Letnje gume

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Letnje gume

Post od McGruja »

Ko bomba :rofl:
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Hahahah 4.2 ili 4.5 zavisi od modela, ali pise ;)
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

@Grujo, RT je izuzetno udobna guma za sportsku gumu, meni bas cudi da si se odlucio za BluResponse jer znam da ne volis da je mekana previse. Meni se A4 preporodio od kako sam stavio RT, sad je taman tvrd kako treba, a ubija kako drzi po krivinama i kako mozes da se izgras i znas gde ces u svakom momentu.

Ja jos nisam vozio Blu, ali koliko citam i cujem od ovih sto su je uzeli, svi su bez teksta u smislu udobnost, tisina(svi daju neke komparacije sa tepihom :zbunjen: ) , e sad ne znam kako se ponasa u krivinama i koliko je direktna na volanu. A da je mekana, premekana pri montazi, meksa nego Michelin, to sam se uverio i jos uvek se cudim da je Dunlop. Jer Dunlop je bio uvek malo tvrdji, a GY meksi, ali BR je prevazisao GY EG Perf, Michelin i sve ostale.
Mada nije ni cudo sto je na svim mogucim testovima ocenjen sa ocenom 1 mokro/suvo, tipa Michelin je 2/2, jedino sta se zamera je brze trosenje, ali kome sta treba, ja licno bih uvek pre gumu sto se malo brze trosi a da ne skripi kao npr. Saver + sto sam stavio caletu na Golfa u svakoj ostrijoj krivini.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ne razumem te ocene, ja sav video da su vrh za kisu, a to mi treba, i da su vrhunski tihe, i to mi treba
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

McGruja napisao:
Kako ocenjujes mekocu?
Mislim da je BR bila mnogo mekša tj. ono što sam video kod vulkanizera, ovo jeste tvrđe ali je tiha u vožnji, biće da su bokovi tvrdi zbog W indeksa. Doduše, napumpane su na 2.2 i prednje i zadnje. Šara je slična i po specifikaciji je tiša za 1 db.
I made in GER su, BluR su poljska proizvodnja.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Barum bravuris 2 vs Hankook K115, obe u istom indeksu brzine, 205/55R16. Koja je bolja? Ili isto sr*nje?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Hankook verovatno bolji. Mada sam ja prezadovoljan Bravurisovim odnosom ulozeno-dobijeno. Uzeo sam 4 nove i odlicne su.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

+1 za Barum Bravuris 2...
ja sam ih vozio na A3 235/35 R19 i bio odusevljen :)
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Brateee, vozis R19 gumu, a kupio si Barum :kezo:
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

zbog takvih predrasuda prema barumu :rofl: jer su me svi zezali, sam sad za A5 kupio Michelin Pilot Sport 3 255/35 ZR19... koliko god se trudio ja ne mogu da primetim neku razliku izmedju te dve gume :zbunjen:
svi pricaju o nekom drzanju po krivinama, ponasanju na mokrom... ali izgleda da ja vozim tako da nikad ne dodjem do granice :kezo:

verovatno mi vecina ne veruje ali ja sam skroz ozbiljan...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Da ADAC nije izbacio novi test 2012, kada sam kupovao gume, uzeo bih 99% Bravuris 2. Test je prelomio na stranu Semperita (obe marke su vlasništvo Continental), koja se stvarno pokazala odlično, pri čemu je ostala daleko skromnijem cenovnom rangu.

Sve u svemu, Bravuris 2 guma je odlična, dobra je na testovima i među najtišima je na svim testovima. Podržavam kupovinu.

Sa druge strane, niko nije testirao Barum 19", koje su sigurno još kvalitetnije urađene od 17" i 16" koje su bile na testovima, gde su se sasvim solidno pokazale. Ako neke gume imaju loš odnos uloženog i dobijenog, to su najskuplje gume renomiranih brendova. Nema ništa slađe nego ubosti dobre performanse iz nečega što nije "markirano". Na Stila smo stavili takođe Semperit, jer sam bio tvrdoglav da stavim isto što i na Alfu, iako sam čekao 2 meseca da ih uvezu. U suprotnom bi pao Barum bez dileme - možda bi čak i bolje prošao, jer za neku normalnu vožnju mnogo više znači tišina i udobnost, od graničnih performansi - to ljudi često zanemare pri kupovini, pa se posle pokaju.
Rade
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
Garaža: škoda octavia 1.9 tdi

Post od Rade »

A šta mislite o Barum Brilantis 2 ja sam je uzeo pre dva dana u dimenziji 185/65/15 za moju astru karavan i prvi utisci su ok.Pre toga sam imao Tigar Hitris s kojim sam prešao oko 100000 i bio sam prezadovoljan.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Takođe sve najbolje - u svojoj klasi je takođe ubola zlatnu sredinu na ADAC testovima.

O Hitrisu takođe sve najbolje, bila je na Stilu skoro 6 letnjih sezona. Udobna i veoma tiha guma. Vrlo ujednačene performanse je imala po suvom i po kiši. S obzirom da je bila na jednom nezahtevnom automobilu, mislim da je odlično vršila posao. Nije za zaobilaženje, ko ima dobru ponudu, ali ja bih se ipak odlučio za Barum.
Rade
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 16:28
Garaža: škoda octavia 1.9 tdi

Post od Rade »

Mene konkretno je ista izašla 5000 din sa montažom i balansom.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Meni je taj Brilantis bio isto bestbuy kao winter1...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori