Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Re: Ne brže od života!

Post od maxer »

jocas napisao:https://www.facebook.com/pinoyrapradio/ ... 426766526/
:klanjamse: :bravo: :bravo: :bravo:

To je kultura!
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Svaka im čast. Garantujem da bi se kod nas našao pacijent koji bi jedva čekao da se oslobodi sredina da prođe napred.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

More, više pacijenata.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

To je pitanje mentaliteta. Čim prođe jedan, još njih će da pomisli "šta sam ja budala a on pametan, neće mene niko da zajebe". A nacije koje su uspešnije od nas imaju snažan društveni pritisak i osećaj sramote koji i tog prvog spreči da krene.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:

Post od maxer »

Slažem se.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

A i tunel je dovoljno sirok. Cik da vidim u nasim tunelima sa po jednom trakom po smeru da tako nesto moze fizicki da se izvede...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

U AT i DE je opste poznato pravilo da kada je kolona, svako stoji maksimalno levo ili desno, u zavisnosti od trake. Dobro poznato ime, Rettungsgasse.

To je razlika izmedju dobre obuke vozaca i obuke kod nas. Ja nisam imao pojma prvi put o cemu se radi. :uf:

Evo kako to kontrolisu i ujedno edukuju,

https://www.youtube.com/watch?v=KKEcEu17_tc
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ima i kod nas u zakonu, ali retko ko poznaje zakon i ima svest da nekome život zavisi od toga kada će stići hitna pomoć ili vatrogasci.

Član 104

U slučaju zastoja saobraćaja na autoputu, gde ne postoji zaustavna traka, vozači su dužni da ostave slobodan prostor za prolaz vozila pod pratnjom i vozila sa pravom prvenstva prolaza, na taj način što će vozači koji se nalaze u desnoj saobraćajnoj traci zauzeti položaj uz desnu ivicu saobraćajne trake, a vozači koji se nalaze u levoj saobraćajnoj traci zauzeti položaj uz levu ivicu saobraćajne trake, tako da ostavljen prostor mora biti dovoljan za nesmetani prolaz ovih vozila.

EDIT: zašto na ovom snimku policija ne ide zaustavnom trakom? Edukativni video?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Danas, NS, raskrsnica Bul. Vojvode Stepe i Bate Brkića, kod gerontološkog na Novom Naselju... Iza je Grand Motors, Ford, Mazda... Zgužvan Yugo, ostavljen na pešačkom ostrvu i tako stoji. Nadam se da su putnici preživeli...

Slika

Vrlo zajebana raskrsnica, dug pravac, brzo se vozi, prelazi se preko 4 trake... Čudi me što nisu tu stavili neki semafor ili kružni tok...
Korisnikov avatar
mrNitroSleeper
Reactions:
Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34

Post od mrNitroSleeper »

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Dva Yuga... pa gde se nađoše... :kuku:
Korisnikov avatar
mrNitroSleeper
Reactions:
Pridružio se: 28 Maj 2014, 12:34

Post od mrNitroSleeper »

:kezo:

Inace, danas kad sam video tog sa tvoje slike, najezio sam se.
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Isto, ko se neće naježiti kada to vidi. Nažalost, većina tih Jugića je limarijski u jako lošem/sve lošijem stanju i to je stvarno sve veći rizik i voziti. Kao svojevemeno što su Fiće doterale do svog kraja. Jednom sam kod glavne autobuske video Fiću omotanog oko drveta, jedva sam ga prepoznao, neki auto ga nabio na drvo tako da je bio gotovo neprepoznatiljiv (prepoznao sam ga po motoru koji je ispao napolje), trulex živi. Tehnički pregledi bi polako trebali te automobile lagano isključivati iz saobraćaja... :(

edit: komentar jednog od svedoka saobraćajke:

"Muz je zvao hitnu odmah kad su se sudarili. Fensi jugo je jurio kao blesav iz pravca Mileve Maric,treslo se naselje od njegovog auspuha i buke. I odjednom buuum. Stresla sam se. Pokupio drugog juga koji mu je oduzeo prvenstvo. Jeste kriv je deda...al ovaj da je vozio za nijansu sporije ne bi bila totalka na oba auta."

Ovaj Yugo na slici gore je prelazio preko bulevara pod 90 stepeni, kao što sam i mislio, a ovaj napucani i zatamnjeni ga je udario.
Poslednja izmena od Saša u 04 Feb 2017, 22:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Heinz napisao:Ima i kod nas u zakonu, ali retko ko poznaje zakon i ima svest da nekome život zavisi od toga kada će stići hitna pomoć ili vatrogasci.

Član 104

U slučaju zastoja saobraćaja na autoputu, gde ne postoji zaustavna traka, vozači su dužni da ostave slobodan prostor za prolaz vozila pod pratnjom i vozila sa pravom prvenstva prolaza, na taj način što će vozači koji se nalaze u desnoj saobraćajnoj traci zauzeti položaj uz desnu ivicu saobraćajne trake, a vozači koji se nalaze u levoj saobraćajnoj traci zauzeti položaj uz levu ivicu saobraćajne trake, tako da ostavljen prostor mora biti dovoljan za nesmetani prolaz ovih vozila.

EDIT: zašto na ovom snimku policija ne ide zaustavnom trakom? Edukativni video?
Ni meni nije jasno.
Pitao sam pandure dva puta, kada smo bili pod pratnjom, oba puta odg "tako je pravilo", bez ikakvog objasnjenja.
Mada ni kod njih nema striktnog pravila, desava se da nas izvuku u zaustavnu i raspale po gasu.

Cak se i hitna po popodnevnom spicu najcesce probija izmedju traka, a zaustavna prazna. :zbunjen:
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

Deda od 71 god oduzeo prvenstvo prolaza "fensi" yugicu koji je vozio dosta brze od ogranicenja.
Ne znas koji je veci tenkre deda sto ne pusta vozilo sa pravom prevenstva prolaza ili budala koja jurca sa yugom.
Samo da nije tenkre toliko jurcao mozda do ovoga nebi ni doslo, a i deda je kriv, ma obojica su debili.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Postujte saobracajne propise!!!
Odgovori