Reklame me ubiše

Razne teme, pitanja, iskustva
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Reklame me ubiše

Post od codemaker »

Imam lep televizor, plazma klase i već 6 godina je slika perfketna i tako to...
Dobro sve je to fino, dok ne dođe vreme da se nešto i pogleda na tim LCD, Plazma LED i štatijaznamTV prijemnicima naših malih ekrana TV aparata....

Ima li neki TV (ne zanima me pošto je) koji može da se namesti da je zvuk UVEK istog nivoa jačine, bez obzira šta se trenutno pušta i koji je kanal izabran?
Mene izluđuje zadnjih godina, kad su i naši seljaci uhvatili fazon pa kad puste reklame to jebeno GRMI, nema veze što su do pre koji sekund glumci u nekom filmu šaputali ili dok se neki intervju jedva mogao čuti (pogotovo kad mi se smuči neki političar pa debelo smanjim zvuk). Kad dođe vreme za reklame - teraj bato, klizač do kraja u studiju...

Pa jel stvarno misle da ću da kupim kilo jebenih kobasica za xxx.devedesetdevet ili donje gaće 3 za jedan za XXX.devedesetdevet ako pojačaju zvuk do daske...?
Ranije sam kad su reklame a pratim nešto na TV, odlazio u kuhinju da skuvam kafu ili uzmem nešto slatko iz frižidera, sad ni to ne vredi, toliko je jak zvuk da i u kuhinji, tri sobe dalje čujem da su na prodaju patke za xx.devedesetdevet...!

Daklem, da li postoji neki TV koji može da se namesti nivo zvuka i da mi reklame ne zagorčavaju svaki minut kad se emituju? Ili možda neki urađaj?
Na mojoj plazmi imam:
- Automatska jačina, to sam stavio na isključeno ali su ulošci i dalje gromoglasnih xx.devedesetdevet dinara
- Interno utišavanje: to kad uključim sjebe zvuk potpuno na mrtvo i ne čuje se ništa. Čemu ta jebena opcija uopšte služi?
To je sve što imam od podešavanja zvuka ako ne računam Srpska Radikalna Stranka TSXT (SRS TSXT) za koji nemam pojma šta i kako radi.

Ima li šanse da Code ne poblesavi i počne kupovati kremu za šuljeve po xx.devedesetdevet?
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Reklame me ubiše

Post od Geza »

Nema leka, žali se televizijama. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Hehe, ja vec pola godine nemam TV u kuci i lepo se osecam.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Bilo je reci o tome,msm da je i rra reagovala al da to niko ne benda. A da nervira-nervira.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

codemaker napisao:Automatska jačina, to sam stavio na isključeno ali su ulošci i dalje gromoglasnih xx.devedesetdevet dinara
Je li ovo lapsus ili si stvarno isključio? Uglavnom se tako zove opcija koja radi to što treba tebi, i često ima par nivo podešavanja. Ako ima - stavi na max i vidi da li će da pomogne. Imao sam to na starom "staklenom" Samsungu i tamo me je nerviralo jer čuješ kako on pojačava i utišava, čak se ponekad čulo i "puc" u tim prelazima. Možda radi malo bolje na novijim televizorima.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja imam eksterni Onkyo risiver i ima opciju da pegla zvuk, međutim dripci odvrću reklame preko svakog smisla. Nema leka, sem da daljinac bude pored tebe.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Daljinac u ruci i brzi prsti.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

I gledaš/biraš neke druge kanale na kojima to ne rade... :D
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Recimo: TV Art.
Posto niko ne gleda, nema ni reklama :D

TT
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

grujicd napisao:
codemaker napisao:Automatska jačina, to sam stavio na isključeno ali su ulošci i dalje gromoglasnih xx.devedesetdevet dinara
Je li ovo lapsus ili si stvarno isključio? Uglavnom se tako zove opcija koja radi to što treba tebi, i često ima par nivo podešavanja. Ako ima - stavi na max i vidi da li će da pomogne. Imao sam to na starom "staklenom" Samsungu i tamo me je nerviralo jer čuješ kako on pojačava i utišava, čak se ponekad čulo i "puc" u tim prelazima. Možda radi malo bolje na novijim televizorima.
Upravo to - meni na Panasonic 50 G30 radi sasvim solidno...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Bio je clanak o tome mozda pre 6 meseci u novinama,da su se gledaoci zalili valjda RATEL,i da su onda se TV kuce malo smirile,medjutim izgleda se opet vratili na staro.Meni autovolume na televizoru odradi koliko toliko posao,mada slabo gledam domace TV kanale u poslednje vreme jer je program ocajan.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Tolike oscilacije nijedan televozor ne može da reši. Emiterima se više isplati da plaćaju kazne nego da utišaju reklame i skrate reklamne blokove za onoliko koliko probijaju dozvoljene termine. Blage kazne, a dupe zinulo.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Moj cale to lagano resava - mute i gotovo :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

nikaragva napisao:Hehe, ja vec pola godine nemam TV u kuci i lepo se osecam.
Ja već nekih 5 godina ne gledam TV, i takođe se lepo osećam. :)

Mislio sam da će se posle 5. oktobra 2000. šund i primitivizam nestati sa naših televizija. Zaista je i bilo bolje nekoliko godina, da bi zatim počeli da se vraćamo u devedesete. Tako npr. danas ni na jednoj domaćoj televiziji ne postoji neki klasičan kviz ("Slagalicu" ne računam). Od kad su došli razni rijalitiji, turske serije i ostale gadosti, stanje je nepodnošljvo. Informativne i političke emisije da ne pominjem.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Reklame me ubiše

Post od Saša »

Ne gledati Pink i slične kanale... :) Nikad to nisam primetio recimo na National Geographicu ili Discovery kanalu...

Tapatalk
Odgovori