paja napisao:BMW je lepši.
I meni a pored toga bi za mene i najlogicniji izbor bio BMW
MP3 koji pominjes je jedno vreme vozio drugar i nije bio odusevljen te ga je brzo zamenio za xmax 250.
Milos napisao:I mene isto zanimaju ali za voznju po gradu,samo sto ljudi dosta voze bezobzirno prema motorciklistima.
NexT napisao:Nemamo jos uvek kulturu u saobracaju da pazimo na motore, kao sto oni ne paze na ostale ucesnike i sebe. Jbg...
Omiljeni Ducati Monster i BMW K serija...
Za kulturu se slazem...BG-u ili nekom drugom velikom gradu ne bih ni ja vozio, bas zbog ljudi koji ne koriste retrovizore i zmigavce a takvih ima puno.
U CH je to donekle uredjeno, postoji kultura, motoristi voze lagano a drugi ucesnici u sabracaju ih postuju (bar koliko sam primetio ili cuo od drugih).
Monster je i meni cool ali naked motocikli nisu bas najprakticniji za dalja putovanja...kazu ljudi da se umoris posle 100km jer je zastita od vetra nikakva. Za grad su odlicni.
@Scuderia
Svaka cast
To je jedini i pravi put do jakog R motocikla, pored naravno puno ljubavi i volje za tako nesto.
Meni se licno R motocikli ne svidjaju, odnosno svidjaju mi se kao pojava ali ja to ne bih vozio.
Vozio sam se (kao suvozac) na Hayabusa-i, GSX-R1000 i R1 i nikako mi se ne dopada osecaj velikih brzina na dva tocka, manijakalnog povlacenja (muka mi je) i obaranja u krivinama. Na R1 sam se vozio cak 50km i em sam nazuljao boolju na onom viskom sedistu, em su me ledja otkidala a pored toga mi uopste nije prijala voznja.
Postujem ljude koji znaju da voze i vole to ali ja nisam iz te price
NexT napisao:Znam lika u kraju koji je posle polozene A kupio, tj dobio R6 iz 2007.
Tipicna greska ljudi koji motore kupuju zbog drugih i da bi bili macho a ne zbog ljubavi prema istima.
Jedini put do R motora je upravo onaj koji je naveo Scuderia...to su jako opasne masine (naravno, opasni su svi dvotockasi ali ovi posebno) i sa njima nema sale.
ftj napisao:Postoje i čisti touring motori (npr. bmw 1200/1600 gt) koji su najudobniji za putovanje po dobrim putevima ali su mi oni preveliki. Probaj pa vidi koji ti najbolje leži, ja bih od ova dva izabrao bmwa koji je pritom odličan i za gradsku vožnju.
K1600GT je prava drumska krstarica koja uz dva putnika i dosta prtljaga guta kilometre ko od sale...ili jos bolji primer Honda Gold Wing koja vazi za jednog od najboljih tourer-a trenutno...ono je bre kao auto, samo sto toliko i kosta

Klasican touring mislim da ne bih, jer su svi glomazni a i traze dobre puteve (ja bi isao malo i van puta).
Pricao sam sa priateljima da krenem prvo sa necim slabijim tipa Varadero 125 ali su mi objasnili da bi se veoma brzo zasitio te tako dzaba bacam pare.
Kad je ova klasa u pitanju, svi savetuju 600-700ccm i pamet u glavu, cak i mnoge auto skole ovde obucavaju na gore pomenutom BMW-u.
perfiko napisao:Sa mog (čisto laičkog) stanovišta izbor bi mi bio MV Agusta Brutale. Jedini razlog je taj što mi je prelep.
Meni je skoro svaki naked lep...vizuelno mi se mnogo svidja taj stil