Ja se odavno vec secem na ovo vozilo, jos otkada me je u jednom prolasku kroz Bosnu ka Splitu jedna crvena Panda 100HP sa nemackim tablicama ozbiljno namucila. U uzbrdicama i krivinama je realno bila brza od mene (iako imam 50 dizel konja vise), na ravnom sam je prestizao ali je to bilo fenomenalnih dva sata trke od Gradiske do Travnika.
Probao sam je na nemackom placu posle toga, kratko, ali sam ostao impresioniran osecajem da je bukvalno zalepljena za kolovoz, verovatno zbog niskog tezista. Mada je to bila neka skupa, predrkana Abart verzija sa kozom unutra, kadicama itd.
Sad se pojavila jedna na placu u blizini Beograda, evidentno jako vracana kilometraza unazad (kako kozni volan moze biti odran na manje od 150-200k) i sa karoserijom koja se tako sjaji kao da je sveze ofarbana. Svejedno, otici cu da je pogledam, a molim da mi kazete koji bi bili svi moguci razlozi protiv kupovine - sem tog sto vec imam jedno vozilo. Meni je prethodna Panda najlepsi evropski automobil ko zna koliko vremena unutrag, italijane normalno ne vozim (jednom sam potrosio godinu dana zivota ispod Lancie Delte, nikad vise) ali im priznajem da umeju da budu zabavni za voznju.
Ova Panda ima benzinac 1.4, da li se zna koje su realne granice ovog motora u smislu trajnosti i kilometraze, slabe tacke, najcesci kvarovi itd. Kapiram da nema plivajuci zamajac

Cena je oko 4000 za 2006.