Opel Cascada

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Opel Cascada

Post od kvcali »

Opelov novi kabriolet se zove Cascada
Slika
Sada je zvanično: novi Opelov kabriolet se zove Cascada. Izvedeno od španske reči koja znači vodopad, ime tradicionalno završava na "a", tipično za Opel. On takođe donosi dinamičnu eleganciju, lepotu i svežinu za pravo uživanje u vožnji na otvorenom.
Slika
Mišićava, izvajana, nova Opel Cascada, sa svojim predivno izbalansiranim proporcijama i izduženom siluetom, može se pohvaliti modernom pojavom punom stila. Njen kvalitetan platneni krov naglašava finese i eleganciju automobila. Namenjen je korisnicima sa prefinjenim ukusom i visokim očekivanjima. To su osobe koje vole da spuste krov i da se prepuste uživanju na otvorenom.

Sa svojim elegantnim izgledom i dužinom od 4.70 metara, novi Opelov otvoreni model je konkurentan u segmentu kabrioleta srednje veličine. U tom smislu Cascada je više povezana sa prestižnim i klasičnim Opelovim kabrioletima iz pedesetih i šezdesetih godina, kao što su Kapitän i Rekord, nego sa kompaktnim kabriolet modelima iz protekle dve decenije.

Brojne premijum funkcije i tehnologije naglašavaju visok standard izrade koji nova Opel Cascada poseduje. Na dodir dugmeta, kvalitetan platneni krov se otvara brzo i glatko čak i dok se automobil kreće brzinom do 50 km/h.

Cascada je već treći novi model koji je Opel predstavio ove godine, nakon Mokke i ADAMA: to je dokaz da brend i dalje razvija svoj portfolio proizvoda. Opel sa sub-kompaktnim SUV modelom (Sports Utility Vehicle), modernim, malim, gradskim automobilom i elegantnim kabrioletom srednje veličine ulazi u tri nova segmenta vozila u roku od samo nekoliko meseci.

Nova Opel Cascada će biti puštena u prodaju početkom 2013. godine. Nasuprot rasprostranjenim spekulacijama, neće biti prikazana na pariskom Salonu automobila, "Mondial de l'Automobile". U Parizu će novi Opel ADAM imati svoju svetsku premijeru.
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Opel Cascada

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
ZAXSPEED
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 16:43
Garaža: Passat B7 , Clio IV 1.5 dci

Post od ZAXSPEED »

Ma mali mu točkovi! Mislim stvarno, lep kabrio, al ko će se tih silnih guma naplaćati! :nonono: :nonono:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

A vala,ko da 30.000e za auto koji ce da vozi pola godine,dace i 1.000e svake 3 godine na gume :D
Veci je problem sto su poceli da stavljaju 17 kao minimum na regularne modele...
Bravo i Astra recimo bez 17,pa cak i 18 inca deluju kao Yugo...
Na mojim kolima vece izgleda 17,nego na Bravo-u i Astri...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Predobar je, stvarno ima linije neverovatno...

prednji deo je prelep, i zaista se razlikuje od astre :bravo:
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Meni je i zadnji deo odlican.. Za moj ukus, najlepsi u klasi..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Obratite paznju na instrument tablu, presvucena je u kozu, mislim da opel polako krece da pravi prestiznije automobile nego u predhodnom periodu, kao sto je i najavio u ostalom, a sa adamom i ovim autom polako to i dokazuje, ja licno cekam novi model u visoj klasi iznad insignije, a i on je najavljen, nadam se da ce uskoro stici
Slika

Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Nekako mi je ruzna shajbna, nekako je ukockana :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Zavrsna obrada je 3x bolja nego na predhodnim generacijama, i to je zavidan skok u enterijeru.. sto se tice kvaliteta, odavno su se dokazali....Meni se svidjaju ova sedista, imaju drugaciji rad nego moja.. A ova krem boja je :doubleup:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Steta sto ce se zdruziti sa pezoom.
Nadam se nece nijihove motore da stavljaju pod haubu :D
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Jos koja slicica :P

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

kvcali napisao: ja licno cekam novi model u visoj klasi iznad insignije, a i on je najavljen, nadam se da ce uskoro stici
Ja ne bih voleo da se taj model pojavi iz više razloga.
Opel kao Opel nema para ni za šta, a kamo li za ozbiljan razvoj novog modela u klasi u kojoj realno nema šta da traži. Pustiće u prodaju neku GM američku nakaradu koj će rebrendirati koja neće imati tržište u Evropi i koja će im biti samo još jedan kamen oko vrata.
Ajde da prvo stanu na zdrave noge pa nek experimentišu i zezaju se.
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Opel ulaze ogromne pare u razvoj i investicije, ove godine je otvorio fabriku motora u Madjarskoj vrednu pola milijarde evra, a sto se tice limuzine, ako bude na nekoj GM platformi, bice to na bazi cadilaca xts valjda sam pogodio oznaku :mrgreen: , a to nije bas americka lakrdija, ipak je to prestizan brend.

EDIT:

malo pojedinosti za Cascadu

Opelov model „kaskada“ spada u grupu kabrioleta srednje veličine, koji uspešno kombinuje duh starih modela, sa najsavremenijim dizajnerskim i tehničkim rešenjima

Lansiranje modela „kaskada“, Opelovog novog kabrioleta za sva godišnja doba, planirano je za početak 2013. godine. „Kaskada“ je elegantan četvorosed sa izduženom siluetom i visokokvalitetnim mekim krovom, srednje veličine ne samo po svojim dimenzijama (dužina: 4.697 mm; širina: 1.840 mm bez bočnih retrovizora) već i po svojoj privlačnosti i prvoklasnim tehnologijama i opcijama koje nudi. Vozač i putnici u ovom automobilu mogu da uživaju na otvorenom vazduhu zahvaljujući prvoklasnom mekom krovu koji se može otvoriti na dugme za 17 sekundi dok vozite pri brzinama do 50 km/h.

Sa „kaskada“ kabrioletom će biti dostupna široka ponuda motora. 1.4-litarski turbo benzinac otvara ponudu. Ukombinovan je sa manuelnim 6-stepenim sistemom prenosa i dostupan je sa svim verzijama izlazne snage, od 88 kW/120 ks i 103 kW/140 ks, a obe dostižu 220 Nm zahvaljujući overboost funkciji. Kada su dizel motori u pitanju, 2.0-litarski CDTI sa 121 kW/165 ks dolazi sa ručnim, kao i sa automatskim 6-stepenim sistemom prenosa. Ovaj motor dostiže 380 Nm kada je aktivirana overboost funkcija.

Vrhunac ponude motora za model Cascada će biti 1.6-litarski SIDI Turbo ECOTEC benzinski motor. Ova jedinica srednje veličine sa direktnim ubrizgavanjem nudi 125 kW/170 ks i između 1.650 i 3.200 opm - i 280 Nm zahvaljujući svojoj overboost funkciji.
Slika

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika Slika
Odgovori