Polovnjak za oko 2500 EUR (mali potrosac) PREPORUKE
Polovnjak za oko 2500 EUR (mali potrosac) PREPORUKE
pozdrav svima!
raspitujem se svuda okolo koji bih polovan automobil mogao da uzmem za 2000 - 2500 EUR i jednostavno ne mogu da odluchim.
dakle, trazhim sledece osobine (osim gore navedene cene):
- mala potroshnja goriva u gradskim uslovima
- jeftino odrzhavanje
- pouzdanost
za sada sam najuzhi izbor sveo na sledece modele:
- Citroen Saxo (favorit po pitanju dizajna)
- Fiat Punto
- Lancia Ypsilon
- Opel Corsa B
Razmishljam josh i o modelima Renault Twingo, Toyota Yaris, i Suzuki Swift.
Poshto nisam bash poznavalac automobila, zanima me i preporuka koji motor i vrstu goriva da izaberem. josh jednom, akcenat je na tome da automobil bude mali potroshach! ali takodje je veoma bitno da su delovi lako dostupni i jeftini.
Ako postoji neki model koji nisam uzeo u obzir, pishite dole. Trenutno mi je prva opcija Citroen Saxo, ali chitao sam da ima problema sa zadnjim trapom. Nema shanse da bih ja na licu mesta provalio da tu neshto ne valja pri kupovini polovnjaka.
gornja granica za cenu je 2500 EUR.
raspitujem se svuda okolo koji bih polovan automobil mogao da uzmem za 2000 - 2500 EUR i jednostavno ne mogu da odluchim.
dakle, trazhim sledece osobine (osim gore navedene cene):
- mala potroshnja goriva u gradskim uslovima
- jeftino odrzhavanje
- pouzdanost
za sada sam najuzhi izbor sveo na sledece modele:
- Citroen Saxo (favorit po pitanju dizajna)
- Fiat Punto
- Lancia Ypsilon
- Opel Corsa B
Razmishljam josh i o modelima Renault Twingo, Toyota Yaris, i Suzuki Swift.
Poshto nisam bash poznavalac automobila, zanima me i preporuka koji motor i vrstu goriva da izaberem. josh jednom, akcenat je na tome da automobil bude mali potroshach! ali takodje je veoma bitno da su delovi lako dostupni i jeftini.
Ako postoji neki model koji nisam uzeo u obzir, pishite dole. Trenutno mi je prva opcija Citroen Saxo, ali chitao sam da ima problema sa zadnjim trapom. Nema shanse da bih ja na licu mesta provalio da tu neshto ne valja pri kupovini polovnjaka.
gornja granica za cenu je 2500 EUR.
Re: polovnjak za oko 2500 EUR (mali potrosach) PREPORUKE
Pa nemoj da ides sam kad budes kupovao vec vidi da nadjes nekog majstora da ide sa tobom,ili kola odvezi u servis da ti pogledaju. Saxo 1.5 dizel gledas ? On bi trebalo da je prilicno dobar i mali potrosac
1.2 punto/clio/twingo na plin ce ti biti najjeftiniji za voznju, znam da drugaru trosi u bg-u punto 8l plina.
1.2 punto/clio/twingo na plin ce ti biti najjeftiniji za voznju, znam da drugaru trosi u bg-u punto 8l plina.
Mislim da je punto apsolutni šampion jeftinog održavanja. Mislim na 1.2 8V motor od 60ks koji se ugrađivao u punto classic, a pri tom je vrlo pouzdan motor.
Da imaš malo više para mogao bih da ti preporučim ovog punta http://www.akkompresor.rs/automobil-det ... vna&id=126
Znam prvog vlasnika ko zlu paru.
Znam prvog vlasnika ko zlu paru.

Vidi kako su ga oprali
Sad mozes ponovo da ga kupis 

Oćeš da kažeš da je kod mene bio prljav?
Sutra mu odjavljjemo tablice i nemamo više niše s njim.
Pokretač teme bi mogao da razmisli o Zveroljubovom puntu. Verujem da je u dobrom stanju.

Sutra mu odjavljjemo tablice i nemamo više niše s njim.
Pokretač teme bi mogao da razmisli o Zveroljubovom puntu. Verujem da je u dobrom stanju.
hvala na odgovorima!
@Zveroljub
deluje lepo, shaljem pp.
@paja
stvarno super izgleda, ali mi je van budzheta skroz.
inache, imam josh par pitanja koja nisam postavio u prvoj poruci:
- josh uvek nisam shvatio da li mi je ekonomichnije da uzmem dizelasha ili plin. koliko sam do sada shvatio, plin je jeftiniji ali sa druge strane potrebno je chesto odrzhavanje, itd. da li ce mi, u sushtini, biti jednostavnije da odrzhavam dizelasha?
- kada uzimam vec registrovano vozilo, da li ce pri sledecoj registraciji da bude prebachen na moje ime ili ce ostati na ime vlasnika.
izvinjavam se shto su ovako glupa pitanja, ali stvarno sam laik za automobile.

@Zveroljub
deluje lepo, shaljem pp.
@paja
stvarno super izgleda, ali mi je van budzheta skroz.
inache, imam josh par pitanja koja nisam postavio u prvoj poruci:
- josh uvek nisam shvatio da li mi je ekonomichnije da uzmem dizelasha ili plin. koliko sam do sada shvatio, plin je jeftiniji ali sa druge strane potrebno je chesto odrzhavanje, itd. da li ce mi, u sushtini, biti jednostavnije da odrzhavam dizelasha?
- kada uzimam vec registrovano vozilo, da li ce pri sledecoj registraciji da bude prebachen na moje ime ili ce ostati na ime vlasnika.
izvinjavam se shto su ovako glupa pitanja, ali stvarno sam laik za automobile.

Mnogo je veća šansa da je dizelaš izraubovan. Benzinci su sigurnija kupovina. Ovo je teorija, a u praksi zavisi šta nađeš, ali će se dobar dizel mnogo teže naći i skuplje platiti od benzinca.
Dizelaši su skuplji za održavanje od benzinaca, čak i sa plinom, a po potrošnji su tu negde.
Prenos vlasništva možeš da uradiš odmah po kupovini, a ako se sa prodavcem dogovoriš možeš i pri prvoj registraciji. Ja bih radio odmah.
Dizelaši su skuplji za održavanje od benzinaca, čak i sa plinom, a po potrošnji su tu negde.
Prenos vlasništva možeš da uradiš odmah po kupovini, a ako se sa prodavcem dogovoriš možeš i pri prvoj registraciji. Ja bih radio odmah.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: polovnjak za oko 2500 EUR (mali potrosach) PREPORUK
Celo održavanje auta koji ide na plin se svodi na to da uz redovan servis (zamena ulja i filtera) imaš još samo jedan filter više i to je to. Isparivač se ne dira dok ne počne da pravi probleme (a to je minimum 80-100.000 km), reparira se (30-tak evra) ili stavi novi i to je to. Boca se menja (ili reatestira) na svakih 10 godina, a po novom tu je i (nažalost) kontrolni pregled na 5 godina. Sve i svemu i obzirom kolika je ušteda - ništa strašno.
Tapatalk
Tapatalk
Uzmi benzinca, dizelas ide bolje, ali je benzinac zahvalniji i jednostavniji za posedovanje.
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Sta bre verujes?paja napisao:
Ima profesionalno da te angazujem pa ces morati samo lepo da govoris o mom autu bez tog "verujem"

Si čuo nekad za suptilni marketing? 

- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Isti ja !Zveroljub napisao: Sta bre verujes?
Ima profesionalno da te angazujem pa ces morati samo lepo da govoris o mom autu bez tog "verujem"

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
+1Bax napisao:Uzmi benzinca, dizelas ide bolje, ali je benzinac zahvalniji i jednostavniji za posedovanje.
Sent from my ZTE-SKATE