Pomoć oko odabira automobila
-
- Pridružio se: 28 Apr 2013, 18:45
Pomoć oko odabira automobila
Poštovani svi!
Treba mi pomoć oko odabira auta.
Zasad sam našao četiri opcije:
2009 Peugeot 308 1.6 xs plin
2009 Volkswagen Polo 1.2
2009 Lancia Delta 1.6 mjet
i
Nissan Note
ali ne mogu da se odlučim.
Da li neko ima neku sugestuju, proporuku?
Pozdrav
Treba mi pomoć oko odabira auta.
Zasad sam našao četiri opcije:
2009 Peugeot 308 1.6 xs plin
2009 Volkswagen Polo 1.2
2009 Lancia Delta 1.6 mjet
i
Nissan Note
ali ne mogu da se odlučim.
Da li neko ima neku sugestuju, proporuku?
Pozdrav
Re: kako odluciti pri kupovini kola
Drugar vozi sluzbenog Note-a vec 2 godine i auto je odlican, za njega svaka preporuka.
Polo sa ovim motorom bih obisao a sto se Lancie tice, treba to posle nekom prodati
Fiat Bravo je bolja opcija.
Mozes da pogledas i Ford Focus, par clanova foruma ih ima i generalno su zadovoljni.
Polo sa ovim motorom bih obisao a sto se Lancie tice, treba to posle nekom prodati

Fiat Bravo je bolja opcija.
Mozes da pogledas i Ford Focus, par clanova foruma ih ima i generalno su zadovoljni.
Re: kako odluciti pri kupovini kola
Realno najbolje uzeti Pug 308.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Pomoć oko odabira automobila
Pozdrav i dobrodošao.
Ne znam kakav je taj 1.6 motor u Pežou 308. Znam da je onaj što je išao u 206/307 bio malo veći potrošač, pa se treba raspitati oko toga. Inače, u 308 SW sam se vozio više puta i na duže ture i auto je sasvim ok, mada je ovaj u kom sam se ja vozio 1.6HDI pa je druga priča po pitanju vožnje. Mi smo imali u firmi više komada 308, sve dizeli, nisam čuo da je bilo problema, ali od svih automobila 308 se najkraće zadržao u voznom parku. Zamenile su ih Octavie, koje su vozili i pre 308, pa su se vratili na Škode, kažu bolje su Octavie.
Polo 1.2 bi zaobišao iz više razloga, a najviše jer je niža klasa, slabiji motor i retko po čemu može da se meri sa ostalima.
Lancia Delta je retka kod nas i nešto nisam čuo da je neko oduševljen tim autom, mislim da ima samo zvučno ime i solidan agregat ispod haube.
O Note-u sam ja pisao još pre par godina kao automobilu koji mi se jako svideo. Ne znam sa kojim motorom gledaš, pretpostavljam da je 1.4 jer je taj više u ponudi. Nije baš sjajan sa performansama, bolji izbor je 1.6 benzinac ili 1.5dCi, ali i taj 1.4 korektno radi posao. Inače je auto fenomenalan po pitanju prostora, praktičan je i pravi porodičan.
Naravno, sve zavisi od tvojih potreba i afiniteta. I prvenstveno, u kakvom su stanju su ti primerci koje gledaš. Treba da gledaš koji primerak je u najboljem stanju, to na prvom mestu. Posle da vidiš koji ti više odgovara pa da nađeš neko optimalno rešenje.
Ne znam kakav je taj 1.6 motor u Pežou 308. Znam da je onaj što je išao u 206/307 bio malo veći potrošač, pa se treba raspitati oko toga. Inače, u 308 SW sam se vozio više puta i na duže ture i auto je sasvim ok, mada je ovaj u kom sam se ja vozio 1.6HDI pa je druga priča po pitanju vožnje. Mi smo imali u firmi više komada 308, sve dizeli, nisam čuo da je bilo problema, ali od svih automobila 308 se najkraće zadržao u voznom parku. Zamenile su ih Octavie, koje su vozili i pre 308, pa su se vratili na Škode, kažu bolje su Octavie.
Polo 1.2 bi zaobišao iz više razloga, a najviše jer je niža klasa, slabiji motor i retko po čemu može da se meri sa ostalima.
Lancia Delta je retka kod nas i nešto nisam čuo da je neko oduševljen tim autom, mislim da ima samo zvučno ime i solidan agregat ispod haube.
O Note-u sam ja pisao još pre par godina kao automobilu koji mi se jako svideo. Ne znam sa kojim motorom gledaš, pretpostavljam da je 1.4 jer je taj više u ponudi. Nije baš sjajan sa performansama, bolji izbor je 1.6 benzinac ili 1.5dCi, ali i taj 1.4 korektno radi posao. Inače je auto fenomenalan po pitanju prostora, praktičan je i pravi porodičan.
Naravno, sve zavisi od tvojih potreba i afiniteta. I prvenstveno, u kakvom su stanju su ti primerci koje gledaš. Treba da gledaš koji primerak je u najboljem stanju, to na prvom mestu. Posle da vidiš koji ti više odgovara pa da nađeš neko optimalno rešenje.
Posetite www.garaza.rs !
-
Hvala puno na brzim odgovorima!
Usput sam našao još ednu opciju, šta kažete za nju:
http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... l_special/
Pozdrav!

Pozdrav!

308 bez mnogo razmisljanja.
Taj 1.6 je zapravo stari Pezoov blok malo doradjen u saradnji sa BMW-om. 120 konja, sasvim lepo ide, i pokazao se kao prilicno dobar, osim sto ume da bude malo osetljiviji na lose gorivo. Plin lepo podnosi, bar koliko sam cuo.
Prijateljica ima 308 sa tim motorom, doduse malo je presla, ni 50.000, ali je zadovoljna.
Taj 1.6 je zapravo stari Pezoov blok malo doradjen u saradnji sa BMW-om. 120 konja, sasvim lepo ide, i pokazao se kao prilicno dobar, osim sto ume da bude malo osetljiviji na lose gorivo. Plin lepo podnosi, bar koliko sam cuo.
Prijateljica ima 308 sa tim motorom, doduse malo je presla, ni 50.000, ali je zadovoljna.
bluemystery napisao:Hvala puno na brzim odgovorima!![]()
Ovo pa Pug 308

Kakav komentartrojanac napisao: Lancia Delta je retka kod nas i nešto nisam čuo da je neko oduševljen tim autom, mislim da ima samo zvučno ime i solidan agregat ispod haube.

@bluemystery
ti bas saras sa izborom, pitanje je koliko si kupac za Deltu.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Video sam nekoliko Delti po NS, dobro izgleda, unutra nisam proucavao, ali generalno su egzoticne i mislim da to bas nije zgodno zbog dalje prodaje, mozda i nabavke nekih specificnijih delova. Inace ne sumnjam da je auto ok.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Tom Scenicu je ocigledno zaboravljena neka cifra ispred kilometraze. Po inostranstvu modeli sa TNG-om prelaze u rangu dizela, ako ne i vise. Da ne pricam o kasnijem odrzavanju uredjaja.
Sve 308-ice koje sam vidjao su bile dizeli, osim jedne 1.4 i mogu da kazem da je prilicno pouzdan motor, a nije ni slab (98KS), a za 1.6 VTi znam da u 207-ici radi bez ikakvih problema. Deltu sam na Sajmu zagledao u onoj preprcanoj opremi i stvarno lepo izgleda, ali za dalju ekploataciju, neka hvala. Sve u svemu od ponudjenih, 308-icu bih definitivno najpre uzeo.
Sve 308-ice koje sam vidjao su bile dizeli, osim jedne 1.4 i mogu da kazem da je prilicno pouzdan motor, a nije ni slab (98KS), a za 1.6 VTi znam da u 207-ici radi bez ikakvih problema. Deltu sam na Sajmu zagledao u onoj preprcanoj opremi i stvarno lepo izgleda, ali za dalju ekploataciju, neka hvala. Sve u svemu od ponudjenih, 308-icu bih definitivno najpre uzeo.
Имам једно потпитање...
- zdushan
- Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
- Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4
Mislim da je u prvom postu izostavljeno dosta podataka koji uticu na izbor. Do koje cifre se uzima auto? Koliko je planirano da godisnje prelazi? Koliko putnika (deca ili ne)? Koja je potreba za gepekom? Kolike su najcesce relacije... itd.
Po meni, sve je ovo veoma bitno za odabir, a covek je napisao dosta saren izbor u startu, kao da ni on nije dobro razmislio o svemu...
Po meni, sve je ovo veoma bitno za odabir, a covek je napisao dosta saren izbor u startu, kao da ni on nije dobro razmislio o svemu...
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Nigde ja nisam napisao da je agregat loš, a da li je bolji od svih navedenih, to baš nije ni za poređenje jer su navedena tri potpuno različita motora.Woodoo napisao:Kakav komentartrojanac napisao: Lancia Delta je retka kod nas i nešto nisam čuo da je neko oduševljen tim autom, mislim da ima samo zvučno ime i solidan agregat ispod haube.Agregat je najbolji bas kod Delte, od svih gore navedenih.
Može McGruja da napiše koju reč o autu, pošto ga je probao malo.
Posetite www.garaza.rs !
-
Izbor je uglavnom po ceni, gepek treba da bude velik, kola su za porodicu, za i po gradu i duže relacije (godišnje oko 6-10 puta).
Bitan mi je i servis i dostupnost rezervnih delova.
Hvala svima na doprinosu i informacijama
!
Bitan mi je i servis i dostupnost rezervnih delova.
Hvala svima na doprinosu i informacijama

Delta je dobar auto, ali ne odusevljava
Ja sam provozao par puta napucanu opremom verziju 1.9 mJtd, i solidan auto, ali nicim me posebno nije oduvao
Sem animacijom turbine na bordu, sa prikazom pritiska iste
Ja sam provozao par puta napucanu opremom verziju 1.9 mJtd, i solidan auto, ali nicim me posebno nije oduvao
Sem animacijom turbine na bordu, sa prikazom pritiska iste