Definitivan auto za buduće penzionere: Fabia Rio Yaris?
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:43
- Garaža: Škoda Fabia 1,2/51 kW
Definitivan auto za buduće penzionere: Fabia Rio Yaris?
Supruga i ja odlučismo da dok još ima šanse menjamo našeg Clia (2008) za nešto novo, što je:
- pouzdano,
- relativno dugotrajno,
- ekonomično za održavanje i vožnju,
- sa 5 vrata i relativno velikim prtljažnikom.
U ovom trenutku nam je jedino moguća varijanta "staro za novo", a prema raspoloživom/mogućem budžetu u uži izbor su ušli: Fabia 1,2 HTP 70 KS sa Ambition opremom, Yaris i Rio.
Molim vas za iskustva i mišljenje.
- pouzdano,
- relativno dugotrajno,
- ekonomično za održavanje i vožnju,
- sa 5 vrata i relativno velikim prtljažnikom.
U ovom trenutku nam je jedino moguća varijanta "staro za novo", a prema raspoloživom/mogućem budžetu u uži izbor su ušli: Fabia 1,2 HTP 70 KS sa Ambition opremom, Yaris i Rio.
Molim vas za iskustva i mišljenje.
Re: Definitivan auto za buduće penzionere: Fabia Rio Yaris?
Rio. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Kupite onaj koji vama najvise odgovara i dopada vam se.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
vala bas kako ti kazes teksonja. to je klasa u kojoj dati automobili manje vise svi ispunjavaju iste zadatke i istih su osobina. sada je na vama da pogledate u salonima, ZAKAZETE PROBNE VOZNJE sa motorima koji vas interesuju i da vidite koji vam najvise lezi. ne ustrucavajte se da sve probate na autu, od kvaka, do gepeka, kako se otvara, da li je klimavi i ima li indicija da nije izdrzljivo.
-
Texonja napisao:Kupite onaj koji vama najvise odgovara i dopada vam se.

Upravo o tome se i radi. Sva tri nam se dopadaju na određeni način. Naglasak je na pouzdanosti i ekonomičnosti. Klio nas je do sada služio besprekorno (da kucnem u drvo

Na koliko procenjuju stari auto?Tibor021 napisao:U ovom trenutku nam je jedino moguća varijanta "staro za novo", a prema raspoloživom/mogućem budžetu u uži izbor su ušli: Fabia 1,2 HTP 70 KS sa Ambition opremom, Yaris i Rio.
-
Za sada sam dobio procenu od Toyote (3500€) i Renaulta (3400€). U ponedeljak bi trebalo da dobijem od Škode i Kie.
Ako ima klimu Clio, sigurno moze vise da se izvuce.
-Fabia 1,2 je auto koji je relativno zivahan za tu zapreminu, i lepo ide, malo je bucniji, potrosnja je 10 posto veca od proseka klase. Mana ne moze da se uradi generalna i ljudi to znaju.
-Jaris je takodje 3 cilindra, ili gledate 1,3 opciju?
-Fabia 1,2 je auto koji je relativno zivahan za tu zapreminu, i lepo ide, malo je bucniji, potrosnja je 10 posto veca od proseka klase. Mana ne moze da se uradi generalna i ljudi to znaju.
-Jaris je takodje 3 cilindra, ili gledate 1,3 opciju?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Yaris ako cena ne utice, ako utice, onda Rio (sasvim dobar auto).
Ima test na nacionalnojklasi Yarisa i Rio, Yaris ga je lako pobedio u svakom aspektu.
Samo je Yaris preskup (1.33), tako da je Rio mozda povoljnija i racionalnija opcija.
Oba su ipak novija od Fabie.
Rio:
http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/11619/6/
Yaris:
http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/11664/6/
"Auto je druga klasa u odnosu na ono što nudi Rio. Daleko od toga da je Kia loša, ali kolika je razlika između Sandera i Ria, tolika je između Ria i Jarisa." (autor teksta i njegov utisak).
Ima test na nacionalnojklasi Yarisa i Rio, Yaris ga je lako pobedio u svakom aspektu.
Samo je Yaris preskup (1.33), tako da je Rio mozda povoljnija i racionalnija opcija.
Oba su ipak novija od Fabie.
Rio:
http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/11619/6/
Yaris:
http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/11664/6/
"Auto je druga klasa u odnosu na ono što nudi Rio. Daleko od toga da je Kia loša, ali kolika je razlika između Sandera i Ria, tolika je između Ria i Jarisa." (autor teksta i njegov utisak).
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Kolko sam ja zaključio klio je sasvim ok ali vi biste nešto što je novije, zabavnije i zanimljivije od njega a da je pritom ekonomičan. U tom slučaju jaris ima najbolju reputaciju što se tiče pouzdanosti a sigurno je bolji od rio-a, dok najveće šanse za nekim posetama servisu ima fabija. Ja bih u ovom slučaju odabrao jarisa ukoliko ta razlika u ceni ne predstavlja problem. Fabia je dobra ali u toj najjeftinijoj varijanti je ne bih uzimao.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Meni je Rio bio bas OK kada sam ga gledao u salonu. Mislim da je bio Urban, to mu dodje neki srednji nivo opreme, koje svakako ima dosta. Namestio sam se napred lako (sa 190+cm), ali sam onda imao probleme da sednem iza, tj da pri izlasku izvucem stopala kada sam vec seo (verzija sa 5V). Sve ostalo je delovalo dosta dobro. Kako je to bilo cim se pojavio, nije bilo test voznje, a kao sto kaze Sloba, ako nemam nameru sada da ga kupujem, necu ni da ga probam.
Yarisa nisam zagledao, ali i dalje mislim da bi mi Rio bio izbor br 1. Na slikama mi je nekako odbojan onaj centralni deo table, kojim se hvale zobog TouchWiza, ili kako se zove.
Ipak, nista dok se ne oprobaju u voznji.
Uvek sam govorio da treba sve isprobati, kako u voznji, tako i ergonomski. Dzaba NOV auto, kada ti nesto bode oci u njemu, ili nesto zulja, nema dovoljno pregrada za vase potrebe...
E, kada se provoza, opipa i proceni enterijer/oprema (svako ima svoje vidjenje ovoga), ostaje da se sve to uporedi sa cenom (nabavnom, kao i cenom eksploatacije) i kompromisima koji ista nosi. Neke stvari se mozda i daju progutati za odredjenu ustedu.
EDIT: Ako je u pitanju Clio III, iole ocuvan, sa klimom, cini mi se da je cena niska. NIska je i ako uzmemo u obzir da idu na to da odmah daju pare (tj ucesce), a da bi se redovnim putem dosta duze cekalo na prodaju.
Yarisa nisam zagledao, ali i dalje mislim da bi mi Rio bio izbor br 1. Na slikama mi je nekako odbojan onaj centralni deo table, kojim se hvale zobog TouchWiza, ili kako se zove.
Ipak, nista dok se ne oprobaju u voznji.
Uvek sam govorio da treba sve isprobati, kako u voznji, tako i ergonomski. Dzaba NOV auto, kada ti nesto bode oci u njemu, ili nesto zulja, nema dovoljno pregrada za vase potrebe...
E, kada se provoza, opipa i proceni enterijer/oprema (svako ima svoje vidjenje ovoga), ostaje da se sve to uporedi sa cenom (nabavnom, kao i cenom eksploatacije) i kompromisima koji ista nosi. Neke stvari se mozda i daju progutati za odredjenu ustedu.
EDIT: Ako je u pitanju Clio III, iole ocuvan, sa klimom, cini mi se da je cena niska. NIska je i ako uzmemo u obzir da idu na to da odmah daju pare (tj ucesce), a da bi se redovnim putem dosta duze cekalo na prodaju.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Sa Kia Rio imam iskustva tek toliko što sam sedao u taj auto prošle jeseni na sajmu u NS, ali ne mogu zanemariti jedan bitan detalj a to je spoj A stuba sa krovom koji je preblizu glave, kada se uredno smesti u vozačevo sedište. Nije jedini auto kod koga mi to smeta, recimo i puno veći Nissan Patfinder/Navara imaju isti problem, ali mi smeta jer se ne osećam prijatno. Vozim ništa veće automobile, ali na njima je to drugačije odrađeno uz više slobodnog prostora oko vozača.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Rio je dosta nahvaljen, u smislu da je napravljen veliki napredak u odnosu na stari model. Recimo, nemam iskustva ni sa Riom, ni sam i30, ali bi "na slepo" uzeo Rio, ako gledamo najbližu konkurenciju. Nov je model, atraktivan, prilično komforan, dobra motorizacija, sve u svemu privlačan za kupovinu.
Yaris je svakako ozbiljniji automobil. Samo treba uzeti u obzir i uloženo-dobijeno. Ako se po ceni koja vama odgovara nudi osnovni Yaris i Rio sa boljom opremom i jačim motorom, mislim da je tu ipak treba dati prednost Riu, jer će se voziti narednih X godina, a sigurno je ugodnije voziti auto sa boljom opremom i jačim motorom, još ako je pritom ekonomičniji. Cena održavanja u ovalašćenom servisu je približna, a ni KIA nije više nepoznata kod nas pa da je problem za delove.
Yaris je svakako ozbiljniji automobil. Samo treba uzeti u obzir i uloženo-dobijeno. Ako se po ceni koja vama odgovara nudi osnovni Yaris i Rio sa boljom opremom i jačim motorom, mislim da je tu ipak treba dati prednost Riu, jer će se voziti narednih X godina, a sigurno je ugodnije voziti auto sa boljom opremom i jačim motorom, još ako je pritom ekonomičniji. Cena održavanja u ovalašćenom servisu je približna, a ni KIA nije više nepoznata kod nas pa da je problem za delove.
Posetite www.garaza.rs !
Zar nije Rio B segment, a i30 C?trojanac napisao:nemam iskustva ni sa Riom, ni sam i30, ali bi "na slepo" uzeo Rio, ako gledamo najbližu konkurenciju.
... ili si hteo da napises i20?

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
U pravu si Tex, hteo sam da napišem i20.
Posetite www.garaza.rs !