Razmisljam se da krenem u jedan projekat, ne zelim da ga detaljno obrazlozim da mi neko ne ukrade ideju (ipak je ovo javno) i verujem da bi mogao da bude dosta dobar, ukljucio bih i dosta nasih sportista olimpijaca, RedBull, mozda cak i ministarstvo omladine i sporta i olimpijski komitet jer dosta dobro znam Vanju Udovicica i Divca, sigurno bi se ukljucio u pricu i promociju i voditelj Ivan Zeljkovic. Jedan od delova te ideje koju imam je da uz sve to imam i sajt, tematika bi bila sportska, ne toliko za profesionalce koliko za rekreativce i za budjenje opste svesnosti naseg naroda o tome koliko je rekreacija, ishrana i zdrav zivot bitan (zato bi me mozda i podrzali olimpijski i ministarstvo jer bi masovni sport bio prioritet). E sad, da ne duzim dalje pricu, ako krenem u to i to sve ispadne dobro, sajt (koji nije osnova price koju sam zamislio ali bi bio tu radi lakseg snalazenja) bi mi prakticno bio jedini izvor nekih prihoda. Obavezno bi bilo i pravljenje aplikacije za android i iphone jer je u njoj 90% moje ideje, tako da je to vec trosak od par hiljada eura (raspitao sam se i s obzirom da je super komplikovana ideja koju sam zamislio nazalost ovakvo je stanje). Ako bi ideja zazivela, taj sajt bi bio dosta posecen i posto je glavna tema sport (skoro svaki tip sporta) sportske firme bi imale interes da se reklamiraju tu (lupam sad primere: adidas, nike, planet bike, sport vision itd). Na sajtu bi bio i forum gde bi postove pisali nasi priznati sportski nutricionisti i psiholozi a oni bi pisali i na samom sajtu.
Da li neko zna koliko se placaju baneri (ili kako se to vec zove) na dosta prometnim sajtovima? Recimo sajt trcanje.rs ima 5-6000 jedinstvnih poseta, ja verujem da bi ovo bila mnogo veca prica, ne znam koliko ali nadam se bar nekoliko puta veca. Imate li ideju koje bi tu cene mogle da prodju? Ubacio bih ja tu i shop koji bi imao one narukvice (kao sto su bile livestrong) i mozda jos neka oprema (majice, kacketi i sta mi vec padne na pamet), ali jedino u sta se tu nikako ne razumem je internet i njegov potencijal... Nadam se da nisam mnogo zakomplikovao i da razumete sta pisem iako pokusavam zbog javnosti foruma da osnovnu ideju sto vise sakrijem... I naravno ako je tu jos neki tip zarade od sajta slobodno ga iznesite.
Nije mi bitno da zaradim veliku kolicinu novca (naravno necu se buniti da tako bude), ali bih voleo da relativno brzo vratim ulozene troskove i da imam dovoljno da platim sve koje bi ukljucio u to da pisu ponekad i ucestvuju u tome, kao i da ostane nesto za mene jer bih se tome ipak dosta posvetio.
Hvala unapred