi u realnosti...NIS recimo da nisu Rusi kupili pitanje je kada bi se urusio (ne ulazim u cenu koja je placena), sada NIS obezbedjuje 10+% budzeta Srbije, a pre 2008. je skoro trebalo dotirati iz budzeta da bi funkcionisao. Ali zato prasici, letovanja, viskovi, privatan rad, sve o trosku firme...ljubitelj napisao: Mislim da se nismo razumeli, ekonomski problem sistema se u mom postu odnosio na stvaranje nove vrednosti, na ekonomsku svrhu postojanja i rada privrede. Licence jesu bile uglavnom zapadnih firmi, tehnologija prozizvodnje nije bio problem odrzivosti sistema. Problem je bio sto kupis tehnologiju a nema zarade njenom upotrebom pa nema ni obnavljanja.
Napravis nesto za 100 a prodas za 60dinara nije prosto odrzivo, A tako se radilo u toj privredi, u celom sistemu.
Ovaj pistolj imam i dan danas, jedino nigde nema ovih metkica tj kapisli da se kupimethane.master napisao:![]()
m.m's weapons of choice![]()
Naravno i popularni MG-jac![]()
Fale samo duvaljke![]()