Budući vozači za dozvolu i 850 evra
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=638415
Sto!?Rakhil napisao:Bez zajebancije, obuka i treba i mora da poskupi,
A ko im sad brani da ih nauce,i sta ce to posebno uciti da to toliko mora da bude skuplje,da nece dolaziti predavaci iz FIA!?dragvorl napisao:Da bi mogla da pruzi neki kvalitet, da taj kandidat nesto nauci nakon polaganja, a ne da u saobracaj isporucuju (samo)ubicu bez ikakvog znanja, sem da pusta kvacilo, okrece volan i menja brzine.
Pa naravno da je u pitanju najobicnije otimanje para pod paralom "za vase dobro,za vasu sigurnost",kao i sto je cela fama oko novog ZOBS-a!dragvorl napisao: Dici ce cene, neko ce uzeti lovu, a nista se nece poboljsati po pitanju kvaliteta obuke. Daj Boze da ne bude tako.
Velika cena nije garancija za to. U CH obuka kosta 3-4x vise pa opet imas vozace koji o voznji nemaju pojmadragvorl napisao:Da bi mogla da pruzi neki kvalitet, da taj kandidat nesto nauci nakon polaganja...
Jedna od osnovnih stvari koje mi moramo da shvatimo kao drustvo je da nista nije dzabe, iliti nema besplatnog rucka, nafte, gasa, aviona, kamiona, nista...Dakle, ako je ta obuka jeftina, automatski 99% znaci da nije dobra. Ne znam koliko je sad obuka, kada sam ja pre 10 godina polagao bilo je oko 400 maraka, tj. 200 eura. Ne verujem da su cene mnogo drugacije danas, a kolika je inflacija, koliki je rast cene goriva, itd. Kada sam ja polagao litar benzina je bio 50 dinara, dobro se secam, danas je 150. Pa kako onda moze da obuka bude na istom, a ne na gorem nivou? Treba svako da uzme deo kolaca, a on je sve manji. A treba sto vise voziti, tako se najbolje uci. Treba imati motivisane i obrazovane instruktore, a to kosta. Treba imati ispravna i sigurna vozila, to nije za dzabe. Treba imati dobar poligon, takodje ne pada sa neba. Ja nisam imao obuku iz prve pomoci, a to je po meni esencijalna stvar, jel to ulazi u popust na obuci ako nema PP? Sve to treba neko da plati. Kao sto neko ko nema na svake 4 godine da obrne komplet novih guma ne treba da ima auto. A i vala ne treba svako da ima dozvolu. Znam dvoje ljudi sad u momentu da ti nabrojim koji su polozili voznju i plase se da sednu za volan jer ih je strah jer nikada nisu naucili da voze, kome to treba? To je jos jedan od produkata sadasnjeg sistema polaganja, visa cena bi demotivisala odredjeni broj takvih da polazu, a i pitanje je da li bi prosli da se polaze do kraja kako treba.aleksa napisao:A ko im sad brani da ih nauce,i sta ce to posebno uciti da to toliko mora da bude skuplje,da nece dolaziti predavaci iz FIA!?dragvorl napisao:Da bi mogla da pruzi neki kvalitet, da taj kandidat nesto nauci nakon polaganja, a ne da u saobracaj isporucuju (samo)ubicu bez ikakvog znanja, sem da pusta kvacilo, okrece volan i menja brzine.![]()
Pa naravno da je u pitanju najobicnije otimanje para pod paralom "za vase dobro,za vasu sigurnost",kao i sto je cela fama oko novog ZOBS-a!dragvorl napisao: Dici ce cene, neko ce uzeti lovu, a nista se nece poboljsati po pitanju kvaliteta obuke. Daj Boze da ne bude tako.![]()
Te su obecali kamere u svim policiskim kolima da ne bi bilo mita i korupcije,te su obecali kamere na tehnickim pregledima da ne bude krseva na putevima itd... i sta su od svega uradili,NISTA!
Doduse uspeli sa da rasprodaju sve komplete prve pomoci i fluroscentnih prsluka... i naravno da oderu narod sa kaznama.
Sad ce polako da krene kampanja kako to "mora" da kosta toliko,kampanju ce da predvode ono mufljusko govno alvirovic sa pristinskim saobracajcem i vlasnikom kragujevacke pravne diplome koji eto postade general,pa plus ostali silni novinari,strucnjaci,agencije,drzavni sekretari... ma i nek jebu narod kad je glup!
Floyd napisao: Ovaj je tek dobar...
Pojeo 200 ćevapa i onesvestio se