Problem sa kompresorom klime

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
UROSA3
Reactions:
Pridružio se: 03 Avg 2013, 15:32

Problem sa kompresorom klime

Post od UROSA3 »

Dragi ljubitelji automobila zdravo svima! Ja sam nov clan i ovo mi je prvi post. Presao bi odmah na stvar, imam Audi A3 1.8i 2002 godiste i skoro mi se desio kvar sa kompresorom klima uredjeja, izgleda da je, prostim receima crk'o. Majstor kaze da moze da se popravi za 70E. Zelo bih da dobijem vasa misljenja, na osnovu iskustava naravno, da li je bolje popravljati stari kompresor, ili kupiti polovan ili mozda cak nov (pod uslovom da ima da se nadje). Ne bi bilo lose ako znate cene polovnih kompresora za ovaj auto kao i cene novih. Pozdrav svima! :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: PROBLEM SA KOMPRESOROM KLIME

Post od Geza »

Popravi i traži garanciju.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Problem sa kompresorom klime

Post od trojanac »

Pozdrav i dobrodošao.

Kolega Geza je već napisao šta je u ovom slučaju najbolje, da se popravi ako može, ali naravno sa garancijom na urađeno. Polovan se ne isplati uzimati jer nikad ne znaš kakav je i može li i on da strada uskoro. Nov je, verujem, prilično skup.
Samo je bitno da imaš poverenja u tog majstora i u slučaju ponovnog problema da ti uvaži reklamaciju.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Одг: Problem sa kompresorom klime

Post od Sloba »

Vise sam za varijantu polovnog kompresora jer kompletan remont kosta dosta para, red velicina par stotina evra. Ne ulazim u to sta bi taj majstor radio za tih 70€. Pre dve godine sam, u ime drugara koji ima Peugeot 307, pricao sa Sneskom sa Telepa, koji ruku na srce jeste od jacih sa cenama, i cifra je dosla na 280€ plus punjenje sistema. Potom sam nazvao coveka iz Kaca, mislim da se firma zove Hekom, i covek kaze da ima par polovnih kompresora od 50 do 70€ i da sa rukama i punjenjem sve mora izaci do 100€.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ne mora da znaci, taj kompletan remont se u principu ne isplati i to niko ne radi.Pre ce biti varijanta da je na njegovom kompresoru doslo do defekta nekog dela recimo klipa, osovine, ili nesto drugo a majstor ima isti kompresor sa drugim problemom te od ta dva sastavi jedan, predihtuje ga, po ceni povoljnijoj nego sto je polovan kompresor. To je nekako najbolji scenario pod uslovom da je majstor normalan i da garantuje za deo i rad.

Kupovina polovnog kompresora je veliki rizik, sto stariji automobil to je rizik veci a najveci je problem sto ni prodavac ne moze da zna sa sigurnoscu u kakvom je kompresor stanju a ne moze ni majstor dok ga ne namontira, ukljuci i stavi na manometre
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pitanje sta je crklo. Ako je magnet ili semering ili lezaj, sto ne popraviti, desava se cesto da magnet crkne.
Ako su klipovi, to se ne isplati nikako.
Ali ja verujem da ne ukljucuje samo ili eventilano lezaj, tesko da su klipovi otisli tj. da radi ali da ne pravi dovoljan pritisak.
Odgovori