U svakom slucaju poceo sam da razmisljam o zameni. 10 godina vozim dizel, prethodni je bio 1.9TDI od 90KS i taj je motor pouzdaniji ali slabiji za voznju, plus naravno ni Golf4 nije cvecka, narocito sa problemima sa prednjim trapom. Svejedno, razmisljam da predjem na plin ali bih isao iskljucivo a fabricki zbog niza razloga.
Sad gledam sta ima da se kupi napolju i u oci mi je upao V50 tri-fuel koga ima po italijanskim placevima. Eksportna cena je oko 9.000 za 3 godine star komad. Motor je 1.8 benzinac, 125 konja, sve potaman za moju voznju koja je uglavnom gradska ali sa 2-3 duza (2000-3000km) puta godisnje.
V50 mnogo volim kako izgleda i naravno lozi me volvo po svemu, i taman sam se ponadao da je to OK opcija, na google searchu potrazim ispovesti vlasnika i naletim na lika koga je ovo otprilike 10x ostavljalo na putu i koji je na kraju tuzio volvo.
sad, da li je neko od ovde prisutnih uopste imao bilo kakva iskustva sa ovim modelom ili zna nekoga ko ga ima da moze da podeli neku informaciju, procenu i slicno. ovo gore moze da bude da je lik prosto naleteo na minu, na los komad, jer nisam video nikoga drugog da javlja isto iskustvo.
sa druge strane, moram da kazem da je jedan od razloga zasto pizdim na opela to sto mu divlja elektronika, sto stalno prijavljuje raznorazne kvarove, neke stvarne, neke izmisljene ili ako nisu izmisljeni bez uticaja na rad. sad, ako je ovo OPSTE pravilo za sva nova kola onda OK, ako nije onda bih molio da me uputite na pouzdanije modele danas koji nemaju ovaj sindrom ili ga nemaju toliko. parametri su - manji karavan ili MPV, snaga od minimum 100-110 KS pa navise, razumni troskovi voznje (moze dizel ako je pouzdan, ili gas). cena za polovan do 3 godine do 9-10k max ovde, ili malo vise za neki ekstra model.
u krajnjoj liniji ako bas ne nadjem nista, razmotricu skodu yeti sa 1.2TSI motorom novu za 13k kod autocacka.