Fiat Bravo VS Golf V
Fiat Bravo VS Golf V
Sta mislite, sta je bolji izbor? Auto se kupuje u Nemackoj, trazicu primerak sa sto manje km i sto ocuvaniji. Motori? Tu vec nisam pametan. Gledao sam neke Golfove 1.9 tdi 105 ks i cuo sam dosta dobrih stvari za taj motor, za razliku od 2.0 tdi. Kod Bravo-a, 1.9 mjet, tu vec znam kakav je motor i kakav je sto se tice odrzavanja. U igri su i benzinci, ali ne znam koji. Neki minimum uslova je da ima bar 100 ks. Ono sto sam video je da za isti novac Bravo je 2-3 god mladji i ima manje km, obicno oko 50-60 hiljada, dok su GOlfovi presli oko 100.000 km.
PS
Tema je otvorena i za druge varijante. Cifra oko koje se vrti kupovina je oko 6.000 evra. Za vise novca bih uzeo Alfu 159.
PS
Tema je otvorena i za druge varijante. Cifra oko koje se vrti kupovina je oko 6.000 evra. Za vise novca bih uzeo Alfu 159.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Fiat Bravo VS Golf V
Ako ides na dizela onda 1.9 mjet
Ako ides na benzinca onda izbegavaj 1.4 kod Golfa jer je slabasan.. A za FSI motore.. Pa hmmm.. to je sad veliko pitanje
Radije bih isao na Brava iako mi se vise svidja Golf V
Ako ides na benzinca onda izbegavaj 1.4 kod Golfa jer je slabasan.. A za FSI motore.. Pa hmmm.. to je sad veliko pitanje

Radije bih isao na Brava iako mi se vise svidja Golf V
Brzine idu u H-a !!!

Bravo samo u nekoj napucanoj opremi.
U toj klasi bi mi prvi izbor bio 308 1.6 THP ili 2.0 HDI. Ima ih dosta sa Feline opremom, odlicno uradjen enterijer, odlicni motori...
Jedino sto se ne vozi bas najbolje u klasi...
Ako je to bitno, onda Focus 2, restyle, 2.0 TDCI.
U toj klasi bi mi prvi izbor bio 308 1.6 THP ili 2.0 HDI. Ima ih dosta sa Feline opremom, odlicno uradjen enterijer, odlicni motori...
Jedino sto se ne vozi bas najbolje u klasi...
Ako je to bitno, onda Focus 2, restyle, 2.0 TDCI.
Skoro me drugar pitao da li nekog zanima ford focus 1.6 tdci 1. vlasnik, 80k km, valjda 2008. za 5k evra.
Sto se tice izbora, onaj koji nadjes u boljem stanju. Golf je u startu bio skuplji i trazeniji auto(da se politicki korektno izrazim).
Sto se tice izbora, onaj koji nadjes u boljem stanju. Golf je u startu bio skuplji i trazeniji auto(da se politicki korektno izrazim).
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
ja bi gledao Focusa da kupujem auto u tom cjenovnom rangu...
zasto?
zato sto mislim da nije losijeg kvaliteta od Golfa a kosta malo vise od Fiata tako da bi to bio moj izbor... uz to vjesanje mu je skoro pa najbolje u klasi
zasto?
zato sto mislim da nije losijeg kvaliteta od Golfa a kosta malo vise od Fiata tako da bi to bio moj izbor... uz to vjesanje mu je skoro pa najbolje u klasi

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Tu za Golfa stvarno ne znam šta uzeti od motora. 1.4 je slab, ovi FSI su specifični. Što se 1.4TSI tiče, gledaj isključivo onaj sa 122ks, jače od 140 i 170 preskoči, ako ih uopšte i ima za taj novac.
Obrati pažnju da postoji i 1.4FSI sa 90ks(doduše verovatno u tragovima), za razliku od običnog 1.4MPI u varijantama od 75 i 80ks.
Dizeli 2.0TDI od 140ks su zloglasni BKD i BKP motori. Postoje i varijante sa DPF-om od 140 i 170ks - BMN, BMR, BRD.
1.9TDI, tu se sve već zna, u G5 imaš od 90 i 105ks.
Ostaju ti SDI i R32
Obrati pažnju da postoji i 1.4FSI sa 90ks(doduše verovatno u tragovima), za razliku od običnog 1.4MPI u varijantama od 75 i 80ks.
Dizeli 2.0TDI od 140ks su zloglasni BKD i BKP motori. Postoje i varijante sa DPF-om od 140 i 170ks - BMN, BMR, BRD.
Ostaju ti SDI i R32

Pitanje je bilo: Bravo vs Golf V, ajde ne brljavite u svakoj temi sta biste vi uzeli.
@Botr: Golf.

@Botr: Golf.
jel moguce da je toliki best byu i toliko popularan, a da bi cak i germanofili izbegli pola motora iz palete... ispade da golf zapravo i nije golf ako nije 1.9tdi... kojeg bih inace uzeo pre bravo-a, ali nisam siguran kako stoje sa cenama i kakav bi se auto nasao za te pare...
- Uroš S.
Pa ja bih preskočio sve atmosferce, jer mislim da nema smisla kupovati 1.4 atmo u tom autu, a 2.0 je već preveliki potrošač koji i ne uzvraća bog zna kakve performanse. Ostaje 1.6 kao neka sredina. Od ostalih prvo bih gledao 1.4TSI od 122ks. Ovo sve uz uslov da je raspoloživa cifra od 6000e. Za više od toga bi imalo da se izabere više, ovako možda je i njemu dovoljan 1.4 75ks, ako jeste onda odlično.
Bravo realno nema nekih slabih strana, možda sedišta. Ako uzmeš snažnog dizelaša, najjeftiniji je u klasi i pri kupovini i pri eksploataciji. Ni turbo benzinci nisu za baciti, vozio sam 1.4 od 150ks, ide kao metak. Ne verujem da postoji jeftiniji kilometar nego sa Fiatom, još ako ti se sviđa na konju si.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
mene taj bravo nekako nije dojmio kao auto... inace tih 1.4t 150ks je u srbiju uvezeno desetak i imali su problema sa nasim gorivom, mada je sad situacija malo bolja. dvojica kolaga su ih kupila, jedan ga i dalje vozi. nije preveliki potrosac, i ide sasvim dobro, oprobano... pored toga i 1.9jtd je bez greske, ali kazem mene nije dojmio, i pre bih uzeo g5 izmedju ova dva auta...
mada mislim da tu treba da se ubaci jos automobila u igru, za 6k moze odlican auto te klase 2006-2008 da se uzme...
mada mislim da tu treba da se ubaci jos automobila u igru, za 6k moze odlican auto te klase 2006-2008 da se uzme...
Pa za mene i nije.dragan napisao: ispade da golf zapravo i nije golf ako nije 1.9tdi...
Nur TDI oder GTI
(ne mora 1.9 tdi, moz' bilo koji)
sent from my HTC Sensation
Poslednja izmena od Texonja u 28 Sep 2013, 15:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ftj napisao:Skoro me drugar pitao da li nekog zanima ford focus 1.6 tdci 1. vlasnik, 80k km, valjda 2008. za 5k evra.
A šta mu fali? Za tu cenu je đabe...
Zašto ne bi gledao jače TSI motore? Drug ima 1.4 tsi sa 170 konja i cirka 260000 km i nikakve probleme nema, baš nikakve. Jok lažem, zadnji put je menjao sijalicuUroš S. napisao:Tu za Golfa stvarno ne znam šta uzeti od motora. 1.4 je slab, ovi FSI su specifični. Što se 1.4TSI tiče, gledaj isključivo onaj sa 122ks, jače od 140 i 170 preskoči, ako ih uopšte i ima za taj novac.
Ostaju ti SDI i R32

@ avtor...moj glas ide bravu od ta dva avta, možda je golf bolji, ali nije toliko bolji, da bi bio vredan razlike u ceni. A JTD je ionako i bolji od TDI, a benzinci u golfu i nisu za kupovati osim TSI možda
- Uroš S.
Verovatno si u pravu. Ti prvi TSI su imali neki problem s kompresorom valjda, ili sa lamelicom koja ga pali/gasi, tako nešto. Zbog toga sam mislio, a i oba su vrlo brzo izbacili iz ponude.
Vozio sam par puta Bravo 1.9Mjet sa 120ks i razočarao se kako ide, verovatno sam posle napisa o čuvenom JTD očekivao mnogo više. I kako sve živo krcka unutra a imao je tada 75000km pravih. Službena Oktavija sa 190000km je izmislila solidnost za njega. Nema ni najmanjeg cvrčka.
Vozio sam par puta Bravo 1.9Mjet sa 120ks i razočarao se kako ide, verovatno sam posle napisa o čuvenom JTD očekivao mnogo više. I kako sve živo krcka unutra a imao je tada 75000km pravih. Službena Oktavija sa 190000km je izmislila solidnost za njega. Nema ni najmanjeg cvrčka.
Ouuuu, kakva izjava.maniaxxx napisao:A JTD je ionako i bolji od TDI
Imao ja JTD, imao TDI.
JTD vise nemam, TDI jos uvek brekcje iz dvorista.
Kad neko pomene JTD, mene asocira na lenstinu i potrosaca. Krajnje je vreme da provozam neciji JTD sa foruma i da razbijem tu iluziju, ako je iluzija.
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!