Grčka
Re: Grčka
Da li neko ima iskustva sa Zakintosa? Mi,kao necemo da idemo preko agencije,nego sve u svojoj reziji ( s cim bas I nisam odusevljem,ali sam nadglasan ) pa me cisto zanima,kakve su cene kada idemo na "slepo" ...?
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ako idete prvi put, ne poznajete destinaciju i nikoga tamo ne znate, mislim da nije preterano pametno ici na slepo. Booking.com rezervacija i znate na cemu ste i sta vas tamo ceka. Bolje nego da prevalite put, pa jurite smestaj pod uticajem umora/vremena/kojecega, covek pristane i na losije/skuplje, samo da se smesti.
TT
TT
@wolfy .... pogledaj na putovanja.info forumu, ima sigurno diskusija za odlazak na "bum". Mi npr. ove godine idemo na "bum" u grcku po drugi put i nije nista strasno
Idem za nekoliko dana u grcku na more, u nei pori, da li je ova putanja sto je google maps izbacio ok? https://maps.google.com/maps?saddr=Novi ... mra=ls&z=7
Prosli put smo isli u pefkohori, putanja je bila ista, autoput ns-bg-nis, isto kroz makedoniju, evzoni prelaz u grcku, roadring solun i pravac prvi prstenjak na halkidikiju. Koliko vidim sada dosta pre soluna nastavljamo autoputem e75 (do njegovog kraja), znaci nema potrebe da se gleda solun uopste?
Osim naplatne rampe u srbiji (ns/bg i bg/nis), gde cemo jos imati naplatnih rampi i kako se krecu cene (valjda ima jedna ili dve u makedoniji koliko se secam)? Btw, jel i u grckoj ima naplatna rampa (memorima mi izlapela
)?
Mislio sam da tng natankam pun u ns pri polasku, i da ga negde posle nisa opet nafilujem pun. Sa rezervoarom prelazim oko 350-420km (s tim da cu u bg svracati po ekipu). Da li na deonici posle soluna (iako po mapi ne idemo bas prema solunu) i nei porija ima benzinska stanica sa tng-om?

Idem za nekoliko dana u grcku na more, u nei pori, da li je ova putanja sto je google maps izbacio ok? https://maps.google.com/maps?saddr=Novi ... mra=ls&z=7
Prosli put smo isli u pefkohori, putanja je bila ista, autoput ns-bg-nis, isto kroz makedoniju, evzoni prelaz u grcku, roadring solun i pravac prvi prstenjak na halkidikiju. Koliko vidim sada dosta pre soluna nastavljamo autoputem e75 (do njegovog kraja), znaci nema potrebe da se gleda solun uopste?
Osim naplatne rampe u srbiji (ns/bg i bg/nis), gde cemo jos imati naplatnih rampi i kako se krecu cene (valjda ima jedna ili dve u makedoniji koliko se secam)? Btw, jel i u grckoj ima naplatna rampa (memorima mi izlapela

Mislio sam da tng natankam pun u ns pri polasku, i da ga negde posle nisa opet nafilujem pun. Sa rezervoarom prelazim oko 350-420km (s tim da cu u bg svracati po ekipu). Da li na deonici posle soluna (iako po mapi ne idemo bas prema solunu) i nei porija ima benzinska stanica sa tng-om?
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Ako ideš na Halkidiki, nakon Makedonije nema više naplatnih rampi. Planiram da sledeće godine idem na Sitoniju pa kontam da krenem preko Bugarske - razmotri i tu opciju.
Čini mi se da sam pumpe sa plinom viđao na 2-3 mesta od Soluna pa čak do Pefkohorija.
Čini mi se da sam pumpe sa plinom viđao na 2-3 mesta od Soluna pa čak do Pefkohorija.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
@Mares
Gas sipaj obavezno na Gasprom pumpi kod motela Nais malo pre Niša. Čim prođeš naplatnu rampu posle stotinak metara imaš isključenje za tu pumpu, pazi da je ne promašiš. Posle nje nema gasa sve do Predajana (a pitanje je da li ima i tamo - nisam video). Tačnije, ne da nema gasa - nego nema nijedne pumpe. Neverovatno ali je tako... Prva sledeća posle te Gasprom je kod motela Predejane (NIS pumpa). Sipaj takođe i na makedonsko-grčkoj granici, pumpa se zove Okta i nalazi se stotinak metara pre samog prelaza. Tu se sipa/dopunjava obavezno jer je mnogo jeftinije nego u Grčkoj. Sledeći gas imaš u industrijskoj zoni Soluna, a za dalje prema Nei Pori-u ne znam, nisam još išao na tu stranu...
Gas sipaj obavezno na Gasprom pumpi kod motela Nais malo pre Niša. Čim prođeš naplatnu rampu posle stotinak metara imaš isključenje za tu pumpu, pazi da je ne promašiš. Posle nje nema gasa sve do Predajana (a pitanje je da li ima i tamo - nisam video). Tačnije, ne da nema gasa - nego nema nijedne pumpe. Neverovatno ali je tako... Prva sledeća posle te Gasprom je kod motela Predejane (NIS pumpa). Sipaj takođe i na makedonsko-grčkoj granici, pumpa se zove Okta i nalazi se stotinak metara pre samog prelaza. Tu se sipa/dopunjava obavezno jer je mnogo jeftinije nego u Grčkoj. Sledeći gas imaš u industrijskoj zoni Soluna, a za dalje prema Nei Pori-u ne znam, nisam još išao na tu stranu...

Dobar je za provod, ali ne i za spavanje. A i zbog lopova. S obzirom da idete kolima nije nikakav problem da odsednete u npr Kalamakiju. Blizu je Laganas, blizu je Zante blizu je Argasi.
Obavezno spavanje negde u Grckoj, u Metsovu, kod Meteora ili u Delphima. Dvokrevetna soba je 40-50 evra. Mada, posto ima vise vozaca mozete i da se smenjujete i ceo put odjednom da predjete. Ja sam ka tamo odjednom presao ceo put, u povratku spavali u Delphima. Mozes da putujes preko Janjine ili preko Larise. Razlika je samo oko 40 km. Jednim putem sam isao, drugim se vratio. Bili smo smesteni u vili MELTEMI, blizu u hotelu smo imali i dorucak.
Obavezno spavanje negde u Grckoj, u Metsovu, kod Meteora ili u Delphima. Dvokrevetna soba je 40-50 evra. Mada, posto ima vise vozaca mozete i da se smenjujete i ceo put odjednom da predjete. Ja sam ka tamo odjednom presao ceo put, u povratku spavali u Delphima. Mozes da putujes preko Janjine ili preko Larise. Razlika je samo oko 40 km. Jednim putem sam isao, drugim se vratio. Bili smo smesteni u vili MELTEMI, blizu u hotelu smo imali i dorucak.
Ja kolima krećem za Laganas početkom avgusta. Preko booking-a sam uhvatio popust jer sam rezervisao još u februaru, martu i cena je sasvim korektna.
Planiram da spavam u oba smera. Em je bezbednije, em duze traje odmor, a takodje i odmoran stizem na more... Planiram da putujem preko Janjine.
Planiram da spavam u oba smera. Em je bezbednije, em duze traje odmor, a takodje i odmoran stizem na more... Planiram da putujem preko Janjine.
- BobRock
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014
Ja sam i na Lefkadu i Kefaloniju i Krf isao kolima, super je put, i uvek sam spajao sa Ohridom gde ostanem po 2-3 dana i prepolovim put. Sad na Zakintos idem avionom, pa cemo tamo rent-a-car da uzmemo. Javite se da se vidimo tamo, ja samo od 05-15.08. u Laganasu (rezervisao Argasi, a oni mi dali bolji hotel u Laganasu, jel kao nije bilo vise mesta
).

kakva je varijanta sada preko bugarske, jel neko isao skoro, kakav je put?
isao bih u hanioti/pefkohori, razlika u kilometrima je zanemarljiva, 40km.
Nervira me sto za kroz MK moram da dam 3000din za zeleni karton... to je 20l nafte a skoro put u jednom smeru
Nervira me sto za kroz MK moram da dam 3000din za zeleni karton... to je 20l nafte a skoro put u jednom smeru

Pumpe sa gasom posle Nisa: Eko Vranje 300 metara od glavnog puta, a ima i posle Bujanovca jedna Valoni petrol uradjena poput OMV.Saša napisao:@Mares
Pre same granice postoji i Mol pumpa ali na suprotnoj strani, mnogi prelaze preko puta i sipaju gorivo tu, ali ja ne bih preporucio.
Za Bugarsku ti treba vinjeta:sashicus napisao:kakva je varijanta sada preko bugarske, jel neko isao skoro, kakav je put?
- 5 eur 7 dana,
-13 eur mesec.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Sve ti je to džabe druže kada voziš u sred noći. Ako nema pumpe na samom autoputu/putu - kao i da je nema. Razumem čoveka odnosno problem koji imamo mi iz Novog Sada koji vozimo na gas. Tačno negde oko Niša ostajemo bez gasa, pa ako nemaš dovoljno benzina u drugom rezervoaru a promašiš taj Gasprom - bićeš u problemu. Prva sledeća pumpa je jednostavno predaleko. Dakle, ili gledajte da imate dovoljno benzina ili gađajte taj Gasprom.masaivan napisao:Pumpe sa gasom posle Nisa: Eko Vranje 300 metara od glavnog puta, a ima i posle Bujanovca jedna Valoni petrol uradjena poput OMV.
Pre same granice postoji i Mol pumpa ali na suprotnoj strani, mnogi prelaze preko puta i sipaju gorivo tu, ali ja ne bih preporucio.
Da nema pumpi dalje do Predejana "ustanovio" sam tako što sam stao na Gaspromu da sipam a burazer (koji je išao drugim kolima iza mene - dizel pa ne mora da sipa) to nije video i produžio dalje, pa sam mu rekao da nas sačeka na prvoj sledećoj pumpi - a to su bile tek Predejane. Čak i tamo nije mogao da stane/skrene jer postoji dupla linija na putu, pa je stao malo dalje na prvom odmorištu...

Poslednja izmena od Saša u 25 Jul 2013, 11:31, izmenjeno 1 put ukupno.