Samolepljive lajsne
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Samolepljive lajsne
Pre neke 2 godine sam u Spider-u kupio samolepljive lajsne za vrata koje se lepe 3M trakom (tako mi je receno). Danas sam primetio da na jednoj strani, onaj najtanji deo, spic, ima tendencije da se odlepi... znaci to se jos uvek ne vidi, ali mislim da je krenulo lagano...
Interesuje me sta uciniti kada se to zaista odlepi, cime zalepiti, posebno ako se odlepi samo coskic ?
I jos nesto, sta mogu da ocekujem da se desava ISPOD lajsni ili ako bi krenulo da se odlepljuje pa odlucim da ih skinem:
- unisten lak ?
- sprzena farba ?
- rupa u limu iz koje viri gremlin ?
- skinuta i farba zajedno sa lajsnom ?
Prosto, ne verujem da to moze da se skine bez posledica i kapiram da sam se zajebao sto sam ih stavio. Jesam li u pravu ? Ili mozda moze da se skine nekako uz ostatke lepka i kada se ispolira da se ne vidi nista, iako mislim da je verovatnoca nikakva za tako nesto.
Oduvek sam se pitao sta se desava ispod lajsni automobila s obzirom da voda prolazi svuda pa sigurno i iza lajsne.
Interesuje me sta uciniti kada se to zaista odlepi, cime zalepiti, posebno ako se odlepi samo coskic ?
I jos nesto, sta mogu da ocekujem da se desava ISPOD lajsni ili ako bi krenulo da se odlepljuje pa odlucim da ih skinem:
- unisten lak ?
- sprzena farba ?
- skinuta i farba zajedno sa lajsnom ?
Prosto, ne verujem da to moze da se skine bez posledica i kapiram da sam se zajebao sto sam ih stavio. Jesam li u pravu ? Ili mozda moze da se skine nekako uz ostatke lepka i kada se ispolira da se ne vidi nista, iako mislim da je verovatnoca nikakva za tako nesto.
Oduvek sam se pitao sta se desava ispod lajsni automobila s obzirom da voda prolazi svuda pa sigurno i iza lajsne.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Samolepljive lajsne
Škodine fabričke se takođe lepe. Kada sam bio kod Releta rekao mi je da se one bez problema naknadno lepe dvostrano lepljivom trakom.
Ogi napisao:Oduvek sam se pitao sta se desava ispod lajsni automobila...

Primetio si ono sto se ne vidi, a gremlin je kriv za sve!!!Ogi napisao: Danas sam primetio da na jednoj strani, onaj najtanji deo, spic, ima tendencije da se odlepi... znaci to se jos uvek ne vidi, ali mislim da je krenulo lagano...

Valjda se skidaju grejanjem industrijskim fenom. Svakako ne na silu. Ako se skinu kako treba najgore što može da se desi je da ostane neki deo lepka koji je potrebno dodatno skinuti.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Gde naci industrijski fen ? Ne, ipak ne zelim da vidim sta je ispod, pitanje je kako zalepiti neki odlepljeni cosak ?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Imam ja industrijski fen, javi se ako treba.
Meni je pre nekoliko godina gotovo otpala fabrički zalepljena (kako drugačije da se izrazi sem da je auto preuzet nov sa lajsnama) lajsna. Da bih je ponovo vratio na mesto pored 3M trake sam morao očistiti tragove stare trake koji su ostali što na lajsni što na vratima.
Sa lajsne je bilo lako. Sa vratima je već bila igranka. Treba dosta strpljenja. Natopao sam parče tkanine benzinom i trljao lagano. Imao sam savet da to isto uradim i sa razreiđivačem, ali mi je benzin bio nekako bezopasniji.
Dok sam imao strpljenja bilo je super. Na jednom delu sam se zaneo i malčice oštetio farbu. To mesto se sad ne vidi jer je stavljena lajsna ponovo nazad.
Dakle može da se skine bez oštećenja po limariju, samo ako je se dovoljno strpljivo.
Gremlina, rđe ili neček trećeg nije bilo ni u najavi. Tako da se ne brini.
Sa lajsne je bilo lako. Sa vratima je već bila igranka. Treba dosta strpljenja. Natopao sam parče tkanine benzinom i trljao lagano. Imao sam savet da to isto uradim i sa razreiđivačem, ali mi je benzin bio nekako bezopasniji.
Dok sam imao strpljenja bilo je super. Na jednom delu sam se zaneo i malčice oštetio farbu. To mesto se sad ne vidi jer je stavljena lajsna ponovo nazad.
Dakle može da se skine bez oštećenja po limariju, samo ako je se dovoljno strpljivo.
Gremlina, rđe ili neček trećeg nije bilo ni u najavi. Tako da se ne brini.
Eh, Ogi i strpljenje u istoj rečenici,neće da može.
Opusti se Ogi, ako bude trebalo da se rešava rešićemo.

Opusti se Ogi, ako bude trebalo da se rešava rešićemo.
Ja bih ti tu sunuo onaj silikonski lepak iz pistolja. To se lako skida a dugo drzi.
A sto se tice lajsni, lepio sam ih uspesno vise puta, ali kljucna je kvalitetna traka, a skidanje je cimka, desava se i da se osteti lak ispod, od lepka... tj da je vec propao...
Sent from my ZTE-SKATE
A sto se tice lajsni, lepio sam ih uspesno vise puta, ali kljucna je kvalitetna traka, a skidanje je cimka, desava se i da se osteti lak ispod, od lepka... tj da je vec propao...
Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Na više mesta sam ćuo da silikon nikako ne sme na metal jer je korozivan...
Ja bih kupio parče dvostruko lepljive trake (tj kupio traku a uzeo parče) umetnuo i pritisnuo nekako dok ne uhvati...
Ja bih kupio parče dvostruko lepljive trake (tj kupio traku a uzeo parče) umetnuo i pritisnuo nekako dok ne uhvati...
Da li treba taj deo na metalu pre lepljenja lajsni malo voskirati?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ja mislim da ne. Tako sa voskom ce te trake se losije zalepiti jer vosak je odbijajuc.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Nece to uhvatiti tako, probao 10 puta, a i Sloba je na kraju usrafio sraf u starog PuntaGrujic napisao:Na više mesta sam ćuo da silikon nikako ne sme na metal jer je korozivan...

To je onaj lepak na topljenje u stapicima nije to silikon, ja sam ga stavljao na lak, noktom se lako skine, i mislim da je bas keva za lajsne, a inace te lajsne i ako malo krenu, mogu da stoje jos 5 godina tako...
Sve u svemu ne cackaj, jer ako cackas, dobru traku tesko nalazis, jedino da se skupi nas nekoliko, jer prava 3m traka za lajsne kosta 3-4.000 din...
A moze 3-4 auta da se urade, i onda si miran...
Ja imam 4 trake trenutno kod mene, i ne mogu da se porede sa tom specijalnom 3M.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.