Sta mislite o Mecki B klase?
Sta mislite o Mecki B klase?
Motor: 2.0 CDI, 135KS
Godiste: 2008
Ono kvarovi, kvalitet, vredi li kao polovnjak?
Prijatelj ga uzima za sebe.
Godiste: 2008
Ono kvarovi, kvalitet, vredi li kao polovnjak?
Prijatelj ga uzima za sebe.
Poslednja izmena od Bax u 20 Nov 2013, 23:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Sta mislite o Mecki B klase?
Molim samo da budemo konstruktivni i da pomognemo, bez previše kojekakvih komentara, jer ih vidim već u najavi.
Pitaš konkretno za model pre facelifta?
To bi trebalo da je ovaj motor:
200 CDI - 2.0 L, 4 in-L, 140 PS (103 kW; 138 hp), 300 N·m, 6-Speed Manual, 200 km/h, 9.6 secs
Ja mislim da tu nema greške, ako je dobar primerak, ali javiće se bolji poznavaoci Mercedesa.
Pitaš konkretno za model pre facelifta?
To bi trebalo da je ovaj motor:
200 CDI - 2.0 L, 4 in-L, 140 PS (103 kW; 138 hp), 300 N·m, 6-Speed Manual, 200 km/h, 9.6 secs
Ja mislim da tu nema greške, ako je dobar primerak, ali javiće se bolji poznavaoci Mercedesa.
Posetite www.garaza.rs !
Kaze da je 80.000 presao, tj auto je vozio njegov ujak, od 40-80.000km, tako da je relativno proveren, cifra nesto preko 10.000evra.
Posle punta bice ti avion. Oterao bih ga na detaljni pregled u Oml. Brigada (oko 100 eur) i pazario.
Nije za mene auto, za prijatelja.
Verujem da je auto dobar,ali da li to moze kvalitetno da se odrzava u nasim uslovima?
Verujem da je auto dobar,ali da li to moze kvalitetno da se odrzava u nasim uslovima?
Naravno da moze. Postoji milion "neovlascenih" servisa (ozbiljnih servisa a ne garaza sa kanalom) gde ljudi kupuju original delove, gde se ne naplacuje svaka glupost i sitnica gde se ljudi dodatno obucavaju po potrebi itd...
Prijatelj verovatno zna da kvarovi na mecki umeju prilicno da bole zar ne? (kao npr. moja donja brava od 700 eur...)
Prijatelj verovatno zna da kvarovi na mecki umeju prilicno da bole zar ne? (kao npr. moja donja brava od 700 eur...)
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Moze sigurno ako nadjes majstora koji zna svoj posao.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ne zna, nesto preterano, zato sam i postavio temu, jer znam da ovde ima vlasnika, pa da stekne neku predstavu, o posedovanju tog vozila.
Koliko je meni poznato kvarovi na a i b klasi w168, w169 i w246 umeju da budu vrlo skupi zbog "sendvič" konstrukcije i duplog poda pod koji se pri udesu motor "uvlači" ispod kabine kako bi zaštitio putnike. Mana toga je da za skoro svaku ozbiljnu intervenciju motor mora napolje.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
To je pretezno bilo za A klasu prve generacije, kod B nije toliko izrazeno jer je dosta veci auto.
Mene nikad nije odusevljavala, ali sam se vozio par puta i skroz korektan auto. Za motor nisam cuo da je bilo problema.
ono sto sam cuo kao najvecu zamerku je ogroman krug zaokreta, Mercedes nije bas navikao da pravi kola sa prednjom vucom.
Poredjenja radi, E klasa pravi pola metra manji krug, a S klasa 10cm manji.
A, da, bilo je manjih problema sa rdjom. Nista strasno, al osetljiviji je nego neki drugi modeli...
Mene nikad nije odusevljavala, ali sam se vozio par puta i skroz korektan auto. Za motor nisam cuo da je bilo problema.
ono sto sam cuo kao najvecu zamerku je ogroman krug zaokreta, Mercedes nije bas navikao da pravi kola sa prednjom vucom.
Poredjenja radi, E klasa pravi pola metra manji krug, a S klasa 10cm manji.
A, da, bilo je manjih problema sa rdjom. Nista strasno, al osetljiviji je nego neki drugi modeli...
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
moj djed vozi B klasu (w245) vec dvije godine i generalno je jako zadovoljan auto...
mozda njegov primjerak nije za poredjenje ali cu ti pokusati prenijeti utiske... Auto je u svakom slucaju zanimljiv onom ko hoce MPV sa trokrakom zvijezdom, prostran je i kvalitetno odradjen kada je enterijer u pitanju. Kada je karoserija u pitanju, pojava korozije nije strana ali nije toliko kriticna stvar kao npr. na c klasi w203... Taj dizel o kome se ovdje razmislja je dobra kupovina jer daje dovoljno snage na raspolaganju, pouzdan je i relativno stedljiv. Bitno je izabrati manuelca jer CVT mjenjac nije bas za preporuku...
Kada sam se raspitivao kod svog mehanicara specijalizovanog za Mercedese, rekao mi je da ima osjecaj da je auto "mekse" odradjen od ostalih Mercedesa i da misli da mu je vijek trajanja kraci ali da su mu dolazili i ex-taxi vozila sa cca 500000km na satu koja su mehanicki bila u dobrom stanju i bez nekih vecih problema...
Kada je odrzavanje u pitanju, sigurno da ima dobrih majstora, po mnogima je nepravizidjen vec legendarni majstor Toma a ima jos majstora za preporuku (cak i ovlasteni servis radi dobro posao samo sto je preskup)...
Utisci iz voznje, hm, da mi se auto bas svidjeo onda bi umjesto BMW-a sada ima kljuceve B klase... Po meni lezanje nije lose ali naravno da auto nije zalijepljen za asfalt poput hatchback-a tih dimenzija... Upravljivost je dobra, kada je u pitanju krug okretanja onda imate osjecaj da vozite kamion ali i na to se covjek brzo navikne... Auto je stabilan i na vecim brzinama, ja sam ga vozio 180 i nisam imao nekih problema sa bocnim udarima vjetra i sl. ali se visina ipak osjeti...
Neka proba auto i brzo ce mu biti sve jasno...
mozda njegov primjerak nije za poredjenje ali cu ti pokusati prenijeti utiske... Auto je u svakom slucaju zanimljiv onom ko hoce MPV sa trokrakom zvijezdom, prostran je i kvalitetno odradjen kada je enterijer u pitanju. Kada je karoserija u pitanju, pojava korozije nije strana ali nije toliko kriticna stvar kao npr. na c klasi w203... Taj dizel o kome se ovdje razmislja je dobra kupovina jer daje dovoljno snage na raspolaganju, pouzdan je i relativno stedljiv. Bitno je izabrati manuelca jer CVT mjenjac nije bas za preporuku...
Kada sam se raspitivao kod svog mehanicara specijalizovanog za Mercedese, rekao mi je da ima osjecaj da je auto "mekse" odradjen od ostalih Mercedesa i da misli da mu je vijek trajanja kraci ali da su mu dolazili i ex-taxi vozila sa cca 500000km na satu koja su mehanicki bila u dobrom stanju i bez nekih vecih problema...
Kada je odrzavanje u pitanju, sigurno da ima dobrih majstora, po mnogima je nepravizidjen vec legendarni majstor Toma a ima jos majstora za preporuku (cak i ovlasteni servis radi dobro posao samo sto je preskup)...
Utisci iz voznje, hm, da mi se auto bas svidjeo onda bi umjesto BMW-a sada ima kljuceve B klase... Po meni lezanje nije lose ali naravno da auto nije zalijepljen za asfalt poput hatchback-a tih dimenzija... Upravljivost je dobra, kada je u pitanju krug okretanja onda imate osjecaj da vozite kamion ali i na to se covjek brzo navikne... Auto je stabilan i na vecim brzinama, ja sam ga vozio 180 i nisam imao nekih problema sa bocnim udarima vjetra i sl. ali se visina ipak osjeti...
Neka proba auto i brzo ce mu biti sve jasno...