fokus 1.8 tddi nece da upali HITNO
fokus 1.8 tddi nece da upali HITNO
prvo izvinite ako ima slicna tema, mogu moderatori i obrisati ovu... Problem je sledeci, to je auto mog oca (2002. god sa 90 konja ne znam da li je to tddi ili tdci) koji trenutno nije blizu kuce, sad smo se culi, ceprkao je nesto pa je zabljao, naime skidao je ispod volana pa levo kako mi je preko telefona objasnio, neku plastiku koja se srafi 10-om kljucem, i kada se ona skida zajedno sa njom se izvlace i dzekovi, problem je kada je to radio nije skinuo klemu, pa kad je vracao, i dao kontakt auto je popalio lampice, abs i slicno, rece da su kazaljke pocele da skacu, i nece da upali. mozda sam lose opisao ali se nadam da neko zna o cemu se radi i da li nesto moze da se ucini....hvala!
Re: fokus 1.8 tddi nece da upali HITNO
Meni jedino pada na pamet da skine klemu na neko vreme.

Misliš: Ctrl+Alt+Del.

Neće da škodi sigurno. Neka proveri osigurače i releje. Osigurač vidi ako je spaljen, a releje neka malo "promeša" ako ne upali ovo sa akumulatorom.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
edit: to sto je skidao je kao plasticna kutijica dimenzija 8x10cm...
auto vergla, gori abs ali nece da upali, sad sam mu javio da vidi releje, osigurace je proverio...
auto vergla, gori abs ali nece da upali, sad sam mu javio da vidi releje, osigurace je proverio...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
To ce verovatno biti BSI modul, procesorska jedinica elektronskih sistema u kabini a koja ima veze I sa imobilizatorom. Jedino sto mi pada na pamet je da proveri sve dzekove ponovo I skine klemu na par min, nesto ne verujem da je mogao sta da zezne ako nije primenjivao prekomernu silu 
Sent from my BlackBerry using Tapatalk

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
sta se desilo-nemam pojma, sve u svemu sada radi, skidao je kleme, udzekao sve ponovo, proverio releje, proverio osigurace... posle pola sata sve radi normalno
negde sam cuo da se tu nalazi neki taster ili senzor za prekid dotoka goriva, mozda je on ubrljao, sve u svemu, hvala na pomoci.
da li neko moze da mi pusti link, neki servis manual... po mogucstvu na srpskom?

da li neko moze da mi pusti link, neki servis manual... po mogucstvu na srpskom?
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Na svakom Fordu koji sam ja video imas fuel cut-off prekidac za slucaj sudara, obicno se nalazi skroz levo dole, iza okrugle plasticne maskice, i odvojen je od dela sa osiguracima. Otprilike ovako izgleda (u crnom delu armature):