Dobrodošao!
Risto napisao:Sve zavisi i od tvojih potreba, ako putujes cesto i uz to imas porodicu onda bi ja isao na auto C segmenta i trpio skuplje servise kod Kie, sa druge strane ako ti je B segment dovoljan i stalno si u gradu onda Fiesta nije lose rjesenje.
U C segmentu definitivno Ceed deluje kao najbolji izbor. Ako se ne varam, to je isti onaj 1.4 motor koji je ugrađivan i u prethodnu generaciju Ceed/i30 i nije pokazao nikakve probleme. Nema neka fantastične performanse i nije preterano štedljiv, ali to je danak male zapremine motora u odnosu na snagu koju ima.
U B segmentu, Rio je meni interesantan, mislim da nudi više prostora od Fieste i može biti dobar izbor. Ne znam kakav je taj 1.25 motor u njemu, za ovaj u Fiesti znam da je živahan i lepo se vozi. Tu bi trebao da provozaš oba i da pogledaš detaljnije da bi video koji ti više odgovara.
Ne znam koje su tvoje potrebe, ali ako ne gledaš da auto bude porodični i da ti je bitan veći prtljažnik, po meni idealan izbor bi ti bio SX4 jer dobijaš znatno jači motor, koji je pritom prilično štedljiv. Model koji se izuzetno dobro pokazao, vrlo pouzdan i nije skup za održavanje, čak ni tokom garantnog roka, u ovlašćenom servisu. Ima par mana, ali koji nema?

Na sajmu su davali popust za model sa NAVI (najjačom) opremom ili 4x4 GLX+ za 11.990e. To možda prelazi zacrtanu cifru, ali bi ja otišao i tražio ponudu za sumu kojom raspolažeš, pa bi ti možda ponudili sa nekom slabijom opremom, ali opet ne onaj osnovni za 9.990e, koji nije loš, ali ipak mu je slabija oprema. I Swift je odličan takođe, ali zaista ima mali prtljažnik, inače je po nekim stvarim i kvalitetniji od SX4, a sa ovim motorom 1.2 od 94KS se baš lepo vozi.