Problemi u garantnom roku - vaša iskustva!

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Problemi u garantnom roku - vaša iskustva!

Post od Day Walker »

blaugrana napisao: Na predjenih 25k i nesto sitno menjam korpu i lamelu :kuku:

Naime, u poslednje dve nedelje mi se u 5-6 puta desilo da pri otpustanju kvacila se cuje zvuk koji najvise lici na skripanje
I to najcesce pri ubacivanju u rikverc
U prvom trenutku sam mislio da je sam los trip, ali svaki sledeci put sam bio siguran da nesto ne stima
Posle toga sam primetio da se slican zvuk (al' slabiji) pojavljuje pri vracanju iz 4te u 3cu brzinu.

Danas sam otisao do ovlascenog da vidimo o cemu se radi i sta cemo da radimo
Posle objasnjenja s'moje strane, coe'k mi je rekao da su vec imali takve slucajeve i da zamena podleze garanciji.
Ali samo u slucaju da je auto presao do 20k km :trljamoci:
Bio sam blago sokiran i vec poceo da pravim kombinacije kako da dodjem do besplatne zamene :pravilnik:

Medjutim, bio je opoziv od strane KIA po broju sasije i broju menjaca za zamenu lamele i korpe
Tako da ulazim u tu grupu i zamena ce biti izvrsena u garantnom roku.
koji ljomberi... znaci imas garanciju do 20k km....
ma da im jeb.s milu majku s tim forama...

Послато са Telenor_Smart_HD користећи Тапаток 2
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Kia Cee'd 1.4

Post od trojanac »

Jeste malo čudno, ali nije usamljen slučaj i dokle god pokriva garancija, dobro je. Na mojoj bivšoj Octaviji je isto tako menjan set kvačila na nekoj maloj kilometraži, ali nisam je tad ja vozio pa ne znam šta je tačno bio razlog.
Posetite www.garaza.rs !
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

toliko o garanciji koju daje KIA...na ovo ovoliko,na ono onoliko pa kada sve saberemo eto 7 god ili koliko vec ili evo se trajato ovoliko km a ovo ovoliko...saberite pa ovaj deo je van garancije ali onaj nije.
Draza mi je dvogodisnja bez ogranicenja nego visegodisnja sa ogranicenjima na sve i svasta.
Proveri ti ceo auto po broju sasije da nije jos nesto za zamenu.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

To je još ok, brat je kod kie 1.6 crdi menjao ceo motor, a imao je 500km samo. Čekao je na motor skoro 2 meseca, pošto je bio prvi slučaj ( imao je jedno od prvih kia ceed u SLO ), a o ostalim peripetijama sa tim avto radije neču, da se vlastnik ove kie ne zasikira previše :mrgreen: .

Puno sreče sa avtom i bez problema ti želim
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Tvom bratu izgleda nijedan motor ne može da potraje više od par hiljada kilometara. Na koliko je Leonu beše otkazao motor?
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

oko 30000 ako se dobro sečam, pa bije ga maler :mrgreen: .

Sad je prodao Leona, čekam prve kvarove na novom avtu :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Drago mi je da je lamela pokrivena garancijom, ali se to desilo zbog fabričkog opoziva. Ne vidim razlog za pljuvanje ako neko neće da zameni lamelu u garanciji. Pa bar je nju moguće uništiti za 5000 km ako se baš hoće.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Lamelu je i moguce brzo unistiti, ali ovde rikne korpa, sve to sto crkava tako brzo je zesci feler i bruka, pa to je na kecu teralo 15 godina....

Sent from my Amiga 500, using Kickstart 1.2
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Verovatno su i odradili tu zamenu, posto su skontali da nesto ne valja.
Sad kako se kome zalomi, meni se zalomilo :pardon:

Tacno sam video na kompu, model lamele i kopre koja je kod mene i ove koja treba da se stavi
Lepo ima sve objasnjeno i prikazano
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Blauvau tebe baš zeza taj Cee'd. Prvo beše letva, pa sad ovo. :kuku:

Ako će ti zameniti kvačilo set u garanciji odlično si prošao, mada generalno im je ciganija fora da menjaju samo ako se prešlo manje od 20k km, a znali su da je fabrička greška.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ma koja bre fabricka greska, pa kvacilo je element koji je prost ako pasulj, kakve su to zajebancije...
Nego prave kola da traju, kolko traje ulje u motoru, eno Ogiju otisla letva volana.
Gde ti da krenes sa tim autom ako crkava na 20-30.000km, brdo vitalnih elemenata...

Ne moze niko da me ubedi da jedna fabrika automobila, ne ume da napravi motor menjac i kvacilo da traju, 200.000km, minimum...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Bax napisao: Gde ti da krenes sa tim autom ako crkava na 20-30.000km, brdo vitalnih elemenata...
On jos moze da krenen na put, a gde ti da krenes kad ti se vec tresu tockovi i cuka druk lager na manje od 1000km. :mrgreen: :kezo: ;)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Samo sto je Punto na tabelama pouzdanosti najgori auto, a Kia/Hy su navodno nova Toyota....
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Ma zezam se.
Meni je kod blauvaua tj. sto je doziveo sa svojim autom najgore sto mu je volan blokirao u toku voznje, to je zaista propust koji se ne sme desiti ni najjeftinijem autu, jer direktno utice na bezbednost.
A kvacilo, desava se, naravno da nisam odusevljen niti bih bio da kupum nov auto, a da me zamena kvacila saceka posle 25k km. Ali ovaj deo apsulutno nije narusio bezbednost.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Zašto uopšte verujete u te priče oko korejanaca, pa tako se pričalo i pre 20 godina... sad su super, nikad bolji model, dizajniran u Evropi, garancija, a evo sad vidim i pouzdanost... Dižu kvalitet, kopiraju evropska vozila, ali su uvek jeftiniji i jedan korak iza.
Pri tome ne mislim na ovaj konkretan problem, dešava se verovatno svima, koliko je samo bilo fabričkih opoziva za koješta. Ako je već bio opoziv po broju šasije i menjača, zašto nisu preventivno zamenili ceo sklop? Ušteda verovatno.
Odgovori