Laki, decentralizacija se ne vrši tako što 'razbacaš' administraciju po zemlji, to je nebuloza koju je dinkić forsirao i to naravno samo po gradovima gde je imao vlast. Decentralizacija se vrši tako što napraviš infrastrukturu i uslove za život i razvoj udaljenih krajeva. Ne tako što na planini na kraju zemlje bez krštenog puta izgradiš državni hotel.
Ma samo neka Dinkic napravi hotel i skijaliste. Napravice cika Velja put do svake vukojebine, cim se otrezni. A kada zavrsi sa vukojebinama, onda ce zavrsiti autoput. Do tada ce se i hrast osusiti.
ftj napisao:Laki, decentralizacija se ne vrši tako što 'razbacaš' administraciju po zemlji, to je nebuloza koju je dinkić forsirao i to naravno samo po gradovima gde je imao vlast. Decentralizacija se vrši tako što napraviš infrastrukturu i uslove za život i razvoj udaljenih krajeva. Ne tako što na planini na kraju zemlje bez krštenog puta izgradiš državni hotel.
To ti mislis, vidim da to u Ch fantasticno funkcionise. Znaci izgradimo lepo infrastrukturu a onda mogu lepo da pasu travu. Uslovi za zivot su pre svega pristojan posao, sve ostalo dodje samo od sebe. Ako sve bacas u jednu regiju ne znam kako mislis da decentralizuzjes bilo sta.
A Dinkic je to samo pricao, radio je potpuno suprotno.
Poslednja izmena od Laki021 u 28 Jul 2014, 13:43, izmenjeno 1 put ukupno.
Ja obozavam da se raspravljam sa Vojvodjanima (naravno, samo dobronamerno i prijateljski) oko teme "gdi su nasi novci", jer uvek imam neprejebivi kontraargument nepotrebnog sloja administracije koji imaju
Ali samo uzivo, na forumu to uvek bude negativan vajb.
ftj napisao:Laki, decentralizacija se ne vrši tako što 'razbacaš' administraciju po zemlji, to je nebuloza koju je dinkić forsirao i to naravno samo po gradovima gde je imao vlast. Decentralizacija se vrši tako što napraviš infrastrukturu i uslove za život i razvoj udaljenih krajeva. Ne tako što na planini na kraju zemlje bez krštenog puta izgradiš državni hotel.
To ti mislis, vidim da to u Ch fantasticno funkcionise. Znaci izgradimo lepo infrastrukturu a onda mogu lepo da pasu travu. Uslovi za zivot su pre svega pristojan posao, sve ostalo dodje samo od sebe. Ako sve bacas u jednu regiju ne znam kako mislis da decentralizuzjes bilo sta.
A Dinkic je to samo pricao, radio je potpuno suprotno.
Misliš da to ide tako što ti dođeš u neku vukoebinu i kažeš ovde ćemo posaditi ministarstvo/agenciju/opštinsku upravu i ljudi će imati pristojan posao i lepo živeti? Ne nego napraviš infrastrukturu poput autoputa, ili za početak običnog puta gde bi raznorazni kapitalisti videli svoj interes da izgrade svoju fabriku/plantažu/distributivni-regionalni centar, ugostiteljski centar i slično. Upravo se sve i sliva u BG jer je najviše infrastrukturno razvijen i može da podrži najveći broj ljudi i to naravno vuče jedno sa drugim i to je to.
Laki svojevremeno meni rece u nekoj raspravi kako misli da drzava treba sve redom da subvencionise, tesko da cete se onda vas dvojica sloziti oko necega
Mada, mozda me je i tad trolovao, nikad se ne zna...