Automobil do 15 000e

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
fanny
Reactions:
Pridružio se: 29 Nov 2012, 00:56

Automobil do 15 000e

Post od fanny »

Pozdrav svima,trebala bi mi pomoc oko kupovine auta.Isao bih na benzinca,posto necu prelaziti vise od 10 000 km godisnje.Auto bih uzimao na sajmu,ali bolje da ranije cujem misljenja.Izbor se sveo na novog Golfa 7 1.2TSI 85ks i na Kiu Ceed 1.6 GDI 135ks.Ako imate neki drugi predlog slobodno napisite.To bi trebao da bude neki momacki auto,manji auto,ali ne gradski.:)
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: Automobil do 15 000e

Post od nenad.fil »

Evo ga i Shooter. Ako mene pitaš, ne bih uzimao benzinca. Kad tad ćeš ići na duži put gde će ti pri većim brzinama trošiti kao lud. Dobro razmisli.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pozdrav i dobrodošao!

Drago mi je da si se odlučio da baš na ovom forumu pitaš za mišljenja u vezi kupovine. Odmah ću ti skrenuti pažnju da će biti dosta subjektivnih preporuka, jer ljudi najviše hvale ono što voze, posebno ako su zadovoljni. Ali nemoj to da te brine. Sigurno će biti i konkretnih, značajnih informacija, koje će te odvesti u pravom smeru.

Na forumu imamo jedan novi i30 sa 1.6GDI motorom, to bi trebalo da je isti kao u novom Ceed-u. Pogledaj u ovoj temi... viewtopic.php?f=2&t=1014

Za Golfa su prvi utisci odlični, ali tek je stigao. :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
HellBoy
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 23:54
Garaža: Megane 3 GrandTour GTLine 1,9Dci/130ks+ & Ducati S2R 803cc & Hyundai i30 1,6/130ks GLS

Post od HellBoy »

Lepa izdvojena cifra, nema šta, a možeš uzeti svašta nešto...
Ako želiš auto sa puno opreme onda Koreanci su na prvom mestu KIA Ceed ili Hy i30, a možeš i Megana kupe za 14.000, a mislim da je i Seat Leon tu negde sa cenom, SX4 se isto uklapa, jedina mana što je mator model, što opet ne znači da ga treba izbegnuti...iskreno ponuda je velika, a svi su manje više isti, stvar ukusa.
Golf7 je ok...samo ne sa verzijom od 85ks, slabo je to za njega, po mogućstvu biraj sa 105ks ako je u ceni.
http://www.facebook.com/RaceChip.srbija" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

@fanny dobrodosao na forum. :pivo:

samo nisi rekao koje su ti jos potrebe auta, osim kilometraze koju ces prelaziti. Iskreno iako je 10k km godisnje neka kilometraza za koju se pretezno uzima benzinac, ja sam misljenja da se onda uzima ili malko jaci benzinac, ili dizel. od benzinaca bi bio ili mozda 1.4tsi ili hyundai-ev 1.6. Kad si rekao da gledas g7, onda mi za njega 1.2 je i malo, da je polo, pa i proslo bi nekako, ali golf je veci auto.

daj jos neku informaciju za sta ti je potreban auto, pa cemo mi dati jos nasih OBJEKTIVNIH predloga. :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

nenad.fil napisao:Evo ga i Shooter. Ako mene pitaš, ne bih uzimao benzinca. Kad tad ćeš ići na duži put gde će ti pri većim brzinama trošiti kao lud. Dobro razmisli.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ne bih se slozio. Skoda superb 1.4 tsi 1500kg, trosi 6.5 litara na autoputu. Golf koji je laksi moze trositi samo manje.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Daleko su ta dva od "momačkih kola".
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Do nekih 'normalnih' brzina benzinac ne troši 'mnogo', ali posle nekih brzina potrošnja skače eksponencijalno, pa treba i to uzeti u obzir. Mislim da kod dizela to nije toliko izraženo. Meni već posle 130 potrošnja značajno skače (na benzincu).
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

B92 test - Golf 7 1.2TSI 86KS
http://www.b92.net/automobili/vozili_sm ... _id=656993

Ne mislim da je taj motor, iako najslabiji, toliko slab da ga ne treba uzeti u razmatranje. Ima on sasvim pristojne performanse, ako se ne očekuje previše. Maksimalna brzina od 180km/h i 12s do 100-tke su pristojne performanse. Eno ga Jaksa sa Civicom 1.4 koji ima 100KS, ali klasičan atmo i ima lošije performanse od ovog Golfa, pa se čovek ne buni, čak naprotiv. Da ne nabrajam sada dalje koliko imamo novijih automobila na forumu, vrlo približnih performansi, a treba imati u vidu da je ovo moderni turbo benzinac koji ima i osetno nižu potrošnju.

1.2TSI je bio na "stubu srama" zbog problema ranije, ali kako je sve ispravljeno nema razloga da se i sa te strane odbije, ako je kupcu bitno da uzme zaista dobar automobil, a Golf to svakako jeste. Kome je bitniji užitak u jurcanju taj će kompromis praviti na drugoj strani. Ne kažem da Ceed/i30 ili neki drugi model, sa jačim motorom, nisu dobri automobili, ali šta god pričali zna se da je Golf uvek u samom vrhu klase. Svakom modelu se može naći zamerka, ako nam je to cilj.
Posetite www.garaza.rs !
fanny
Reactions:
Pridružio se: 29 Nov 2012, 00:56

Post od fanny »

E sad taj Golf od 105ks nije u ceni sto je problem.Auto bih koristio za gradsku voznju i ponekad neka duza putovanja tipa 2 puta nedeljno po 50km.Ne bih uzimao kupe,iako su mnogo lepsi,jer su neprakticni.Treba svaki put da izlazim iz auta,kad neko pozadi hoce da izadje.Taj Golfov motor je turbo,sad koliko ga to izvlaci.Ne znam sta bih vam jos napisao.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Golf je odličan izbor, a razmotri i novog Fiat Brava. Meni je to jako lep auto, ima dosta opreme a i uklapa ti se u cenu (čak i dizelaš)... :)

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Fiat Bravo iz ličnog iskustva mogu samo da ne preporučim.
Kod tog auta nema bukvalno ništa što mi se dopada, osim što je lep na oko.
Sa vozačke strane i uživanja u vožnji je ispod konkurencije jer ne valja: premala sedišta, nikakav volan, mali je po prostoru unutra, ne svidja mi se menjač, bučan je (1,6 dizel), komande na konzoli su loše i tako dalje.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Automobil do 15 000e

Post od Saša »

Nisam ga vozio, samo mi je jako lep a i cena je dobra... :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

HellBoy napisao:Ako želiš auto sa puno opreme onda Koreanci su na prvom mestu KIA Ceed ili Hy i30,
Jel može konrektno: koju to opremu ima Kia npr?
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Realno, koji god da uzmes, neces se pokajati..

Ja sam istu cifru potrosio, ali na B segment, i vrlo sam zadovoljan.
E sad, posto ti zelis C segment pogledao bih:
Golf7 ili mozda Golf 6 na lageru ako ima, Astru i Ceeda.
i30 i Megan mi se ne svidjaju.. sto opet ne znaci da su losi..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori