Zamena zadnje stop lampe

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Zamena zadnje stop lampe

Post od Sh@rance »

Pukla mi je zadnja leva stop lampa bas kod migavca i sad sam u potrazi za drugom. Isao sam u Ovlasceni servis nude mi novu orginalnu za 11000 din. i to mi je bila jedna i glavna opcija. Zvao sam poznati otpad za Fiata Maki iz Sapca i covek mi nudi neku kinesku repliku za 50 eura koju nema sanse da kupim. Da se nesto cimam po otpadima i nisam bas za to, jer ne znam dali ce biti neke vizuelne razlike izmedju moje stopaljke i neke stare 8-10 godina. Listam malo pre oglase i naletim na nekog decka koji radi farove isto kao i Steva sa foruma farbanje u crno. Ima zavrsene i zadnje stopaljke orginalne skinute sa kola, ofarbane u crno. Predpostavljam da bi to na mom metalik crnom puntu lepo stajalo, a pritom je i cena korektna 60e za obe, ono sto mene interesuje je dali bi imao sa tim problema na tehnickom pregledu ili da me panduri cimaju zbog toga, kako bih to stajalo na mom crnom puntu, on tvrdi da sijalice se isto vide kao i da nije farbano da je to neka Nemacka specijalna boja, mada meni laiku moze da prica sta hoce ja se u to ne razumem. Dali se isplati uzeti to?
Ovo je par slika sa njegovih kola, a sutra ce mi poslati na mail slike tih stopaljki.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Ovo je njegov opis

Kod: Obeleži sve

stop lampe su farbane toniranim lakom u crnoj boji, na izgled su gotovo potpuno crne a kada se ukljuci sijalica unutra vidi se isto kao i na neofarbanim, vidite slike. farba je najkvaljitetnija nemacka i dobijate garanciju na kvalitet farbanja i farbe, kao i na sama stop svetla koja kupujete.
sam lak kojim su farbane lampe je specijalno narucen i toniran za tu priliku i u sebi ima krupne kristale koji se presijavaju na suncu iz blizine a ujedno je crna mat boja dominantna iz daljine. to se ne moze prikazati slikom ali izgleda neverovatno dobro.
savrseno pristaju i na crnom autu a i na svetloj boji na kojoj dolaze do izrazaja fantasticno.
prodaju se u komplatu obadve stop lampe.
Meni nudi iste ovakve samo farbane sa sjajnom crnom bojom on kaze da su jos lepse, sutra mi salje slike na mail pa cu ih okaciti ovde. Sta mislite dali se isplati uzimati ili juriti klasicnu stop lampu?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Zamena zadnje stop lampe

Post od Geza »

Meni je ovo previše tamno. Pre bih išao na redovnu varijantu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

:plusone:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:plusone:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Zamena zadnje stop lampe

Post od Saša »

Ti ono imaš kasko?

Tapatalk
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Nemam vise isteklo mi 7 februara. Nisam uplacivao drugo posto sam deci pravio sobe i kupovao novi namestaj za stan. Tako da nije preteklo love za kasko u tom periodu. Planiram da ga obnovim ali tek u septembru.
U AP sportu je cena 13800 din, a u ovlascenom servisu su mi spustili cenu tj nude mi orginalan za 11000 din, i to mi je jedna opcija mozda i glavna dok ne primim platu, ako do tad ne nadjem neko polovno ali bas mora da bude kao novo. Ova crna su stvarno kao nova i sa punta klasika skinute ali ja nemam 25-26 godina pa da se lozim na takve stvari uzeo bi ih samo zbog cene jer i ako nadjem polovno samo jedno ce biti ta cena 50-60e.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja bih onda na tvom mestu uzeo ta crna. Meni je grehota dati tolke pare za nov.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

A Šabac ?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Stvarno je preskupo. Koliko li je tek onda onaj Valeo far? Jedno 250 EUR kao od šale, sigurno... :kuku:

Da, uzmi crne, auto ti je crn pa će ti se lepo slagati. Nemoj kineza nikako... Za tehnički mislim samo da je bitno da unutra imaš oranž sijalice za žmigavce i da to svetli normalnim bojama (crveno pozadi)...

I slikaj lepo da vidimo kako to na kraju izgleda... :)
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Evo poslao mi je covek slike tih stopaljki koje prodaje, ove su tonirane u sajno crnu kaze da je slikao pod jakim neonskim osvetljenjem cena za obe 60 eura.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Sta mislite dali da uzimam? Stopaljke su orginalne skinute sa punta klasika i kako ce to da cuci na metalik crnom autu?

Evo upravo mi stigla jos jedna ponuda leva stopaljka za 2000 din.
Slika
Slika
Slika
Slika
Ova mi na oko izgleda ok jedino se bojim da nema razlike neke u boji u odnosu na moju tj da nije izbledela
Poslednja izmena od Sh@rance u 25 Mar 2013, 12:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Nije problem kako će da čuči. :) Lepo će se uklopiti. Samo što ja generalno nisam ljubitelj takvih svetala, jer daju mnogo manje osvetljenje tokom dana. Noću i nije neki problem.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

ma druze i ja tako razmisljam, treba mi ispravan auto da mogu decu da prevozim gledam kako da prodjem jeftinije ako moze, evo sad sam editovao post dobio sam jos jednu ponudu za jedno stop svetlo. jedino cekam tog da mi posalje kontakt telefon.
Jedino sta mi je ako uzmem ove dve nije mi mnogo 60e dobijam dve iste, a ako uzmem ovu jednu bojim se da nebude neke vizuelne razlike posto je moje stop svetlo kao novo. Neko bi rekao ma boli te uvo kako izgleda ja ne bi stedeo ni koju hiljadu gore samo da bude identicno. Ne znam sta uraditi ni sam nisam pametan ovako izgleda ovo moje napuklo stop svetlo
Slika
Slika
Slika
Slika
I ako bih se odlucio za za one crne ove moje ne bih prodavao.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Ako uzmeš izbledelu (ne mogu da procenim koliko je izbledela), stalno ćeš zagledati da vidiš razliku. :D
Probaj sa tim zatamnjenim, pa ako se ne pokažu dobro u narednih godinu dana dokupi novo (ili pristojno staro) levo i kompletiraj sve, a zatamnjene prodaj.
Slika Slika
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Evo resio sam problem sad sam se cuo sa ovim covekom sto mi je nudio ovu jednu levu stopaljku kaze da ima obe i levu i desnu tako da cu uzeti obe da ne razmisljam 2000 din po komadu skinute sa Z10 2006 godiste. Kaze da su potpuno ispravne skinute sa kola i sijalice imaju u njima.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

I na kraju ispalo bolje i povoljnije od prvobitne zamisli. :mrgreen:
Slika Slika
Odgovori