Svidja mi se gabarit ovog vozila, a vidim da ih ima sa km-trazama oko 130-150.000 km za ispod 8000e u Nemackoj.
Ovaj B200 dizel me zanima, 140KS motor, kako se to pokazalo u eksploataciji? Prijatelj koji ima flotu mercedesa C i E klase sa kojom vozi musterije, kaze da ne preporucuje i da su taksisti koji su ih kupili uglavnom nezadovoljni.
Meni bas nije najjasnije zasto bi isti motor u B klasi bio problem a u C klasi nije, ali ajd.
Svejedno, ako znate mane i dobre strane, izvolite.
Takodje sta ima od fatalnih kvarova do recimo 250.000km?
Posto je servis, gde se to radi a da nije ovaj ovlasceni servis, sta strada od skupih stvari?
Hvala pozdrav
Mercedes B klasa, kako se pokazala?
Re: Mercedes B klasa, kako se pokazala?
Od skupljih stvari sto ja znam imaju manu elektroniku ventilatora,onog na hladnjaku,kosta oko 500e deo,a ispoljava se tako sto brljavi pri vlaznom vremenu,kada se navlazi ili kada je mnogo hladno...
A taj motor nije isti kao u visim klasama,jer je to 2.0 motor,a u svim ostalim je 200 CDI u stvari 2.2 motor...
Drugar ima B 200 CDI i nije imao nekih problema...
A taj motor nije isti kao u visim klasama,jer je to 2.0 motor,a u svim ostalim je 200 CDI u stvari 2.2 motor...
Drugar ima B 200 CDI i nije imao nekih problema...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ono sto sam cuo od jednog servisera je da nakon priblizno te kilometraze ima nekih problema sa diznama koje zahtevaju njihovo vadjenje a da ima nekakva plocica koja u kombinaciji sa glavom motora pravi problem da nesto ne moze da se uradi kako treba pa je resenje zamena glave novom, sto je trosak koji je sve samo ne sitnica.gazza napisao: Takodje sta ima od fatalnih kvarova do recimo 250.000km?
Posto je servis, gde se to radi a da nije ovaj ovlasceni servis, sta strada od skupih stvari?
Hvala pozdrav
Ovo mi je receno da je stvar konstrukcije.
Nisam video uzivo, nisam se dalje interesovao, ne znam koliko je tacno i na koliko komada je takvo iskustvo servisera.
Kod te b klase je problem i polu-osovina za koju su mi rekli da često strada a prilično je skupa.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2