Oktavija ili neki drugi automobil do 7.000e
Oktavija ili neki drugi automobil do 7.000e
Pozdrav,
prodajem svog Yarisa i hocu da kupim veci/porodicni/ auto i za sada mi je oktavija favorit.
Dobio sam ponudu za oktaviju 2006 a5 1.9 (105 konja) karavan,
oprema ima svega sto moze da ima, ali je presla 200 000 km
(stvarnih, interesantna mi je zbog toga sto joj znam poreklo).
Medjutim tip trazi 7 000 eura za nju.
Radjen veliki servis na 120 000 km, odrzavan redovno u ovlascenom servisu kod nas.
Nove gume i zimske i letnje, tip se kune da trosi po gradu max 5 a na otvorenom manje od toga.
Sada moje pitanje je, koliko ovakav motor moze da predje?
Da li na njemu moze da se radi generalka i da li je to isplativo i koliko kosta.
Vredi li tih para ili ne?
Hvala unapred na pomoci,
prodajem svog Yarisa i hocu da kupim veci/porodicni/ auto i za sada mi je oktavija favorit.
Dobio sam ponudu za oktaviju 2006 a5 1.9 (105 konja) karavan,
oprema ima svega sto moze da ima, ali je presla 200 000 km
(stvarnih, interesantna mi je zbog toga sto joj znam poreklo).
Medjutim tip trazi 7 000 eura za nju.
Radjen veliki servis na 120 000 km, odrzavan redovno u ovlascenom servisu kod nas.
Nove gume i zimske i letnje, tip se kune da trosi po gradu max 5 a na otvorenom manje od toga.
Sada moje pitanje je, koliko ovakav motor moze da predje?
Da li na njemu moze da se radi generalka i da li je to isplativo i koliko kosta.
Vredi li tih para ili ne?
Hvala unapred na pomoci,
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Re: oktavija 2006 1.9 (105 konja) karavan
Ako se kune da mu u gradu trosi max 5, upitno je i sve ostalo sto ti kaze o autu 
Moze i 5, ali ne u BGu, ili gradu gde ima imalo guzve/semafora, tj gde voznja nije tecna.
TT

Moze i 5, ali ne u BGu, ili gradu gde ima imalo guzve/semafora, tj gde voznja nije tecna.
TT
Re: Oktavija 2006 1.9 (105 konja) karavan
Po bg-u troši bar 6.5 a cena mi se čini prevelika.
Taj motor spada u pouzdanije i prelazi solidnu kilometražu ali pod uslovom da je vožen i održavan kako treba. Al kao što je rečeno ako neko tako laže za potrošnju sve ostalo je pod znakom pitanja.
Taj motor spada u pouzdanije i prelazi solidnu kilometražu ali pod uslovom da je vožen i održavan kako treba. Al kao što je rečeno ako neko tako laže za potrošnju sve ostalo je pod znakom pitanja.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Dobrodošao na forum.
Posedovao sam istu, samo godinu dana stariju i nije bila karavan. Ja sam je kupio sa nekih 135.000km ako se dobro sećam i nažalost prodao posle pola godine jer mi je bio potreban novac za kupovinu stana.
Taj motor je dobar, to ne treba da te brine. Jeste 200.000km prilična kilometraža, ali ako je redovno održavana, to nije nikakav problem. Samo nastavi redovno da je održavaš kako treba i ne očekuj veće probleme još dugo. Motor nema uglađen rad kao noviji CR dizeli, ali je pouzdan i trajan, a nije ni skup za održavanje. Sigurno da može i generalna da se uradi na njemu, ali mislim da neće biti potrebe za tim, osim ako ga budeš vozio narednih 10 godina.
Ne znam koliko se kreću cene. Meni 7.000e deluje dosta, ali ako je auto održavan kako treba i znaš mu poreklo, onda računaj da ti se isplati dati i 10-15% više od cene od onih na oglasu. Inače Škoda dobro drži cene, tako da i to imaj na umu.
Posedovao sam istu, samo godinu dana stariju i nije bila karavan. Ja sam je kupio sa nekih 135.000km ako se dobro sećam i nažalost prodao posle pola godine jer mi je bio potreban novac za kupovinu stana.
Taj motor je dobar, to ne treba da te brine. Jeste 200.000km prilična kilometraža, ali ako je redovno održavana, to nije nikakav problem. Samo nastavi redovno da je održavaš kako treba i ne očekuj veće probleme još dugo. Motor nema uglađen rad kao noviji CR dizeli, ali je pouzdan i trajan, a nije ni skup za održavanje. Sigurno da može i generalna da se uradi na njemu, ali mislim da neće biti potrebe za tim, osim ako ga budeš vozio narednih 10 godina.
Ne znam koliko se kreću cene. Meni 7.000e deluje dosta, ali ako je auto održavan kako treba i znaš mu poreklo, onda računaj da ti se isplati dati i 10-15% više od cene od onih na oglasu. Inače Škoda dobro drži cene, tako da i to imaj na umu.
Posetite www.garaza.rs !
Troši on po gradu 7-8 litara bez problema, nismo deca 

Od opreme ima:
ima digitalnu dvozonsku klimu
ima ASR ili ESP
podizace napred i nazad
maglenke
alu felne, nove
oba prednja sedista se podizu i spustaju
servo volan i podesavanje volana po dubini
zadnja klupa je deljiva 60:40
nema navigaciju
naravno probacu malo da ubijem cenu, samo mi je bitno da auto vredi, da ta kilometraza nije preterano velika
ima digitalnu dvozonsku klimu
ima ASR ili ESP
podizace napred i nazad
maglenke
alu felne, nove
oba prednja sedista se podizu i spustaju
servo volan i podesavanje volana po dubini
zadnja klupa je deljiva 60:40
nema navigaciju
naravno probacu malo da ubijem cenu, samo mi je bitno da auto vredi, da ta kilometraza nije preterano velika
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne znam kako se kreću cene, ali lično mislim da je u pitanju samo elegance paket, a to je daleko do toga da ima sve što može da ima.
Dobro proveri servisnu istoriju, mada ako je poznat auto to i nije problem
Dobro proveri servisnu istoriju, mada ako je poznat auto to i nije problem
Nije ako je sipano odgovarajuće ulje. Pitaj ga koje ulje je sipano i proveri da li to ulje ispunjava 505.01 standard(piše na nalepnci) jer je samo to propisano za taj motor i u slučaju korišćenja drugog smanjen je vek trajanja. Ukoliko nije ja bih izbegao celu priču.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Fabrički podaci:
Topspeed: 192 km/h
Acceleration 0-100 Km/h: 11,8 s
Fuel consumption city: 6,4 l/100km
Fuel consumption highway: 4,2 l/100km
Combined: 5,0 l/100km
Računaj bar 10% više, zavisno od stila vožnje i kuda voziš.
Nije velika kilometraža. Probaj da ubiješ cenu.
Topspeed: 192 km/h
Acceleration 0-100 Km/h: 11,8 s
Fuel consumption city: 6,4 l/100km
Fuel consumption highway: 4,2 l/100km
Combined: 5,0 l/100km
Računaj bar 10% više, zavisno od stila vožnje i kuda voziš.
Nije velika kilometraža. Probaj da ubiješ cenu.
Posetite www.garaza.rs !
1. ne trosi 5, al je 6.5-7 ok za Beograd
2. 200.000, ako je propisno odrzavan i normalno vozen je nista za taj motor, kao i vecinu novih dizela. Ne znam koliko prelazis godisnje, ali neka je i 30.000, jos 3-4 godine bi trebao da je vozis bez problema, a kamoli razmisljanja o generalnoj.
3. Cena je sudeci po oglasima relativno ok.
Neka ti spusti recimo na 6700 i ako se uklapas i ako je sve ok sa autom, uzmi ga. 2 seta tockova su prednost, a istoriju mozes da proveris u ovlascenom...
2. 200.000, ako je propisno odrzavan i normalno vozen je nista za taj motor, kao i vecinu novih dizela. Ne znam koliko prelazis godisnje, ali neka je i 30.000, jos 3-4 godine bi trebao da je vozis bez problema, a kamoli razmisljanja o generalnoj.
3. Cena je sudeci po oglasima relativno ok.
Neka ti spusti recimo na 6700 i ako se uklapas i ako je sve ok sa autom, uzmi ga. 2 seta tockova su prednost, a istoriju mozes da proveris u ovlascenom...
200.000 nije mnogo za njega, a za 7.000 mora da bude cakum pakum, bez ikakvih pocetnih ulaganja, ni veliki servis, ni mali, ni plocice ni metlice... za potrosnju od 5l po gradu..... to nema ni u vranje, gde nema laganje!
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Po guzvi je 7-8 litara, 8 moze da predje ako je kolaps, cepa klima i tako to. Kada je prohodnje: 6-7l
To je neka voznja u kojoj se ne obraca paznja na potrosnju, ali se ne divlja maksimalno, vec prati saobracaj.
Na otvorenom je 4-5 kada se pazi, te 5-6 kada se malo nagazi magistralom. Svi podaci su sa borda, za A5 Oktaviju.
Na autoputu zavisi od brzine, pisao sam u temi Koliko trosi, sad se ne secam bas.
TT
To je neka voznja u kojoj se ne obraca paznja na potrosnju, ali se ne divlja maksimalno, vec prati saobracaj.
Na otvorenom je 4-5 kada se pazi, te 5-6 kada se malo nagazi magistralom. Svi podaci su sa borda, za A5 Oktaviju.
Na autoputu zavisi od brzine, pisao sam u temi Koliko trosi, sad se ne secam bas.
TT
Koji je to paket opreme?
Koliko traju turbine na tim dizelima? Nekako mi se čini da je tu potencijalno ulaganje.
Proveriti i ostalo potrošno na toj kilometraži, diskove, pločice, amortizere i ostale delove oslanjanja.
7k eura za 7 godina star auto mi deluje mnogo. Cena novog je trenutno manje od 15k.
Koliko traju turbine na tim dizelima? Nekako mi se čini da je tu potencijalno ulaganje.
Proveriti i ostalo potrošno na toj kilometraži, diskove, pločice, amortizere i ostale delove oslanjanja.
7k eura za 7 godina star auto mi deluje mnogo. Cena novog je trenutno manje od 15k.
Octavie drze cenu.
Turbina pre 300-350.000 ne bi trebala da se dira, ukoliko je redovno menjano ulje i sipano odgovarajuce.
Dizne bi (ako nije sipano loz ulje ili sta vec) trebale da traju takodje bar do 350.000. Znam kola sa po 400-500.000 na kojima nisu radjene dizne.
Jedino potencijalno ulaganje u skorije vreme (recimo nekih 50.000km) je kvacilo i eventualno zamajac. Od ostalih stvari ne vidim nista problematicno, pogotovo na ovom 1.9
Turbina pre 300-350.000 ne bi trebala da se dira, ukoliko je redovno menjano ulje i sipano odgovarajuce.
Dizne bi (ako nije sipano loz ulje ili sta vec) trebale da traju takodje bar do 350.000. Znam kola sa po 400-500.000 na kojima nisu radjene dizne.
Jedino potencijalno ulaganje u skorije vreme (recimo nekih 50.000km) je kvacilo i eventualno zamajac. Od ostalih stvari ne vidim nista problematicno, pogotovo na ovom 1.9
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ima moj cale istu, karavan. Potrosnja ti je na otvorenom ako ne prelazis 120km/h oko 5-5,5l, a u gradu od 6,5-7l.
Auto trenutno ima ~160.000 i do sad mu je zamenjen neki deo kompjutera, ili ceo kompjuter, i imao je problem sa lampicom air-bag-a, ali je to nesto prespojeno pa nema vise.
Sve u svemu zahvalan auto...
Auto trenutno ima ~160.000 i do sad mu je zamenjen neki deo kompjutera, ili ceo kompjuter, i imao je problem sa lampicom air-bag-a, ali je to nesto prespojeno pa nema vise.
Sve u svemu zahvalan auto...