Jel ste znali da se vishe deciji sapun merima krusevac ne pravi u krusevcu nego se uvozi iz poljske...
e to se desi kad se ne zastiti brand, hankel je proizovdnju nadseg branda prebacio u poljsku sve sa srpskim deciji sapun
sramoda, i bas sam bio ljut kad sam video znaci zadrzalji su i detelinu sa m i srpski natpis, ali sitnim slovima proizvod proiveden u poljskoj... i naravno na poledjini ne pise merima henkel krusevac, nego samo henkel, a sitno henkel poland
Novosadska mlekara je zatvorena pre tri nedelje posle 60 i kusur godina postojanja. Neki radnici su već ranije prebačeni u pogone u Padinskoj Skeli i kojekuda (to je varijanta da popizde i sami odu), a za preostalih 70 radnika će napraviti istu varijantu. Sve čisto i po zakonu.
Ovde mozemo da napravimo presek sa drugom temom, zato je srbija tu gde jeste.
Iako nemam obicaj da svakom verujem, pocinjem da verujem onom trajkovicu, novinaru ili sta li je vec, sto je napisao onaj tekst zasto se stvarno sfrj raspala. Mislim da ga ima i u tezina lanaca, ali nisam gledao ceo film pa nisam siguran.
Sloba napisao: Neki radnici su već ranije prebačeni u pogone u Padinskoj Skeli i kojekuda (to je varijanta da sami popizde i odu), a za preostalih 70 radnika će napraviti istu varijantu. Sve čisto i po zakonu.
Zar mogu da ih prebace iz NS u Skelu?
Tj, mogu, ali samo uz njihov pristanak.
Kada smo vec na ovoj temi:
Koje domace proizvode preferirate, u odnosu na iste/slicne strane?
Ne mislim na finansijsku stranu, vec na kvalitet.
Sloba napisao: Neki radnici su već ranije prebačeni u pogone u Padinskoj Skeli i kojekuda (to je varijanta da sami popizde i odu), a za preostalih 70 radnika će napraviti istu varijantu. Sve čisto i po zakonu.
Zar mogu da ih prebace iz NS u Skelu?
Tj, mogu, ali samo uz njihov pristanak.
Pa to je to, ili prihvataš ili gubiš posao. Ne ostavljaju treću opciju. To je NIS-ov sistem već par godina.
Kad pričamo o tome, treba navesti još jednu kategoriju. Proizvodi stranih kompanija proizvedeni kod nas.
Radije ću kupiti Bravo sok, proizveden u Srbiji, nego onaj što se pravi u Poljskoj, Mađarskoj, Austriji... Isto važi i za tu hemiju, ako mi nešto odgovara, kupovaću radije ono što se pravi kod nas nego uvozno, nebitno čiji je brend.
Znate već i sami da svi veći trgovački lanci proširiju ponudu sa tkz. "own brand" proizvodima. To su proizvodi koje neko proizvodi za njih, pod nekom izmišljenom robnom markom, u jeftinijoj ambalaži, sve sa ciljem da krajnja cena bude što niža. Ideja je i da se proizvođači koji se angažuju budu sa lokalnog područja, mada kako se sve to širi, sada možete lako naći proizvod koji dolazi iz neke druge zemlje. U svakom slučaju, ja volim da pročitam na ambalaži gde je proizvedeno i uvek dajem prednost proizvodu koji je napravljen kod nas, ako zadovoljava osnovne uslove. Ukoliko je proizvod dovoljno kvalitetan što vidim nakon prve kupovine, nastaviću da ga kupujem.